Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A súlyos vereségbe makai is besegített

13. p: Bárányos ugratta ki a jobbszélen Sirát, a csatár az alapvonal közeléből visszarúgta a labdát, a második hullámban érkező Bárányos 13 méterről a jobbösszekötő helyéről kapura lőtt, Szücs bravúros vetődéssel hárított.
16. p: Vágner adott be balról a 11-es ponttal egy magasságból, a labda pontosan érkezett a kaputól hét méterről Bajevszki fejére, ám a csatár méterekkel a bal kapu mellé csúsztatta.

20. p:
Tóth M. játszott jobbról középre Bárányoshoz, aki továbbpörgette a labdát a 16-oson a jobbösszekötő helyéről, ám ez a becsúszó Botis kezéről visszapattant, a játékvezető továbbot intett, a hazai védők pedig tisztáztak.

31. p:
Lazic buktatta Gyepest a soproni kaputól 25 méterre. Rósa villámgyorsan végezte el a szabadrúgást, a rendezetlen soproni védelem tagjai között kiugratta Vágnert, aki 12 méterről ballal úgy lőtte a labdát a soproni kapu bal oldalába, hogy az Debnárról pattant a hálóba. 1–0.

33. p:
Bajevszki kapott labdát Gyepestől a soproni 16-os előterében, Debnár kicsit hátrált előle, a hazaiak csatára pedig 16 méterről jobbal szépen csavart a kapu bal felső sarkába. 2–0.

34. p
: Bárányos indította a balösszekötő helyén kilépő Tóth Mihályt, aki egyből a mellette futó, nála jobb pozícióban lévő Szekereshez játszott. A védő 6 méterről óriási helyzetből keresztbe elrúgta a labdát Szücs előtt.

48. p:
Debnár végzett el szabadrúgást, mintegy 35 méterre a ferencvárosi kaputól. Erős, lapos, jobblábas lövése után a sorfal és a későn vetődő Szücs kapus mellett a labda a jobb alsó sarokba vágódott. 2–1.

62. p: Földvári szabálytalanul szerelte Gyepest, Makai előbb a sárga, majd a piros lapot mutatta fel a soproni játékosnak.
68. p: Hazai szögletet követően Molnár kiejtette a labdát Gyepes elé, majd ütközött a ferencvárosi játékossal, aki elesett, Makai továbbot intett.
69. p: Zavadszky tört be a jobbösszekötő helyén a soproni 16-oson belülre, majd Bagoly közelében a földbe rúgott és elesett. Makai játékvezető talán még az előző eset hatása alatt könnyű szívvel a büntetőpontra mutatott, a 11-est Szücs a bal alsó sarokba lőtte. 3–1

79. p:
Leandro ugratta ki a jobbösszekötő helyén kilépő Sowunmit, aki egyedül tört kapura. Molnár kapus előbb kiindult, majd megtorpant, a Fradi csatára pedig 12 méterről a kapu közepébe lőtt. 4–1

81. p:
Egy szabadrúgás után a kipattanó labdát Rósa szelídítette meg a soproni 16-osnál, majd lőtt, Molnár szép vetődéssel ütötte szögletre a jobb alsó sarokba tartó labdát. A szögletnél azonban rosszul mozdult ki a kapus, ám Gyepes 6 méterről a kapu fölé fejelt.

83. p: Leandro a soproni 16-os előterében egy laza bokamozdulattal indította Sowunmit, aki újra zavartalanul tört kapura, ám ezúttal 12 méterről a bal kapufa mellé helyezte a labdát.

Enyhe hazai mezőnyfölénnyel kezdődött a mérkőzés, ám a Fradi rohamait távolról sem lehetett „huszáros" jelzővel illetni. A soproniak próbálták nem vaktában kivágni, hanem megtartani a megszerzett labdákat. Bárányos ügyesen mozgatta a soproni csapatot.

Az első helyzet is a vendégcsapat előtt adódott, Szücs Lajosnak, a hazai kapusnak minden tudására szüksége volt, hogy megőrizze csapatát a góltól. Helyzetre helyzettel felelt a Fradi, és bizony nem a soproni védelmen, hanem Bajevszki ügyetlenségén múlt, hogy nem szerezték meg a vezetést. Ezt követően jó ideig egymás hibáiból éltek a csapatok, nagyon ellaposodott a meccs, és az addig sem túl nagy iram kifejezetten „öregurassá" vált. Fél óra eltelte után megélénkült a játék.

Rósa remek helyzetfelismerése után Vágner megszerezte a vezetést a hazaiaknak, majd két percre rá a másik Fradi-csatár, Bajevszki is betalált. Az addig „takaréklángon" futballozó hazaiak könyörtelenül kihasználták a soproni rövidzárlatot, és a kihagyásokért megbüntette a Matávot. Rögtön a második hazai találat után lehetőség adódott a soproni csapat előtt a szépítésre.

Talán ha fordított a szereposztás és Szekeres passzol a jobb helyzetben lévő Tóthnak, meg is születhetett volna ez a találat, mellyel a soproni csapat rögtön nyílttá tehette volna az összecsapást. Ez azonban elmaradt, így a Fradi kétgólos előnnyel várhatta a folytatást egy elég gyengécske első játékrész után. Soproni góllal indult a második félidő.

Debnár ezzel a távoli szabadrúgásból elért találattal új oldaláról mutatkozott be. Ezzel a góllal újból nyílt lett a mérkőzés! A következő percekben aztán ahelyett, hogy a szünet utáni gyors gól okozta lélektani előnyt megpróbálta volna kihasználni, visszahúzódott saját térfelére a soproni csapat.

A kapuk egy ideig nem is forogtak veszélyben, aztán a Matáv addigi legjobb játékosát, Földvári Csabát talán túlságosan szigorúan kiállította a játékvezető. Ezt követően nagyon egyoldalú lett a mérkőzés, az emberelőnyben lévő Fradi „gálázott", egymás után dolgozta ki a gólhelyzeteket. Ezekből két újabb gólt szerzett és a kiállításig magát aránylag jól tartó soproni csapat végül súlyos háromgólos vereséget szenvedett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büntetés Vinczének

A labdarúgóliga fegyelmi bizottsága pénteken tárgyalta a Diósgyőr–ETO FC labdarúgó-mérkőzés… Tovább olvasom