Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

A Bayern-várás kronológiája

A Kisalföld kezdeményezte tavaly a Bayern München győri vendégjátékát. Az álomnak tűnő ötlet 2004. május 18-án valóra válik.

2003. január: A Kisalföld szerkesztőségében néhány Bayern München-drukker egy beszélgetés során arról ábrándozik, milyen szép lenne, ha egy év múlva, az ETO századik születésnapján Győrbe érkezne a bajor sztárcsapat, s egy mérkőzéssel emlékezetessé tenné a jubileumot. Az ötleten többen mosolyognak, s még többen kacagnak, mert elképzelhetetlennek tartják megvalósulását.

2003. február eleje: A Kisalföld az elképzeléssel megkeresi Lőre Pétert, a győri Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs vezetőjét, aki az első perctől támogatta az elképzelést, s a későbbiek során „gólpasszok" tucatját adta munkatársunknak, hogy a nagy álom beteljesülhessen.

2003. február vége: Az Audi AG éves sajtókonferenciájának előestéjén a németországi Ingolstadtban olyan információkhoz jutunk, hogy a világhírű autógyár a Bayern egyik főszponzora, s cserébe évente egyszer ott játszik a sztárcsapat, ahol az Audi akarja. A Kisalföld a győri álom tervét felveti dr. Jochem Heizmannak, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagjának, aki így reagál rá: „Ez nagyszerű ötlet, én a magam részéről teljes mértékben támogatom." A rendezvényen jelen van Franz Beckenbauer, a Bayern elnöke is, aki interjút ad a Kisalföldnek, s a Bayern győri vendégjátékát firtató kérdésünkre azt válaszolja: „Minden lehetséges, semmi sem elképzelhetetlen."

2003. május 15: A győri Audi jóvoltából a Kisalföld munkatársa Budapesten találkozik dr. Martin Winterkornnal, az ingolstadti központú cég igazgatótanácsának elnökével, akit arról próbálunk meggyőzni, milyen fantasztikus lenne, ha a Bayern Győrött láthatnánk. Felvetésünkre, hogy ha az sikerülne, szobrot kapna Winterkorn Győrben, az elnök egy jót derül. Majd a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara ülése után döntő fordulat következik be: Martin Winterkorn barátságosan hátba veregeti munkatársunkat, s közli a szerkesztőségben azóta gyakran emlegetett mondatot: „Der Bayern kommt", azaz a Bayern jön.

2003. szeptember 24.: A győri Audi tízéves születésnapi ünnepségén, ahol jelen van Medgyessy Péter miniszterelnök is, a Kisalföld felvetésére újabb megerősítés érkezik Jürgen Lunemanntól, az ügyvezetés akkori elnökétől: „Amit Winterkorn úr megígért, az úgy lesz, már csak az idő kérdése a mérkőzés."

2004. február 24.: Münchenben érdeklődésünkre elmondják, már csak néhány részletet kell tisztázni, s akkor beszélhetünk a Bayern München győri vendégjátékának idejéről.

2004. április 16: A győri Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke, Thomas Faustmann ma bejelenti, hogy május 18-án, este 6 órakor a Bayern München Győrött játszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Barcelona vinné Ruud Van Nistelrooy-t

Spanyol lapinformációk szerint Joan Laporta, a Barca elnöke találkozott Ruud Van Nistelrooy… Tovább olvasom