Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

A töltéstavai jó példa

A helyi önkormányzat nemrég megvásárolta Töltéstaván a labdarúgópályát. Felújítják a gyepszőnyeget és az öltözőket. Nagy terveket szövögetnek a megyei II. osztályban szereplő Töltéstava labdarúgócsapatának vezetői.

A sportkör elnöke, Szabó János alpolgármester a Kisalföldnek elmondta: az önkormányzat a környékbeli termelőszövetkezettől nemrég megvásárolta a futballpályát és az ehhez tartozó öltözőépületet.

– Sajnos eddig nem tudtunk állami pályázatokon részt venni, mivel hivatalosan nem az önkormányzat volt a tulajdonos – mondta Szabó János. – Ezért döntöttünk úgy, hogy megvásároljuk a pályát. Fel akarjuk újítani a gyepszőnyeget és az öltözőépületet, tervezzük egy edzőpálya kialakítását is.

Úgy fest, évekre biztosított lesz a labdarúgás támogatása a településen, köszönhető ez a helyi sportot támogató önkormányzati vezetőknek, pedig a nemrég megváltozott sporttörvény nem írja elő kötelező jelleggel az egyesületek támogatását.

– Kötelességünk továbbra is támogatni a sportot, a labdarúgást, amiben azért segítségünkre van több helyi szponzor, vállalkozó is. Nem titok, négymillió forintot fizettünk a pályáért, ami kicsit soknak tűnhet, de azt hiszem, a labdarúgók és a gyerekek egészsége ennyit mindenképp megér. Nagy vihart kavart a népszerű Bozsik-program megszűnése, átalakulása, nálunk ez sem fejeződött be. Éves szinten több mint százötvenezer forintot különítünk el arra, hogy a gyerekek megfelelő körülmények között futballozhassanak.

Takács László, a sportkör vezetőségi tagja a további célokról is beszélt:
– Úgy tudom, a sportpálya melletti telkek megvásárlása is a tervek közt szerepel. Tiszta körülményeket szeretne teremteni az önkormányzat és ebben mi, vállalkozók mellette állunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két mérkőzésre tiltották el Roberto Carlost

Megkapta a magáét Roberto Carlos a Real Madrid hátvédje, bár a Bayern elleni BL mérkőzésen a rendes… Tovább olvasom