Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 18°C Még több cikk.

A győri kórház gyermekosztályán jártak az ETO focistái: mesét is olvastak a kicsiknek - fotók

Koszó Balázs, Keserű Bence és Jakab Dávid a Petz-kórház gyereksebészeti osztályán járt, ahol társasoztak a gyerekekkel, mesét olvastak nekik és sokat beszélgettek.
Az ETO FC Győr nagyon fontosnak tartja, hogy támogasson olyan jótékony programokat, amikkel örömet szerezhetünk a gyerekeknek, és mindazoknak, akik segítségre vagy támogatásra szorulnak.

Elsőként a győri Lurkó Alapítvány elnökével, Zajovicsné Vizer Bernadettel vették fel a kapcsolatot, aki segített abban, hogy eljussanak a kórház gyermekosztályára. Szeretnék, ha ez az együttműködés hosszú távon működne, és a jövőben még számtalan alkalommal meglátogathatnák a beteg gyerekeket.
A győri kórház gyermekosztályán jártak az ETO focistái: mesét is olvastak a kicsiknek. Fotók: H. Baranyai Edina

Jakab Dávid elmondta, elsőként jelentkezett a programra, mert egyrészt nagyon szereti a gyerekeket, másrészt úgy gondolta, jót tenne a lelkének a látogatás. „Kíváncsi voltam a gyerekekre, és úgy éreztem, nagyon jól esne nekik a látogatásunk, és nekem is jót tenne. Örültek nekünk, mert nem minden nap látnak ETO játékosokat, és mi is nagyon jól éreztük magunkat. Láttam rajtuk, hogy boldoggá teszi őket a közös játék, legközelebb is számíthatnak rám."

A mai látogatásra két nagy doboz mesekönyvvel érkeztek a játékosok, aminek az osztályon dolgozók és a gyerekek is nagyon örültek. A srácok sokat játszottak a beteg gyerekekkel, kicsiktől a nagyokig. Mindenki boldogan vett részt a közös játékban, és egy rövid időre sikerült elfeledtetni velük a betegségüket. A kisebbeknek mesét olvastak, vagy közösen legóztak, a nagyobbakkal társasoztak és beszélgettek, labdáztak.

Koszó Balázs átérezte a gyerekek helyzetét. „Nagyon jól telt ez a másfél óra, jó volt látni a gyerekeken, hogy örültek nekünk. Játszottunk velükkönyvet olvastunk és beszélgettünk velük a sérüléseikről. Fél éve én is voltam kórházban, úgyhogy tudom, milyen érzés."

Keserű Bence, csapatunk 3. kapusa nagyon jól kijött a gyerekekkel. „Nagyon jó érzés volt látni az arcukon az örömöt, igazi feltöltődés volt ez a másfél óra. Aranyosak voltak a gyerekek, sokat nevettek társasozás közben, alig akartak minket elengedni." 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézilabda Eb - Két junior világbajnok Kim Rasmussen szűkített keretében

Női kézilabda Eb - Két junior világbajnok Kim Rasmussen szűkített keretében
A Bajnokok Ligája-győztes Győrből az utolsó szűkítésnél Tomori Zsuzsanna, illetve Puhalák Szidónia… Tovább olvasom