Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

A futás fiatalon tart

Atlétika - A Győrújbaráton élő Márki József tavaly ott állt a Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton rajtjánál, és idén szeptember 6-án is indul majd a versenyen.

„A tavalyi félmaratonon, mint minden versenyen, elsősorban a teljesítés volt a fontos számomra, aztán az egyéni időeredmény. Az idővel elégedett voltam, kicsivel lett rosszabb a vártnál a meleg miatt. Én mindig nagyon jól érzem magam ezeken a versenyeken, mondhatom, ez az én világom. Bármennyire is fárasztó, mégis kikapcsol, élményekkel tölt fel, és mindig szívesen várom a következő versenyt. »Rajtember« vagyok, ami annyit tesz, hogy a rajt előtti percek, a ráhangolódás, a zene, ami leginkább örömet szerez számomra, de természetesen a célba érkezés és teljesítés is mindig elégedettséggel tölt el, és önbizalmat ad a hétköznapokra."

Márki Józsefet súlyfeleslege indította el a testmozgás útján pontosan négy éve. Azóta nagyon sok versenye volt, köztük triatlon és duatlon is. Járják az országot a családdal, akik büszkék rá és szurkolnak neki, ami nagy segítség az atléta számára.

Márki József
Márki József


„Míg én futok, addig ők múzeumot látogatnak, de például az áprilisi bécsi maraton alatt a schönbrunni állatkertet nézték meg" – tette hozzá Márki József, akinek idén az a célja, hogy a félmaratont 1 óra 50 perc alatti idővel teljesítse.

„Több barátom is indul, miattuk is izgulok, és szorítok nekik. A félmaraton után következik az október 4-i Spar Budapest Nemzetközi Maraton, ami nekem a nyolcadik ilyen távú viadal lesz, így a félmaraton teljesítését az erre való felkészülésnek tekintem. A motivációt leginkább a közérzetem adja, hogy a testmozgástól sokkal fittebbnek és fiatalabbnak érzem magam. Elkerülnek a betegségek, semmilyen gyógyszert nem kell szednem, koromtól fiatalabbnak érzem magam."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajcson szinte az egész csapat kicserélődött

Labdarúgás - A hétvégén a Magyar Kupa országos főtábláján és a sorozat megyei területi selejtezőiben… Tovább olvasom