Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

A végletek embere

Az Euroleasing Sopron női kosárcsapatának amerikai játékosáról hamar kiderült, hogy a végletek embere.

A

Nikki Teasley
z nagyon hamar kiderült az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapatának nyáron igazolt amerikai játékosáról, Nikki Teasley-ről, hogy a végletek embere. Közepesen, átlagosan nem nagyon tud játszani. Vagy sziporkázik, vagy csak szenved a pályán. Van akkora klasszis, hogy ez nagyrészt attól függ, milyen kedve van.

A Pécs elleni szuperrangadón sem tagadta meg önmagát. A magyar csúcsderby számára a bevezetőben leírtakhoz képest egészen más lélektani esemény volt, itt egy találkozón belül vált a végletek emberévé. 
Nem volt szó arról, hogy kedvetlenül, unottan – mint ahogy tette néhány kiscsapat ellen, amelyeket 50-60- ponttal vert az MKB – játszott volna. Ezzel ellentétben hihetetlenül feszülten, görcsösen kosárlabdázott. Nikki Teasley most először szerepel Európában, s számára ez volt az első igazán nagy, s fontos bajnoki csúcsrangadó. Az első ilyen meccsén bizony 30 percig csak árnyáka volt korábban helyenként sziporkázó önmagának. Rácsavarodott a labdára, amelyet elevttek tőle, rossz ritmusban, óriási „homályt" dobott, azaz sem a palánkot, sem a gyűrűt nem találta el. Ne szépítsük, az ő ideges, indiszponált játékának is szerepe volt abban, hogy fej-fej mellett haladtak a felek.

Az utolsó negyed egyetlen pontos soproni vezetéssel kezdődött. Ennek elején Teasley addig négy rossz – mit rossz, reménytelen – triplakísérlet után újra ráemelte a labdát a hárompontos köríven túlról. „Sutty", kosár csont nélkül. A csarnok pedig ekkor azzá vált, ami az új neve: arénává! Az ő találata erőt adott a többieknek, s a négy pontos előny hamarosan megduplázódott.

Persze a Pécs nem azért Európa egyik legjobb csapata, hogy 7 perccel a befejezés előtt 8 pontos hátránynál összeomoljon. Nem, Iványi Dalma vezetésével nem egész 3 perccel a vége előtt újra 1 pontra jött föl. Ekkor Teasley vagy 9 méterről állt bele egy triplába. Újabb csont nélküli találat!
A végén, amikor a legjobban kellett, kétszer is 1 pontnál célzott biztos kézzel, s lökött jókorát a szekéren, főszerepet vállalva a sikerben.
Hány de hány alkalommal lehetett látni különböző csapatjátékosok mérkőzésein, hogy a végén éppen az a játékos ront, hibázik döntő helyzetben, aki addig, a hajráig, az igazán kiélezett pillanatokig remekelt, szórta a gólokat, pontokat. A végén, amikor igazán fontos volt, megremegett a kéz – vagy a láb, s kikapott a csapat. 

A Pécs ellen Nikki Teasley esetében minden fordítva történt. Hiba hiba hátán az első 30 percben. Aztán a végén, amikor igazán kellett, akkor villant. A legjobbkor.

Ez a verzió sokkal ritkábban fordul elő, mint az előbbi példában említett.
Ettől klasszis a klasszis, ettől nyerő ember Teasley.
Ezért szerződtette, s ezért „tartja" az MKB-Euroleasing Sopron.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VB-labda az árverésre

Népszerű sportolók részvételével rendezik meg a jövő év februárjában Győrött az első magyar… Tovább olvasom