Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

A régi nagyok is bizakodnak

Vasárnap este hat órakor rendezi a Rába Quelle-ETO idénynyitóját. A győri férfi kézilabda régi „nagyjai” bizakodóak.

A győri Dunakapu téren a vasárnap esti rendezvényen biztosan ott lesz Tímár Béla, aki a Győri Textilesből jutott el a magyar, majd a világválogatottságig. Örömmel látja, hogy a férfiszakágban újra megpezsdült az élet.

„Nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt az évadnyitót, hiszen a győri férfi kézilabdának nagy hagyományai vannak a városban, de nyugodtan mondhatom, az egész országban. Rengeteg játékost adtak a helyi klubok a válogatottnak, ezért is lett volna kár, ha megszűnik a szakosztály. Kicsit egyébként a helyzet engem a női csapatéra emlékeztet, annak idején hasonlóképpen az utolsó pillanatokban menekült meg, s ma már Európa egyik meghatározó csapatává vált.

Bár komolyabb kapcsolatom most nincs a kézilabdával, de amiben tudok, segítek. Érdekes, talán éppen a cikkek hatására, megpezsdülni látszik valami férfivonalon. Csak a héten hatan hívtak, hogy hova tudnák vinni a gyereküket, hogy kézilabdázzanak. Azt gondolom, ezt a helyzetet mindenképpen ki kell használni" – mondta Tímár Béla. Talán nem túlzás az állítás, hogy a sportág győri „pápája" Stéger László. Hosszú évtizedekig nem akadt olyan játékos, aki ne került volna a testnevelő-edző kezei alá.

„Öt évet a nőknél dolgoztam, de utána csak és kizárólag fiúcsapatokat edzettem. Nagy örömmel vettem a kezembe a meghívót, s biztosan elmegyek az évadnyitóra. Legalább lesz alkalmam a régi kollégákkal, egykori tanítványokkal találkozni. A közelmúlt játékosai között is vannak játékosaim, az utolsók egyike Gerháth Zoltán, aki a nyáron vonult vissza. Az edzőre, Tóth Lászlóra az egyik legkedvesebb tanítványomként emlékszem. Nagyon szurkolok neki és az egész csapatnak, hogy újra elinduljon felfelé a szakág. Jobb sorsra érdemes ez a csapat, hiszen régen számos sikert ért el. Tisztában vagyok azonban azzal is, hogy ma már az eredményességhez pénz kell. Bízom benne, hogy az új elnökségnek lesz elég ereje és kitartása, hogy szponzorokat szerezzen, s ismét a régi sikerek közelébe hozza fel az együttest" – vélekedett Stéger László.

A nyolcvanas évek ETO-sikerekben – magyar bajnokságok és kupagyőzelmek, IHF-kupaarany – elévülhetetlen érdemei voltak a csupa szív balszélsőnek, Csicsai Ottónak.„Számomra már az bizakodásra ad okot, hogy a csapat el tudott indulni a bajnokságban. Ráadásul nem fiatalokkal, mint ahogy arról szó volt, hanem sikerült egy kicsit megerősíteni a gárdát. Talán most már nem a gödör alján van a csapat, hanem kezd onnan kimászni. Remélem, mindez tényleg csak egy lépés a szebb jövő felé.

A sportágtól az elmúlt években szinte teljesen eltávolodtam, csupán a régi társakkal tartom a kapcsolatot, de természetesen a mai napig szorítok a fiúknak. Ahhoz azért idő és nem kevés pénz kell, hogy olyan magasságokba jussanak, mint mi, de talán ez is bekövetkezik egyszer" – nyilatkozta Csicsai Ottó.Végh Gusztáv az 1960-as, 1970-es években volt meghatározó játékosa az ETO-nak.

Az egykori beállós ma egy mezbolt tulajdonosa, s az üzlet révén napi kapcsolatban van a sporttal, ezen belül a kézilabdával.
„Mindenképpen ott leszek a rendezvényen, hiszen végre megmozdult valami a szakágban. Úgy vélem, nagyon jó összetételű a vezetőség, legalább olyannyira sikeréhes, mint a csapat. Még éppen időben sikerült mentőövet dobni a csapatnak. Bizakodó vagyok, de nyilván majd az idő eldönti, mire jut az együttes. Ami még megnyugvásra ad okot, hogy a győri szakembergárda az ország egyik legjobbja, s nem kizárólag az első csapatra, hanem az utánpótlásra is gondolok.

Azt is örömmel olvastam, hogy Iváncsik Mihály az utánpótlásban dolgozik majd. Ilyen egyéniségekre van szüksége a klubnak" – mondta Végh Gusztáv.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromból két teniszezőnk továbbjutott a US Open selejtezőjén

Gubacsi Zsófia és Nagy Kyra is sikerrel kezdte a US Opent. A hétfőn kezdődő viadalon Czink Melinda… Tovább olvasom