Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

A többség változást akar

Miután lemondott a megyei labdarúgó-szövetség elnöke, működésképtelenné vált a hazai labdarúgást irányító első számú szervezet.

Nemrég lemondott MLSZ-elnökségi tagságáról Horváth Cs. Attila, a megyei labdarúgó-szövetség elnöke, ezzel működésképtelenné vált a hazai labdarúgást irányító első számú szervezet.
A kialakult helyzetről kérdeztük megyénk ismertebb sportvezetőinek véleményét.

Klement Tibor, az ETO FC ügyvezető igazgatója: – Ha egy közgyűlés több mint hatvan százaléka a változás mellett voksol, akkor ezt el kell fogadni. Az tény, hogy szerencsétlen helyzet alakult a horvát–magyar közös rendezésű EB-pályázat kapcsán is. Nagyobb odafigyeléssel már ősszel lezárható lett volna a konfliktus, ebben mindenképpen hibáztatom a szövetség korábbi elnökét, dr. Bozóky Imrét.

Gőbl Gábor, az FC Sopron ügyvezetője: – Mint a Magyar Labdarúgó Szövetség felügyelőbizottságának tagja, addig, amíg a vizsgálat hivatalosan le nem zárul, nem kívánok az ügyben nyilatkozni. Annyit azért hozzátennék, az EB-pályázat sikere nem a szövetség tisztújításán múlik, hanem az állami szerepvállaláson.

Horváth Ernő megyei küldött, a Gyirmót SE elnöke: – Egyetértek azzal, hogy végre tiszta víz kerüljön a pohárba. Úgy érzem, egy egészséges megtisztulási folyamat, ami most elkezdődött az MLSZ-ben. Akiknek titkolnivalójuk van, egyszerűen ne vállaljanak el ilyen feladatokat. Szerencsés lenne, ha egy olyan elnök kerülne a magyar labdarúgás élére, aki nem az elnöki pozícióért kapott bérből és fizetésből él.

Kovács István megyei sportigazgató: – Általános véleményem van a Magyar Labdarúgó Szövetségben történt változásokról. Úgy gondolom, ez az óriási zűrzavar nagyon sok kárt okoz a sportágnak. A kívülállókban ugyanis, akik nem ismerik a kialakult helyzet részleteit, olyan negatív kép alakulhat ki, hogy a labdarúgás vezetői ahelyett, hogy a munkájukkal foglalkoznának, kölcsönösen egymás megbuktatására törekednek. Remélem, hamarosan letisztul a kép, mindenki azzal foglalkozik majd, ami a munkája és a feladata, mondjuk, éppen az utánpótlás-neveléssel...
Várnagy András megyei küldött: – Szeretném, ha minél hamarabb találnánk egy új elnököt. Egy igazi vezetőt, akit mindenki elfogad. Szerintem minél hamarabb a labdarúgással kellene foglalkozni, hiszen a szakmai megújulás éppen olyan fontos, mint az anyagi vagy a személyi változás.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősz vezéráldozattal

A hetedik helyen végzett a labdarúgó-bajnokság őszi szezonjában az Integrál-DAC labdarúgócsapata. Tovább olvasom