Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

A dob bánta a győri sikert

A Debrecen szurkolói a győri drukkereken vettek elégtételt csapatuk vereségéért.

Szerencsére ritka eset, hogy egy kézilabdameccs utózöngéjeként a két tábor összecsapásáról (is) kell írni. Ezúttal Debrecenben a mérkőzés a csarnokban nem fejeződött be, a hazai drukkerek úgy gondolták, a vereségért a vendégtábor tagjain vesznek elégtételt. Mikor a győri szurkolók kiléptek a csarnokból, s a buszhoz indultak, az ott parkoló autók mögül váratlanul előugrott egy nagyobb debreceni csoport, s nekiesett több vendégdrukkernek.

A legnagyobbat kétségkívül Szabó Péter kapta, aki ugyan nem kis termetű ember, ám a fejére mért rúgást még ő sem tudta kivédeni.
„Esélyem sem volt, se nekem, se azoknak, akikhez közel férkőztek a verekedni szándékozó debreceniek. Én éppen telefonáltam, a másik kezemben a dobot fogtam, mikor a motorháztetőről valaki fejen rúgott. Szerencsére komolyabb bajom nem történt, bár este még fájt egy kicsit a fejem. Természetesen a dobot elvették tőlünk" – mondta a győri szurkoló, aki hozzátette: már a szünetben is voltak összezördülések a hazai hívekkel.

„A büfében is belénk kötöttek, nekem elvitték a sálamat. Bevallom, nagyon szomorú voltam, mert ez egyáltalán nem volt jellemző a sportágra. Sok helyen jártunk már, de eddig még csak Debrecenben ért bennünket atrocitás."

Egy évvel ezelőtt ugyan a pofonok elmaradtak, de a hazai szurkolók egy kis csoportja akkor is elvette a győriek dobját, amelyet aztán a csapat pótolt. Most ez került a lokisták birtokába, bár a hírek szerint azóta a klub vezetői visszaszerezték s várhatóan a héten el is juttatják Győrbe. Más kérdés, hogy nem tudni, milyen állapotban...

Szintén a „tűz" közelében volt a győriek egyik vezérszurkolója, Hegedűs Balázs, akinek édesapja azért úszta meg a nagyobb bajt, mert még időben a feje elé tudta kapni a kezét.

„Több szempontból is tanulságos volt számunkra ez az újabb incidens. Egyrészt a rendőrök kissé érthetetlen módon nem előttünk, hanem mögöttünk jöttek, így csak késve tudtak közbelépni. Másrészt a jövőben a dobot nem szabad a csoport elején vinnünk, illetve szerencsés lenne megvárni, míg a buszunk közelebb tud járni a bejárathoz" – mondta Hegedűs Balázs.

A győri drukkerek is utaltak arra, hogy bár sok helyütt megfordultak Európában és idehaza is, de ilyen gondjuk még a hevességükről ismert szkopjei drukkerekkel sem akadt. Ahhoz, hogy ez ne változzon meg, mindenképpen hatékony lépéseket kell tennie a kézilabda-szövetségnek is. Legalábbis ezt ígérte Sinka László főtitkár.

„Bevallom, nem hallottam még a dologról, de szomorú vagyok, hogy ilyen történt. Mindenképpen jeleznie kell vagy az ellenőrnek, vagy a győri klubnak az esetet s azonnal ki kell vizsgálni, mi is történt pontosan. Egymás után jönnek a meccsek, a rájátszásban is lesz Debrecen–ETO találkozó. Nem szabad engedni, hogy ilyen ügyek rontsák el a sportág hírnevét" – fogalmazott Sinka László.

Gellért Tamás, a Győri ETO Kézilabda Szurkolói Egyesület elnöke levélben hivatalosan is jelezte a történteket az MKSZ felé. Ugyanezt Vanyus Attila klubelnök is megtette.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MKB Euroleasing - Diósgyőr 74-46

Mindkét csapat két vereséggel állt az összecsapás előtt, ősszel Miskolcon 6 ponttal nyert a… Tovább olvasom