Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -1°C | 12°C Még több cikk.

A Soproni VSE hazánk legjobb nevelőegyesülete

Tenisz - A Soproni VSE versenyzői sikert sikerre halmoztak ebben az esztendőben. A Babos-team tagjai a nemzetközi színtéren is jeleskedtek. Az SVSE hagyományos évzáróján Márta György szakosztályvezető bemutatta a szakosztály utolsó tíz évét feldolgozó „Nem csak röptében" című könyvet, amely számos érdekes adatot, sztorit tartalmaz.
Csak néhány beszédes adat: a teniszezők 1997 és 2006 között a korosztályos magyar bajnokságokon 40 arany-, 37 ezüst- és 38 bronzérmet nyertek, míg a vidékbajnokságokon 59 arany-, 42 ezüst- és 43 bronzérem került az SVSE-játékosok nyakába. Ez összesen 259 érem!
A magyar teniszszövetség értékelése alapján egyébként 2006 után idén is az SVSE lett Magyarország legjobb utánpótlás-nevelő egyesülete.
Úr Csaba vezetőedző beszámolójában kiemelte, hogy 2007 a klub legsikeresebb éve volt. A balatonboglári korosztályos vidékbajnokságon 6 arany-, 4 ezüst- és 9 bronzérmet nyertek a játékosok és sorrendben harmadik alkalommal lett a klub a pontverseny győztese.

A legeredményesebb játékosok Csontos Balázs, Sardú Dániel, László Csaba, Kovács Zoltán és a Babos-team tagjai: Jani Réka, Sziklai Kristóf, Babos Tímea voltak.

A kupák sokasága is jelzi, a Soproni VSE lett teniszben Magyarország legjobb utánpótlás-nevelő egyesülete.

Az év legjelentősebb versenyén, a korosztályos magyar bajnokságon történetük legfényesebb sikerét érték el a játékosok. Magyar bajnok lett az F18-as csapat (Csontos, Kovács László), F16-os csapat (Sardú, Sziklai), egyéniben és párosban bajnok Csontos Balázs, ezüstérmes Kovács Zoltán és László Csaba. A felnőttcsapatok is jól szerepeltek: a női szuperligában szereplő csapat hatodik helyen végzett.

Csapattagok: Göböl, Jani, Csontos E., Babos T., Meiszter M., Urné Vránich Orsolya, Lénárd A., Várnagyi R. A férficsapat veretlenül nyerte az NB II küzdelmeit, a tisztán soproni játékosokból álló gárda tagjai: Csontos, Kovács, László, Sardú, Sziklai, Úr, Szakács, Füzi. Említést érdemel a 12 év alattiak csapata is, akik rengeteg éremmel gazdagították a klubot. A csapat tagjai: Asztalos, Meiszter, Szekeres, Szabó, Úr V., Janda, Zeberer, Mészáros. Az SVSE edzői team tagjai: Úr Csaba, Szinvai Kálmán, Szemeri Gábor.

A Babos-team tagjai is kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetnek. A csapat vezetője Babos Csaba. A team mindhárom játékosa – Sziklai Kristóf, Jani Réka, Babos Tímea – korosztályos válogatott. Idén Jani Réka a korosztályos magyar bajnokságokon öt aranyat nyert. Az ITF 19 év alattiak világranglistáján 86. helyen áll, ezzel a legjobb magyar juniorjátékos. Sziklai Kristóf csapatban magyar bajnok, az ETA európai ranglistán U16 fiúk között a 47. Babos Tímea két Európa bajnoki érmet nyert ebben az évben.

A fedett pályás csapat EB-n a magyar válogatott tagjaként ezüstérmes, az egyéni Európa-bajnokságon bronzérmes, az európai ranglistán az U14-es korosztályban 2. A korosztályos magyar bajnokságon három aranyat nyert.

A csapat tagjai 2007-ben a világ 24 országában léptek pályára és 13 tornagyőzelmet arattak. Kiemelkedő volt a távol-keleti túra, ahol Babos Csaba két lány tanítványa játszotta az egyik döntőt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez történt 2007-ben a sportvilágban

Eredményekben gazdag esztendőt hagyunk ismét magunk mögött, ám sajnos szomorúságra is volt okunk,… Tovább olvasom