Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

A kupáért játszik a Sopron

A Matáv FC Sopron és a Ferencváros a labdarúgó Magyar Kupa idei fináléjában ma csap össze.

A Matáv FC Sopron csapata már azzal is történelmet írt, hogy bejutott a Magyar Kupa mai döntőjébe. A klubnál azonban nem elégednek meg ennyivel, szeretnék hazavinni a díszes trófeát. Az ellenfél, a Ferencváros természetesen kupavédésre készül.

Sokan az év meccsének tartják Sopronban a mai kupadöntőt. A soproni csapat kapitánya, Bagoly Gábor az „előcsatározások" során végigjátszotta mind a négy mérkőzést, ám összeszedett három sárga lapot, így a finálén nem szerepelhet. Bagoly nyert már kupát, sőt, lőtt gólt döntőben.
„Magyar Kupát még 1999-ben nyertem a Debrecen színeiben. Mit érezhetnék, mikor pont a legfontosabb mérkőzésen nem játszhatom? Bízom benne, hogy a csapat nélkülem is nyerni tud s én is felemelhetem a kupát."

Szekeres Tamás eddig nem kevesebb mint hat alkalommal nyert Magyar Kupát. 

„Az első a legemlékezetesebb, amelyet 1991-ben Diósgyőrben a Váccal játszottunk csaknem telt ház előtt. Csereként álltam be a huszadik percben. Ami a mai meccset illeti, nem szeretnék még egyszer kupadöntőt veszíteni, mint a Debrecennel tettem, hanem hetedszer is nyerni akarok."

Ahogy a múlt hét végén, a Kispest elleni bajnokin is, valószínű, Tóth Mihály viseli majd a kapitányi karszalagot a soproni csapatban. Ő már negyedik szezonját tölti a városban.
„Óriási dolog lenne győzni, örökre beírnánk magunkat Sopron sporttörténelmébe."

Hetek óta megbízhatóan véd Balogh János, a soproni együttes fiatal kapuvédője. „Egy alkalommal, 2001-ben már felemelhettem a trófeát. Nagyon szeretnék újra nyerni, mert óriási élmény volt."

Az első csapat keretének egyik soproni születésű tagja Sifter Tamás:
„Természetesen nyerni akarunk. Nagy a felhajtás Sopronban, hiszen nem volt még ilyen sikerre lehetőség a város életében. Nehéz meccs lesz, de győzni fogunk."

Három jelenlegi soproni labdarúgó, Tóth Mihály, Pintér Zoltán és Bárányos Zsolt egy alkalommal, így együtt már nyertek Magyar Kupát. A soproni csapat házi góllövőlistájának vezetője, Bárányos Zsolt:
„Elég régen, kilencvenhatban nyertem Magyar Kupát a Honvéddal. A döntőt akkor a BVSC ellen játszottuk. A mai kupameccs teljesen más lesz, mint a bajnoki volt, de itt is győzni akarunk."

Különleges bravúrt érhet el, amennyiben csapatával, a Matáv FC Sopronnal megnyeri a Magyar Kupát a csapat szakvezetője, Pintér Attila. A fiatal szakember második éve dolgozik a magyar labdarúgás élvonalában. Az előző évadot még Sopronban kezdte, ám a szezon második felében a Ferencvárost irányította, amellyel bajnokságot és Magyar Kupát is nyert.

„Haza akarjuk hozni a kupát és a legfényesebb érmeket Sopronba, mert mi mindig a maximumra törekszünk... Annyiban lesz más ez a meccs, mint egy bajnoki, hogy itt nincs javítási lehetőség. Fegyelmezettebben kell játszanunk, mint az ellenfél és jobban kell akarnunk a győzelmet, ez lehet a siker titka."

Bizakodó soproni vezetők

Bodnár László, a klub örökös tiszteletbeli elnöke: – Nagyon szeretném, ha győznénk. Remélem, remegnek a ferencvárosi labdarúgók lábai csapatunk múltkori soproni három-nullás győzelme után. A Matáv nagyon jó passzban van, a Ferencváros pedig mélyen hírneve alatt teljesít. Egy kupadöntőre azonban mindenki felszívja magát. A meccs háromesélyes, de nagyon remélem, a csapat győzni akarásának és a soproni szurkolók segítségének köszönhetően mi nyerjük el a trófeát.

Antók Zoltán, a klub társtulajdonosa: – Győzelmet várok a kupadöntőn. A játékosok amellett, hogy motiváltak, jó erőben vannak, mert jó volt a felkészülésük. Hátrányt jelenthet viszont, hogy a csapatkapitány, Bagoly Gábor nem játszhat. Sok labdarúgó számára élete első lehetősége, hogy Magyar Kupát nyerjen, és Sopron életében is nagyon fontos ez a mérkőzés. Biztos vagyok benne, hogy a csapat ennek megfelelően áll hozzá a kupadöntőhöz, de az akarással eddig sem volt gond.

