Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

A kötelezők hétvégéje

Az erőviszonyok, az előzetes esélylatolgatások alapján elvben gond nélküli hétvégéjüknek kell hogy legyen a soproni női kosárlabdacsapatoknak. Szombaton a GySEV-Orsi az alsóházba tartozó BEAC-Siemens együttesét fogadja, vasárnap pedig a nyeretlen Nagykanizsa látogat a veretlen Soproni Postáshoz.
Elvben ugyebár mindkét összecsapás – totós zsargonnal élve – országos egyes. Ami a szombati találkozót illeti, a GySEV az utóbbi időszakban eléggé szélsőséges teljesítményt nyújtott, magyarán vagy önmagához képest katasztrofálisan, vagy pedig igen-igen jól teljesített. Tette mindezt általában egy jól kiszámíthatóvá váló periodicitás szerint, egy-egy kiugró teljesítményt gyenge, széteső játék követett.

Ha ezt vesszük alapul, akkor most a Ruzomberok elleni hétközi parádé után „gyenge meccsnek" kellene következnie, ám a GySEV-nél nagyon bíznak abban, hogy Dirk Bevilaqua együttese mostantól folyamatosan a szebbik arcát fordítja majd a közönség felé. Ami a fővárosi egyetem együttesét illeti, a soproni illetőségű és edzőként a hűség városában szép sikereket elérő fiatal szakember, Sterbenz Tamás együttese a múlt héten megszerezte második győzelmét az évad során. A BEAC az évadnak nagyra törő tervekkel nekivágó Szekszárd ellen aratott „trónfosztó", de legalábbis edzőbuktató győzelmet, hiszen a múlt heti találkozó óta nem Király Sándor irányítja az Atomerőmű együttesét.

Nyilván ez a nagy csatában kivívott siker jót tett az egyetemiek önbizalmának, ám összességében a GySEV-nek nem szabad, hogy gondolt jelentsen az újabb bajnoki győzelem begyűjtése.
Ugyanez áll a Postásra is, amelynél még bő egy hét áll a vezetők, a tulajdonosok rendelkezésére, hogy megmentsék a csapatot az összeomlástól, avagy a széthullástól.

A veretlen soproniak a nyeretlen Nagykanizsa együttesét fogadják. A
tesztelés alatt álló Kiss Kinga nem valószínű, hogy játszani fog, egyrészt, mert nincs pályára küldhető erőállapotban, másrészt pedig mert még nem egyezett meg vele a klub.

A Postás szurkolóinak egy csoportja nem titkolja, tart tőle, hogy ez lesz a csapat utolsó hazai találkozója, éppen ezért – természetesen a hazai győzelemben bízva – azt tervezik, egy 100 százalék feliratú transzparenssel jelzik, egy hibátlanul menetelő gárda éli, ha úgy tetszik, végnapjait, másfelől pedig azt szeretnék, ha a csapat és a győzelmi mutató még sokáig maradna...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh ismét villogott

Helyreállította a Szegeden bizony alaposan megtépázott tekintélyét a GySEV-Orsi női… Tovább olvasom