Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

A dicséret hangján

A hetedik helyen zárta az alapszakaszt a SEAT-ETO férficsapata. A rájátszásban a Nyíregyháza csapatával mérkőzik Tóth László együttese.
A szezont Rába Quelle-ETO FKC-ként kezdő győri férficsapat számára nehéz sorsolásának köszönhetően rosszul indult a szezon, ám az idő múlásával a sok munka meghozta gyümölcsét: az időközben tulajdonost és főszponzort váltó csapat a szezon végére a hetedik helyre kapaszkodott fel a bajnokságban, mellyel rendkívül elégedett Tóth László, a csapat vezetőedzője.

„Ha figyelembe vesszük, hogy a csapatból, mellyel elkezdtük a bajnokságot, menet közben öt minőségi játékos távozott, egy pedig folyamatosan sérült volt, s mindössze hárman érkeztek, akkor mindenképpen csak a dicséret hangján tudok szólni az együttesről, hogy ilyen szép helyen végzett. A nehézségek közepette is igazi egység uralkodott a kereten belül, s sikerült a játékosok figyelmét az edzéseken és a mérkőzéseken is a játékra irányítani. Sikerült egy olyan nyitott, letámadásos védekezést kialakítani, mely egyedülálló az élvonalban. Pár hónap alatt elsajátították ezt a taktikai elemet a fiúk, s a szezon második felében ennek köszönhetően szépen gyűjtögettük a pontokat. Persze hiányosságai is vannak a keretnek, hiszen felállt fal ellen nem igazán ment a játék. Különösen lövőerőben maradtunk el a többi együttestől, de akarattal és lelkesedéssel pótolni tudták a játékosok ezt a hátrányt" – mondta Tóth László.

A győri szakvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi helyezés csak „átmeneti állapot", a rájátszás során könnyen fordulhat a kocka.
„A folytatásban nagyot lehet még bukni. A lényeges, hogy a következő párharcot a Nyíregyháza ellen megnyerjük, mert csak akkortól biztos a helyünk a nyolc között. A hazai pálya előnye mellettünk szól, s úgy érzem, itthon mindenképpen bizakodva várhatjuk a mérkőzéseket. Remélhetőleg addigra Széles is felépül, ő ugyanis kulcsembernek számít a védekezésünkben" – tette hozzá Tóth László.
A rájátszás során április 21-én Győrött, április 24-én Nyíregyházán találkozik egymással a két gárda. Ha szükséges, a harmadik összecsapást április 28-án rendezik Győrben. A párharc győztese az 5–8. helyért küzdhet tovább.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék a futóknak

Az elmúlt hétvégén tizenkettedik alkalommal rendezte meg a megyei szabadidősport-szövetség a… Tovább olvasom