Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

A válogatottság küszöbén áll

A Győri VSE az első helyen várja a bajnok- ság tavaszi folytatását. Horváth Ágnes remekül szerepelt.

Az ifjúsági válogatottság kapujában áll a győri Horváth Ágnes. A Győri VSE fiatal pólósa remek teljesítményt nyújtott az őszi fordulókban. A csapat az első helyen várja a bajnokság tavaszi folytatását.

Remekül szerepelt és a félidőben az élen áll a Győri VSE női vízilabdacsapata a másodosztályú pontvadászat küzdelmeiben. Kárpáti Gábor tanítványainak a célja egyértelműen a feljutás.

Bár a szép eredményt a csapat érte el közösen, kimagasló egyéni teljesítmények azért akadtak. A Tomaskovics Eszter, Tóth Ildikó, Horváth Ágnes trió például ötven góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját.
Utóbbi sportoló egyébként négy éve kezdett el vízilabdázni, manapság pedig már az ifjúsági válogatottság kapujában áll. A bajnokságban és a válogatókon mutatott remek teljesítményével hívta fel magára a szövetségi kapitány, Györe Lajos figyelmét.

A győri Kazinczy-gimnáziumban tanuló pólóstól megtudtuk: a csapatnak hetente öt edzést tart Kárpáti Gábor. A tréningek természetesen nemcsak vízben, hanem szárazföldön is zajlanak. Futás, erősítés szerepel ilyenkor a programban. Szükség is van a fizikai felkészültségre, hiszen szerinte a nők durvábban játszanak, mint a férfiak. Elmondta még, hogy a csapat ősszel nagyon jól összekovácsolódott, a lányok a medencén kívül is jó baráti társaságot alkotnak. Talán ez is közrejátszott a jó eredmény elérésében.

Számára a válogatottság egy szép álom, amely remélhetőleg beteljesül majd. Nyáron rendezik az ifjúsági Európa-bajnokságot, nagyon jó lenne, ha ott már vízbe szállhatna. Addig is keményen edz, mert felkészülten szeretné várni a szövetségi kapitány hívó szavát...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri dakarosok a célegyenesben

Amire csak titkon számítottunk, az elérhető közelségbe került: a győri motorosok sporttörténelmet írhatnak, amennyiben a mai 569 km-es és a holnapi 68 km-es szakaszt túlélik. Eddigi teljesítményük alapján nagy az esély arra, hogy Varga Ákos és Nagy Péter is ott legyen Szenegál fővárosában a célnál, de technikai sportról lévén szó, azért nem árt még fohászkodni az égiekhez. Tovább olvasom