Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A Matáv–Újpest találkozó nem a futballról szólt

Sajnos nem a futballról szólt a Matáv Sopron–Újpest labdarúgó-mérkőzés. Pedig azért játék is volt, méghozzá jó iramú, és küzdelmes. De annyira mély a morális válság a magyar labdarúgásban, hogy ritkán marad a játék miatt emlékezetes egy-egy meccs.

Tóth Mihály, a visszatérő gólszerző.
Viszont ha bunyó van egy meccs után, arra már jóval többen kíváncsiak. Akik nem voltak kint a mérkőzésen, egy ilyen eset után nem arra kíváncsiak, milyen volt a játék, hanem, hogy milyen volt a balhé...
Ne kövessük ezt a tendenciát, szóljunk néhány szót magáról a mérkőzésről! Bár Mezey György, az Újpest szakmai igazgatója csapata taktikai fölényéről és elszalasztott győzelemről beszélt, hogy ezt megtehette, az azért volt, mert 20 perccel a befejezés előtt előnybe került csapata.

Ez azonban azért alakulhatott így, mert addig a Matáv bár kidolgozta, ki is hagyta a helyzeteit. Sira már az első percben abszolút gólhelyzetbe került, ám célt tévesztett, és utána is – főleg az első félidő végén és a második elején – volt olyan időszak, amikor szinte verte az újpestiek hátát a háló. Csak a soproniak pontatlanságán múlt, hogy nem került előnybe Pintér Attila együttese.

Aztán az Újpest talált egy gólt, a „szurkolóik" pedig szó szerint utat törtek maguknak a pályára. Még szerencse, hogy Tóth Mihály a vártnál jóval gyorsabban épült fel, és annak ellenére, hogy pár meccset kihagyott, amikor ziccerbe került, abszolút profi módon oldotta meg a feladatot s kiegyenlített egy olyan meccsen, amelyen a helyzetek alapján gólokkal kellett volna nyernie a Matávnak.

– Nagyon örülök annak, hogy Misi ilyen gyorsan, s ráadásul góllal tért vissza közénk. Ehhez az ő hatalmas akaratereje is kellett, ez többszöröse egy átlagos labdarúgóénak, de hálásaknak kell lennünk a Bio Hotel Lövérnek is, amely minden segítséget megadott gyors felépüléséhez – mondta Pintér Attila, a soproniak edzője.

– Grósz Robi ívelte fel nekem a labdát, és láttam, hogy az újpesti védő alászalad. Átvettem, és onnan már nem volt nehéz belőni – mondta találatáról Tóth.

Tegyük hozzá, három hét kihagyás, a játékból való kiesés után azért korántsem természetes ez a magabiztos helyzetkihasználás, mint amellyel Tóth pontot mentett csapatának.

Lefújás után aztán kirobbant a balhé, amelyről már részletesen beszámoltunk. Azóta azonban sajnos újabb információ birtokába jutott a meccs MLSZ-ellenőre, ami tovább súlyosbíthatja a helyzetet. A pályáról levonuló Hajdó játékvezetőt a játékoskijárónál egy esernyővel fejbe verték. Az ellenőr szerint elég sok rendezési hiányosság volt a meccsen, várhatóan terítéken lesz az összecsapás – sajnos ez a kifejezés most szó szerint is értendő – a fegyelmi bizottság ülésén.
Dr. Cserich Zsolt, a Matáv SC elnöke a következőket mondta a történtekkel kapcsolatban:

– Rettentő rossz érzés fogott el a pályára tóduló újpestiek láttán, hiszen tízéves kisfiammal néztem a meccset. Akik ezt csinálták, nem is a sportért járnak mérkőzésekre, és nem is valók sportpályára. Hozzá kell tennem, a mérkőzés bár kemény volt, nem volt benne ez a botrányos befejezés. Úgy gondolom, mindez valahol egyenes következménye annak, ahogyan a Fradi-ügyet kezelik...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politológusok a pályán

Csak a bemelegítésként elfogyasztott kocsonya remegett, a téti öregfiúk lába nem. Pedig szombaton az… Tovább olvasom