Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

A gólkirályjelölt újra betalált

A Matáv Sopronnak – bár vezetett – meg kellett elégednie egy ponttal az Újpest elleni hazai találkozót követően (1–1). Soproni szempontból mindenképpen pozitív, hogy a gólkirályi címre első számú esélyes Tóth Mihály újból betalált s immár 16 találatnál jár.
Küzdelmes, színvonalas mérkőzésen nem bírt egymással a Matáv és az Újpest.
A Győri ETO FC a keddi centenáriumi Bayern München-mérkőzéssel a lábában 2–0-ra kikapott Békéscsabán, így két fordulóval a vége előtt még mindig nem lehet nyugodt az osztályozó elkerüléséért vívott harcban.

20. p: Huszti remek bal oldali beadását követően Tóth M. nyolc méterről centikkel fejelte a labdát a bal kapufa mellé.

38. p: Pető végzett el szabadrúgást, melyből aztán a vendég Újpest indíthatott támadást. A fellazult soproni védelem mellett Simek lépett ki, s a jobbösszekötő helyén egészen a soproni 16-osig robogott. Onnan középre játszott az akciót kísérő Rajczihoz, akinek nyolcméteres, ajtó-ablak helyzetből leadott lövését Milinte óriási bravúrral hárította. A kipattanó labda Simekhez került, akinek tízméteres lövését a kétségbeesetten visszafutó Pető blokkolta.

43. p:
Simek végzett el szabadrúgást harminc méterről a jobbösszekötő helyéről. Az újpesti középpályás lövését Milinte bravúros vetődéssel ütötte ki a jobb felső sarok elől.

59. p
: Huszti bal oldali beadását követően Bagoly fejesét úgy fogta meg vetődve Vlaszák, hogy a labda a gólvonalon „halt el" kezeiben.

69. p:
Lazic remekül ugratta ki a jobbszélen kilépő Sirát, aki lőhetett volna, ám önzetlenül próbált középre játszani, a védők azonban tisztáztak.

77. p: Huszti ugratta ki a balösszekötő helyén kilépő Tóth Mihályt. A gólkirályjelölt kisodródott, de éles szögből, hét méterről, a beadásra számító Vlaszák mellett ballal az újpesti kapu közepébe lőtt. 1–0.
80. p: Újabb korszerű soproni akció végén Fehér tálalt a balszélen előretörő Huszti elé, aki egyből középre adott. A labdára Tóth M. érkezett, aki nyolc méterről centikkel fejelt a felső léc fölé.

82. p:
Polonkai és Tóth N. kényszerítőzött a soproni 16-os előterében. Előbbi tisztán törhetett kapura és 12 méterről a tehetetlen Milinte mellett magabiztosan lőtt a bal felső sarokba. 1–1.
Remek idő, csaknem telt ház, és egy kitűnő formában lévő csapat. Minden adva volt egy szép futballesthez Sopronban. A kezdőrúgást a gólkirályjelölt, Tóth Mihály kisfia, Zsombor végezte el.

Kiegyenlített mezőnyjátékkal kezdődött a mérkőzés, az első negyedórában jobbára a két 16-os között folyt a játék. Negyedóra elteltével felpörgött a Matáv játéka a középpályán, határozottabbak voltak a soproniak, és aktivitásuk gólhelyzetekben is megmutatkozott, ám a vezetést nem sikerült megszerezni. A hazai mezőnyfölény jó tíz percig tartott. A félidő hajrájában aztán az újpestiek vették át a játék irányítását. Előbb egy gyors kontra, majd egy kitűnő szabadrúgás után gólszerzési lehetősége is adódott az Újpestnek, ám a soproni kapus, Milinte mindkét esetben igazolta, őrzi kitűnő formáját.

A szünetben Dajka László kettős cserével próbálta felpörgetni az első játékrész hajrájában kissé visszaeső csapatát. Mindez jót tett a Matávnak. Felpörgött a soproni együttes játéka, lényegesen pontosabban, gólra törőbben futballozott a Matáv, az akciók befejezésébe azonban rendre becsúszott egy kis hiba. Az Újpest jó húsz perc elteltével jött ki a hazaiak szorításából, és talán ennek volt köszönhető, hogy negyedórával a befejezés előtt a fellazuló vendégvédelem mellett meg tudták szerezni a vezetést a soproniak.

Tóth Mihály találata után azonban úgy tűnt, picit túlpörgött Dajka László együttese, amely továbbra is újabb gólokat akart szerezni. A védelem fellazult és ezt egy szép kényszerítő után kihasználta az Újpest és kiegyenlített. A hajrában szinte egy kapura játszott a Matáv, újabb lehetőségek adódtak a vendégek kapuja előtt, ám az eredmény már nem változott.

A soproni szurkolók újra vastapssal búcsúztak a Matáv labdarúgóitól. A soproni csapat a második félidőben nyújtott gólra törő játékával közelebb is állt a győzelem megszerzéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó forduló

Az EHF-kupadöntő két mérkőzése között az utolsó bajnoki találkozó vár ma a Graboplast- ETO-ra. A… Tovább olvasom