Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

A többség lemarad a focivébé meccseinek feléről?

A nézők többsége lemaradhat a jövő évi labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseinek több mint feléről. A 64 meccsből ugyanis 34 egy a napokban induló kábelcsatornán lesz látható. Ezt állítja legalábbis Kökény Tamás, a debütáló Sport Klubot működtető társaság ügyvezető igazgatója.
Most első alkalommal nem a Magyar Televízió közvetíti a világbajnokságot, hanem a jogdíjért folytatott licitben többet ajánló RTL Klub. Az viszont a nézők többségének bosszúságot okozhat, ha az országos kereskedelmi csatorna továbbpasszolja a meccsek egy részét egy kizárólag kábelen és műholdon terjesztett csatornának. Ilyen együttműködésre készül az RTL Klub és a Sport Klub, amelyek tulajdonosi szinten kötődnek egymáshoz.

Héder Barna, az RTL Klub sportfőszerkesztője egyelőre nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a meccsek hány százaléka lesz az országos adón, és mennyi a Sport Klubon. Erről szavai szerint januárban döntenek.

A Sport Klub mindenesetre most mézesmadzagot húz el a világbajnoki meccsek közvetítésének bejelentésével a kábeltévék előtt, amelyek már csak valamely másik adó kihagyásával tudnak helyet szorítani a csomagjukban a sportcsatornának.

Népszabadság
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonyítottak a kétkedőknek is

A szponzorok gyorsan az új klub, a Rába Quelle Veritas Foton mellé álltak. Tovább olvasom