Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

A vártnál jóval kevesebb a néző az olimpián

A vártnál jóval kevesebb néző előtt zajlanak az egyes versenyszámokban az olimpiai játékok az athéni helyszíneken. Előfordult, hogy egy asztalitenisz-mérkőzésre kevesebb mint 200-an látogattak el a hét végén a 6000 fős Galatszi arénába.
A vártnál jóval kevesebb néző előtt zajlanak az egyes versenyszámokban az olimpiai játékok az athéni helyszíneken. Előfordult, hogy egy asztalitenisz-mérkőzésre kevesebb mint 200-an látogattak el a hét végén a 6000 fős Galatszi arénába, s alig valamivel többen, mintegy 300-an voltak csak kíváncsiak egy kosárlabda-mérkőzésre, a Ghána–Paraguay labdarúgómeccset pedig mindössze 1119-en nézték meg a 28 ezer fős stadionban.

Az előzetes jegyértékesítési adatokból már sejteni lehet, hogy nem várható nagy kasszasiker. Bár a szervezők szerint még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni az üres csarnokok és stadionok láttán.

Tény: eddig összesen 3,1 millió belépőjegyet értékesítettek az összes rendelkezésre álló 5,3 millióból. Igaz, utóbbi számot már korábban 3,4 millióra csökkentették, mondván, ennyi belépő értékesítését tervezték a játékok kezdetéig. Csak összehasonlításul: a legutóbbi nyári olimpia játékokon Sydneyben 6,7 millió jegyet adtak el, míg az utóbbi években a legnagyobb érdeklődéssel övezett olimpiát 1996-ban Atlantában rendezték, ahol 8,3 millió belépőt sikerült a szervezőknek értékesíteni.

Michael Zaharatosz, az Athoc szóvivője jelezte: bíznak abban, hogy hamarosan özönleni fognak a görög nézők a helyszínekre, akárcsak a külföldi turisták. A szóvivő elmondta azt is: számos eseményen, különösen azokon, ahol nem vártak túl magas nézőszámot, elégedettek az eddigi számokkal. Korábban az is felmerült, hogy az alacsony érdeklődés miatt valamelyest csökkentik a belépőjegyek árait. A szóvivő azonban elutasította az erre vonatkozó kezdeményezéseket.

Az utazásszervezők már kevésbé optimisták. David Gambier, az Angliából, Ausztráliából és nyolc másik országból a hivatalos olimpiai utakat szervező angol Sportsworld iroda igazgatója szerint amíg az előző olimpiai játékok jelentős profitot hoztak számukra, addig a mostani eseményt legjobb esetben nullszaldósan zárhatja a cég, miután nem tudták eladni összes jegyüket. Sokan egy esetleges terrortámadástól félve, biztonsági okok miatt maradtak távol az olimpiától. Athénban 1,5 milliárd dollárt költöttek a biztonsági előkészületekre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Risztov Éva a harmadik legjobb idővel jutott az elődöntőbe

A harmadik legjobb idővel jutott be a női 200 méteres pillangó úszás elődöntőjébe Risztov Éva, míg… Tovább olvasom