Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

A vb-cím egyszeri és megismételhetetlen

Fitnesz - Lenyűgözte soproni hallgatóságát lezser, fiatalos előadásmódjával, alapos szakmai felkészültségével a súlykontrollprogramját bemutató Béres Alexandra, aki fitneszedzést is vezényelt az érdeklődők számára.
Béres Alexandra korábbi fitnesz-világbajnoknő volt a vendég a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Karán a közelmúltban. A sportolónő előadása során kifejtette: a súlykontroll-program korántsem egyedül az ő kutatómunkájának eredménye. Kidolgozásában szakemberek – gyógytornász, dietetikus, pszichológus – segítségét is igénybe vette.

– A sport hagyomány volt a családjukban? – kérdeztük Béres Alexandrától.

– Inkább azt mondanám, az egészséges élet az, ami nálunk bizonyos fokig az. Édesapám sebész, édesanyám vegyész-analitikus.

– Tizenkét éve lett világbajnok. Megpróbálta megvédeni címét?

– Az Európa-bajnoki és a magyar bajnoki elsőségemet sikerült megvédenem, a világbajnoki cím az más. Vb-t nyerni egyszeri s megismételhetetlen dolog, így azt nem is próbáltam megvédeni.

Béres Alexandra már megszokta, hogy címlapokon szerepel.
Béres Alexandra már megszokta, hogy címlapokon szerepel.
– Rengeteget próbál tenni az emberek jó közérzetéért, egészségéért. Tekinthető ez egyfajta küldetéstudatnak?


– Érdekes kérdés. Most már lehet, hogy azzá vált, de az egész pont fordítva kezdődött. Nagyon sokan, ismerősök és ismeretlenek egyaránt érdeklődtek nálam az iránt, miként érhető el a jó közérzet, hogyan őrizheti meg az ember formáját, fittségét. Akkor döbbentem rá, hogy ez az egészséges életmód, a jó alak és közérzet mennyire fontos, milyen sok embert érdekel, így beleástam magam.

– Gyakran szerepel különböző magazinok, folyóiratok címlapján. Sztárnak tartja magát?

– Egyáltalán nem. A címlapszerepléseket lassan kezdem megszokni, bár nem könnyű.

– A fitnesz mellett curlingezni is szokott. Nem fárasztó ez a sok edzés?

– Tény, hogy nem telnek egyszerűen a napjaim, főleg úgy, hogy mindezek mellett tréningeket, bemutató edzéseket is tartok. Olyat, amilyet most Sopronban. A curlingben az a legjobb, hogy a fitnesz lendületes, dinamikus mozgásával ellentétben itt az aprólékos, finom mozdulatok a hangsúlyosak, így tulajdonképpen a két sportág nagyszerűen kiegészíti egymást az életemben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs befektető egy soproni élvonalbeli futballcsapatra

Labdarúgás - Egyelőre nincs potenciális befektető, aki fantáziát lát a soproni labdarúgásban. Abdai… Tovább olvasom