Kisalföld logö

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 9°C Még több cikk.

A felkészülésen nem múlik a jó szereplés

Asztalitenisz - Előrelépésre készülnek. A Turris SE csapata tavaly újoncként a hatodik helyen végzett a bajnokságban.
Az új szezonban a csapat elé kitűzött cél minimum az ötödik hely megszerzése. A tavalyi csapatból Horváth Attila Ausztriába igazolt, azonban a többi játékos továbbra is rendelkezésére áll a szakvezetésnek. A játékoskeretet így Bonczidai László játékos-edző mellett Asbóth András, Kitzinger Andor és Markó András alkotja. Nehézséget jelent majd, hogy a bajnokságban idén tíz csapat szerepel, ráadásul az ellenfelek is megerősödtek.

Az NB III-ban szereplő együttes elé a legjobb hat közé kerülést tűzte ki a szakvezetés célul. A csapat kerete változatlan: Böhm Attila, Böhm Gábor, Kiss László és Kiss Péter száll harcba a bajnoki pontokért, azonban szükség esetén előfordulhat, hogy egy-egy meccsre az első csapattól is érkezik segítség.

A nyári alapozás során nyolchetes edzésprogramot vezényelt a csapatnak Paár Dávid vezetőedző. Amellett, hogy a felkészülést időnként betegségek nehezítették, sikerült jól felkészülni a feladatokra.

Az NB I-es csapat első hazai mérkőzését szombaton 14 órától játssza a Honvéd Szondi SE I ellen, majd október 24-én a Győri Elektromos VSK I, november 28-án a Polgárdi SE, december 20-án pedig a Mohács látogat Sopronba, a Kőszegi úti sportcsarnokba. Valamennyi mérkőzés 14 órakor kezdődik.

Szeptembertől ismét tagfelvételt hirdet az egyesület a sportággal megismerkedni vágyó 6–9 éves gyermekeknek. A szakképzett edzők által vezetett foglalkozásokra minden hétfőn, szerdán és pénteken lehet jelentkezni 16.30 órától a Turris-
csarnokban.

Újult erővel. A Győri Elektromos NB I-es csapata az előző szezonban hetedik lett, és idén is a bentmaradást tűzte ki célul a vezetőség. A keretet nem úgy sikerült megerősíteni, ahogy azt eltervezték a vezetők, de Győrben bíznak benne, hogy a csapat megállja a helyét és Lung Dániel, valamint Stanitz Gábor saját nevelésű játékosok nyári fejlődése elég ahhoz, hogy a csapat bent maradjon az NB I-ben.

Lung Dániel a tavalyi szezonban meccseinek mintegy 80 százalékát megnyerte. Stanitz Gábor még rutintalannak mondható, mivel csak néhányszor kapott lehetőséget, de a nyári fejlődése lehetővé tette, hogy állandó kerettag legyen.

Lung Dániel elmondta: nagyon kemény nyári felkészülésen vannak túl. Sopronban megyei edzőtáborban vettek részt, míg Szombathelyre meghívottként érkeztek a walesi válogatottal edzeni, így szeretné, ha idén sikerülne meccsei kilencven százalékát megnyernie.

Stanitz Gábor szerint a sok munkának meglesz az eredménye. Egyéni célja, hogy idén már meccsei legalább ötven százalékát megnyerje.
A Győri Elektromos első hazai meccsén a Szombathelyi AK I-et fogadja szeptember 12-én 11 órától a gyárvárosi iskola tornatermében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezüst- és bronzérem Ausztriából

Triatlon - Korosztályában a második lett az osztrák tereptriatlon-viadalon Poór Brigitta. A soproni… Tovább olvasom