Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Megye labdarúgásáért díjak

Idén immáron az ötödik alkalommal határozott úgy a megyei labdarúgó-szövetség elnöksége, hogy az éves rendes közgyűlés keretében átadja „A megye labdarúgásáért” díjat annak a hat sportembernek, akiket a versenybizottságok javasoltak.
Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke és Horváth Cs. Attila, a megyei labdarúgó-szövetség a legutóbbi közgyűlés keretében Takács Ferencnek, Vas Jánosnak, Farkas Jánosnak, dr. Farkas Károlynak, Nagy Istvánnak és Rákóczi Józsefnek nyújtotta át az elismerést.

Takács Ferenc, a győri szerszámgépgyár labdarúgó-szakosztályának utánpótláscsapatában kezdte labdarúgó-pályafutását, majd 1965-ben átigazolt a Győri Elektromos Vasas sportkörbe, amelyhez a mai napig, immár 38 éve hűséges maradt. Játékosként tagja volt az 1972-ben, az NB III-ban bajnokságot nyert, majd azt követően az NB II-ben sikeresen szerepelt csapatnak. A hetvenes évek közepétől edzőként és sportvezetőként szolgálta az egyesületet.

A felnőttcsapat eredményes szereplése mellett szívügyének tekintette az utánpótlás-nevelés feltételrendszerének biztosítását, valamint a fiatalok tervszerű és tudatos képzésének megteremtését. Mindezek mellett évtizedek óta az Elektromos-sporttelep üzemeltetéséért is felelős.,
Vas János gyerekkora óta elhivatottságot érez a labdarúgás iránt, hiszen 1953-tól 15 éven keresztül aktív labdarúgója volt a Győrasszonyfa csapatának, majd a későbbiekben munkahelyén, a Rába Magyar Vagon- és Gépgyárban a tömegsport terén szinte minden rendezvényen jelen volt, ha labdarúgásról beszéltek.

Sokat kilincsel a fiatalok érdekében, azon fáradozik, hogy megteremtse a feltételeket ahhoz, hogy a gyerekek minden korosztályos versenyen elindulhassanak, így aktív közreműködője lett a Bozsik program helybéli megvalósításának is. Mint a Győrasszonyfa labdarúgó-szakosztályának vezetője hétről hétre azért dolgozik, hogy csapata eredményesen tudjon szerepelni a bajnokságban és az egyre nehezebb körülmények között is biztosítani tudja, hogy továbbra is legyen labdarúgás a községben.

Farkas János a mihályi labdarúgás egyik meghatározó személyisége. Bár nem futott be nagy karriert, a csapat játékosaként, sőt, játékvezetőként sem került fel a csúcsra, de gyerekkora óta napjainkig azon munkálkodott, hogy szeretett klubjának minél jobb eredményei legyenek. Ennek érdekében lépésről lépésre haladt előre a vezetői ranglétrán, és immár tíz esztendeje mint az egyesület elnöke egyengeti Mihályi labdarúgásának sorsát. Irányítása alatt a csapat három ízben végzett a dobogón a másodosztályban, játszott osztályozót a megyei első osztályba való felkerülésért, sőt, jelenleg is a megyei másodosztályú bajnokság Soproni csoportjának élén állnak. Sportvezetőként mindig arra törekedett, hogy egyesülete sportolói a fair play szellemében tevékenykedjenek.

Dr. Farkas Károly mint fiatal pedagógus került be a csornai labdarúgás vérkeringésébe, majd mint játékvezető vállalt feladatot a labdarúgás érdekében. Ebbéli tevékenységét befejezve immár a negyedik ciklus óta a csornai versenybizottság fegyelmi albizottságának vezetője, irányítója. Tevékenységére jellemző, hogy ítéleteit, határozatait az egyesületek döntő többsége elfogadja. Jó kapcsolatot alakított ki az egyesületek vezetőivel, ennek köszönhető, hogy döntéseire a nevelés, a következetesség, az azonos és egységes elbírálás a jellemző.

Nagy István egyike azon falusi sportvezetőinknek, akik szinte egy személyben irányítják, vezetik és szervezik a község labdarúgását. Természetesen ő is labdarúgóként kezdte tevékenységét a dunaszigeti egyesület életében, majd mint szakosztályvezető, edző és szinte mindenesként folytatta felnőttként vezetői tevékenységét. Szerkesztésében olyan helyi sportújság jelenik meg rendszeresen, amelyből mindenki megismerheti a dunaszigeti fiatalok, de az öregfiúk eredményeit, sikereit is. Szorgalma, odafigyelése, nem utolsósorban nevelőmunkája eredményeképpen mára már oda jutottak, hogy mindkét csapatuk az első helyről folytathatja a tavaszi küzdelmeket a megyei harmadosztályban.

Rákóczi József neve fogalom Sopron és környékének sportéletében. S ezt nemcsak azzal vívta ki, hogy egykoron a szebb napokat is megélt SVSE NB II-es labdarúgócsapatának kapusa volt vagy szerepelt a megyei ifjúsági válogatottban, sőt, még csak nem is azzal, hogy éveken át testnevelőként oktatott. Rákóczi József tíz éven keresztül, 1976-tól ’86-ig a soproni városi tanács sportosztályának vezetőhelyetteseként, majd 1986-tól a város sportfelügyelőjeként, a soproni körzet és a kiscsapatok – a szó igazi értelmében – pártfogója. Kapcsolatai révén mindig segítőkész a hozzá fordulókhoz, ötletei, javaslatai alapján nemcsak az élsport, de a tömegsportnak számító körzeti labdarúgás is előbbre tudott lépni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hívhatja Varga Zoltánt!

A Kisalföld kezdeményezésének köszönhetően a labdarúgó bajnoki rajt előtt nemcsak az újságírók, de a… Tovább olvasom