Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

A meglepetések éve volt

Torna - A hagyományoknak megfelelően az év utolsó hónapjában tartották a győri Bercsényi DSE tornászévzáróját. Az összejövetelen jutalmazták a legjobb tornászokat és edzőket.

A megszokott módon Arnold Csaba, a városi szövetség első embere nyitotta meg a tornászok múlt héten tartott évzáróját, aki köszöntője után kiemelte: az idén 16. alkalommal megrendezett Kisalföld-kupa az ország egyik legrangosabb utánpótlásversenye lett. Idén elmaradt, a tervek szerint azonban jövő márciusban ismét lesz Győrben tornászbál.
Németh Zsolt, a Bercsényi-iskola igazgatója is szót kért, s elmondta, sportintézményként örömmel biztosítják a tornászoknak az edzőtermet, s természetesen büszkék a sportolók eredményeire. A tornászok egyébként díjmentesen használhatják a termet, amiben nemrég kisebb fejlesztéseket is végre tudtak hajtani a klub vezetői.

„Az eredményességi és a sportiskolai támogatásnak köszönhetően idén kicsivel több pénzből gazdálkodhattunk, így jutott pénz egy kis felújításra is. A talajszőnyeg speciális akrobata csíkjának ötméteres cseréje félmillió forintba került, ezenkívül beszereztünk egy mágneses rehabilitációs készüléket is, amely sokat segít a sérülések után – tette hozzá ezt már Kollár András vezetőedző, aki az elmúlt esztendőt a meglepetések éveként jellemezte. – Annak ellenére, hogy a korosztályváltások miatt nem vártuk, a maguk nemében szenzációs eredmények születtek. A klub tornászai negyvenhat alkalommal keltek útra versenyekre, felmérőkre, bemutatókra és edzőtáborba." (Az eredményekről év közben a Kisalföldben is beszámoltunk – a szerk.)

A vezetőedző kiemelte Szabó Nándor teljesítményét, aki győri színekben ugyan, de idéntől már a fővárosban, az FTC-nél készül. Az ő révén – s ilyenre már rég volt példa – a felnőttek között két bajnoki címet is szerzett a győri tornasport. Mellette a bercsényisek közül Bólya Márton lett harmadik nyújtón az országos szerenkénti bajnokságon.
„Nem túl jó hír, de el kell fogadni, hogy ketten is abbahagyták a tornát versenyzőink közül, Szokodi Andrásra edzőként szerencsére továbbra is számíthatunk. Nem kizárt, hogy ők valamikor újrakezdik, példa lehet előttük Fajkusz Csaba, aki visszatérése után ért el rendkívüli eredményeket."

A tervekről is beszámolt a szakvezető, miszerint két jelentős nemzetközi viadalon is részt vehet a Bercsényi egyik ifjúsági tornásza, Horváth Dávid. A tehetség várhatóan ott lesz és helytáll a jövő évi tamperei európai ifjúsági olimpián és a katari Universiadén.

Természetesen nem maradhattak el az év végi jutalmazások sem. Idei teljesítményéért Nagy László kapott különdíjat, az év felfedezettje Németh Lóránt lett. A versenyzők közül Horváth Dávid, Bólya Márton, Szabó Nándor, Halmosi Gellért, Radics János, Horváth András és Fodor Attila, az edzők közül Kollár András és Szűcs Róbert kapott jutalmat.

Olvasóink írták

  • 1. ACSA 2008. december 23. 12:01
    „A kívál eredményekhez csak gratulálni lehet,ennek a mostohagyerekként kezelt szinte a semmiből működő szakosztálynak!!!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simán nyert Győrben a tavalyi ezüstérmes MiZo Pécs

Kosárlabda - A bajnoki ezüstérmes Pécs a papírformának megfelelően simán nyert Győrben az Uniqa női… Tovább olvasom