Gőbl Gábor, a klub ügyvezetője: – A kupadöntő rendkívüli fontossággal bír mind a csapat, mind pedig a klub számára. Azt is nagy fegyverténynek tartom, hogy idáig eljutott a társaság a kupában. Örömmel látom a szurkolókkal együtt, hogy a bajnokságban is egyre markánsabban teljesít az együttes. Ez utóbbi tekintetében kicsit hasonló a helyzet a tavalyi szezonhoz, hiszen akkor is a bajnokság végén jöttünk föl a tabellán. Remélem, a kupadöntőn olyan teljesítményt nyújtanak majd a fiúk, amelynek köszönhetően a mérkőzés lefújása után ők emelhetik majd magasba a Magyar Kupát.
Címvédésre készül az FTC

A jelek szerint már csak abban az esetben van esélye kijutni a nemzetközi porondra az FTC-nek, ha megnyeri a Magyar Kupát. Ezért van tehát rendkívüli jelentősége a mai összecsapásnak a fővárosiak számára. László Csaba vezetőedző sem titkolta, célja a kupa megnyerése: „Bár a csapat nem úgy teljesít a bajnokságban, ahogy szeretnénk, a bajok ellenére úgy hiszem, megnyerhetjük a kupát. Bár Sopronban kikaptunk 3–0-ra súlyos egyéni hibák miatt, ez a meccs azonban nem összehasonlítható a bajnoki találkozóval. Minden megtörténhet, de hiszem és bízom abban, hogy mi és a fantasztikus szurkolótáborunk örülhet majd a döntő után.

Lipcsei Péter csapatkapitány is bizakodó: „Hétszer játszottam a Ferencváros labdarúgójaként Magyar Kupa döntőjében és büszkén mondhatom, mindegyik alkalommal győztes csapatban voltam. Remélem, nem szakad meg a nagyszerű sorozat. Persze tudom, nehéz meccs vár ránk, jó erőkből áll a Sopron, ezt bizonyították Bárányos Zsolték a tavaszi soproni mérkőzésen is, de Fehérvárott más lesz a helyzet."
Takács Ákosnál kevesebb boldogabb labdarúgót találni manapság. A 24 éves futballista tavasszal robbant az élvonalba és meghatározó játékosa lett a Ferencvárosnak.

Teljesítményére Lothar Matthäus szövetségi kapitány is felfigyelt és könnyen megeshet, hogy Takács ott lesz az izlandiak elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott keretében: „Oroszlánként fogunk harcolni, nem úgy, mint Sopronban – mondta Takács Ákos. – Egészen biztos vagyok abban, hogy nyerünk. Boldoggá tesz, hogy szóba került a nevem a válogatottban."

Így látják a társak

Herczeg Miklós, az SLC egykori játékosa: – Az elmúlt egy hónapban két alkalommal is pályára léptem a soproniak ellen, így nyugodtan mondhatom, hogy jó csapatuk van. Döntő lehet Pintér Attila habitusa, aki véleményem szerint úgy feltüzeli a játékosokat, hogy meg is nyerik a kupát.

Baumgartner Attila, a Matáv Sopron korábbi futballistája: – Mindenképpen soproni sikert várok, hiszen most is rengeteg barátom játszik a csapatban, akik már igazán megérdemelnének egy kiugró eredményt. Remélem, hogy egy leendő szerb apuka, Lazic góljával nyer a Matáv.

Ördög József, az SLC egykori labdarúgója: – Talán nem meglepő, hogy a soproniakért fogok szorítani. Ismerem az ottani szurkolókat, szenzációsan tudják buzdítani a csapatukat, nyilván Székesfehérvárra is sokan elutaznak. A Fradinál anyagi gondokról hallani és a zöld-fehérek formája sem a legjobb. Bízom a soproni sikerben.

Hajdu Attila, aki korábban mindkét együttes kapuját védte: – Ha a csapatok jelenlegi formáját nézem, akkor egyértelműen a soproniak a találkozó esélyesei. Az FTC mellett szól azonban az, hogy játékosai a sorsdöntő meccsekre általában felszívják magukat. Szerintem a Fradinak egyszerűbb lenne megnyerni ezt a meccset, mint kiharcolni a második helyet a bajnokságban.

Csiszár Ákos, aki játszott a Matávban és az FTC-ben is: – A Matáv Sopron jelenleg jó formát mutat, a Fradinak pedig ez egy esély a nemzetközi szereplés kiharcolására. A zöld-fehérek egyébként egy-egy fontos mérkőzésre összekapják magukat, így jó meccset várok. Természetesen nagyon szurkolok a soproniaknak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyedül a nyolc között

A Japánban rendezett világbajnokságon bejutott a legjobb nyolc közé a dunaszegi Schreiner Alexandra.… Tovább olvasom