Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

A címvédő otthonában játszanak

Ma mindkét soproni csapat a nemzetközi porondon próbál szerencsét.

Az Euroligában az MKB Eurolea sing Sopron a címvédő francia Valenciennes otthonában próbál szerencsét. A Ventwest Foton Sopron együttese FIBA–Euró pa-kupa mérkőzésen a horvát Medvescsak Zagrebet fogadja 18 órától a sportcentrumban.

Az esélytelen nyugalmával

Szakmai gondok gyötrik az Euroliga tavalyi győztese, a Valenciennes otthonába már ked den elutazó MKB Euroleasing edzőjét, Natalia Hejkovát. Ezek csapatának az utóbbi három, hazai pályán lejátszott meccsen mutatott görcsös játéka – igen csak visszafogott teljesítménnyel.

A soproniak csoportjában egyébként érdekesen alakulnak a dolgok. A címvédő francia csapat sem szárnyal, kikapott a Vilniustól és saját pályán is alul maradt azzal a cseh Brnóval szemben, amelynek otthonában két hete nyerni tudott a soproni csapat.

Azóta azonban elég mély hullámvölgybe került a Natalia Hejková által irányított társaság. „Mély gödörben va gyunk, ez tény, nincs mit szépíte ni rajta. Nagyon remélem, hogy Franciaországban végre elkez dünk ebből kilábalni. Ami ebben a mai mérkőzésen a csapat segít ségére lehet, az az, hogy most az esélyesség terhe nem nyomasztja a lányok vállát, hiszen a címvédő otthonában játszunk."

A házigazdáknak lassan ös szeáll a játékuk, kezdenek össze szokni az új kosarasok. A közel múltban Tuvic is játékra jelent kezett náluk, kulcskérdés lehet, hogy mire megyünk a két volt pécsi középjátékossal, a Tuvic, Andersan centerkettőssel a pa lánk alatt.

A soproniak edzője elmondta még, hogy több játékosa is sérü léssel bajlódik, így Matovic, aki a múlt hét végén a Szekszárd el len nem játszott, ám mégis el utazott Franciaországba. Teljes csapattal mentek a soproniak, hogy ki tud játszani, az csak majd a mérkőzés napján kint derül ki. Azért Natalia Hejková még hozzátette:

„Brno előtt nem sokan gondolták volna, hogy tu dunk nyerni. Most is hasonló a helyzet, de Franciaországban is küzdünk, harcolunk, aztán majd kiderül, hogy mindez mire lesz elég..." Győzelmi esély a Fotonnál Szilaski Tamás edző együttese korábban Zágrábban is győzni tu dott a csoportban eddig nyeretlen ellenfele ellen. Igaz, a soproniak nak is csak ez az egy strigula szere pel a győzelem rovatban. „

A múltkori televíziós mérkőzésünkön a rózsahegyiek ellen elég gyengén játszott a csapat. Most itt a lehetőség, hogy az ország nyilvánossága előtt javítsunk valamit a rólunk kialakult képen. Szeretnénk győzelemmel és jó játék kal is megörvendeztetni szurkolóin kat.

Erre meg is van minden esély, hiszen a zágrábi együttes hozzánk hasonlóan a második számú csapat a városában, nem igazán „acélos" tár saság. Eddig még nem nyertek mér kőzést, nekünk pedig idegenben is si került legyőznünk őket. Radnóty Krisztina térde továbbra sincs rend ben, kérdéses, hogy tud-e játszani a mai mérkőzésen. Halmos Nórának a vádlija, Hadarics Kingának pedig a dereka érzékeny, ám az ő játékukra számíthatok."

A Foton, ha nyer a Medves csak ellen, biztos továbbjutó a csoportjából. A sorozat innen egyenes kieséssel folytatódik. A továbbjutó tizenhat csapatot győzelmeik, vereségeik, majd kosárarányaik alapján sorrend be állítják. Az első a tizenhato dikkal kerül párba, és így to vább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó évet zártak

Jó évet zárt a győri Bercsényi DSE íjászcsapata. Sikeres volt a Győrben… Tovább olvasom