Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

A Szuperliga-szereplés a nagy álma

Teke - Igazi sportcsaládba született ifjabb Pápai Tibor, akinek édesapja egykoron kapus volt a rábapatonai csapatban, később a tekeszakosztály vezetője lett.
A fiú testvére is a labdarúgást választotta, míg húga hastáncos lett s a versenyzés mellett már oktatja is az utódokat.

A helyi Árpási-féle vendéglőben alig húsz évvel ezelőtt készült el a tekepálya, s hamarosan megalakult a tekeszakosztály is. Itt kezdett el versenyezni a Komszol SE jelenlegi NB I-es játékosa, aki az elmúlt három évben csapatában elért kiváló eredményei mellett három egyéni kupasorozatban is az élen végzett, míg két alkalommal a dobogó második fokára állhatott.

– Amikor az első bajnoki mérkőzésünket lejátszottuk, még nem igazán gondoltam az élvonalbeli versenyzésre – emlékezett vissza a kezdetekre Pápai Tibor. – Ahogy teltek az évek, egyre magasabbra került az a bizonyos léc, s már ott tartok, hogy szeretném elérni csapatommal együtt a Szuperliga szintjét. Nagyon jó kollektívát alkotunk, minden feltétel adott a nyugodt versenyzéshez. Remélem, a télen sikerül a csapatot megerősíteni és tavasszal ismét jönnek a jó eredmények.


Ifjabb Pápai Tibor a sok serlege közül az egyikkel.
Ifjabb Pápai Tibor a sok serlege közül az egyikkel.


Pápai Tibor nem vándormadár típus, hiszen nyolc évig versenyzett Rábapatonán, majd hat évet húzott le a Tekecenter csapatában. Az elmúlt két évet a Komszolnál töltötte. Vajda Jenő-emlékverseny, Szalay Lajos-emlékverseny, Március 15.-kupa, Győr nagydíja és a tavalyi megyei egyéni verseny serlegei sorakoznak a szekrényében. Az elmúlt évben a 120 dobásos bajnoki sorozatban 560 fás átlagot ért el.

– Szeretnék még sokáig versenyezni, sorozatos jó eredményekkel hozzájárulni egyesületem sikereihez, a tekesport népszerűsítéséhez, mert jó lenne látni, hogy minél több fiatal megkedveli ezt a szép sportot.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnökváltás után új lendülettel

Labdarúgás - Új elnöke lett a megyei II. osztályú győrsövényházi sportegyesületnek. Tovább olvasom