Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

63 problémát írt össze az Újpest a felújított stadionjával kapcsolatban

Az Újpest FC szerdán arról számolt be honlapján, hogy az általa felkért szakértő számos kivitelezési hibát állapított meg a Szusza Ferenc Stadion felújításával kapcsolatban.
A klub leszögezte, nem ő rendelte meg a munkálatokat, illetve nem áll szerződéses kapcsolatban a kivitelező Mester Építő Kft.-vel.

A szakértő 63 pontban fogalmazta meg a nem elfogadható fejlesztéseket a Szusza Ferenc Stadionnal kapcsolatban, amelynek a jelenlegi tervek szerint november 22-e az átadási időpontja.

A Szusza Ferenc Stadionban a munkálatok április elején kezdődtek, de ez az Újpest hazai mérkőzéseinek megrendezését az előző idényben nem befolyásolta. A kivitelező május 2-án vette birtokba a létesítményt, s az akkori tervek szerint négy hónapig tartott volna a felújítás, szeptemberre készült volna el a stadion. A jelenlegi idényben a lila-fehérek eddig a Vasas otthonában, az Illovszky Rudolf Stadionban játszották hazai meccseiket, a jövőben viszont Kecskeméten fogadják ellenfeleiket, mert az angyalföldiek létesítményének újjáépítése is megkezdődik.

A Szusza Ferenc Stadion befogadóképessége a felújítás során 13 501-ről 12 670-re csökken, a vendégszektorban 2620 szurkoló fér el. A korábbi nyilatkozatok alapján nagyon látványos változásokra nem lehet számítani, de lesznek olyan dolgok, amelyek emelik a kényelemérzetet. A mosdókat felújítják, további büféhelyiségeket alakítanak ki, a VIP-terasz és a sajtórész is teljesen megújul. A hazai és a vendégszurkolók szektorát felcserélik.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) az MTI-hez szerda este eljuttatott állásfoglalásában leszögezte:

"A Nemzeti Sportközpontoknak legfontosabb célja a beruházással kapcsolatban az, hogy a vonatkozó jogszabályoknak és szakmai szabályoknak megfelelő, de a létesítményt használók igényei szerint átalakított létesítmény kerüljön átadásra. Ezért mind az Újpest 1885 Labdarúgó Kft, mind az Újpesti Torna Egylet a tervezés minden fázisáról tájékoztatást kapott, és a koncepció tervek általuk történt jóváhagyását követően az engedélyezési-, valamint kiviteli tervdokumentáció is átadásra került részükre, sőt a Nemzeti Sportközpontok, a projekt kapcsán minden fontosabb mérföldkőnél széleskörű egyeztetést tartott a labdarúgóklub és az UTE bevonásával."

Az NSK emlékeztetett arra, hogy a létesítmény rekonstrukciójára nettó 800 millió forint áll az építtető rendelkezésére, melyből az első ütemben a stadion pályavilágításának fejlesztése, korszerűsítése készült el még 2015. augusztusban. A második ütemben a létesítmény szurkoló-kiszolgáló egységeinek, egyes lelátórészeinek felújítását, az eddig csak szerkezetkész Megyeri út felőli fejépület II. emeletén a sportklubok számára irodahelyiségek létrehozását, új - stadionon belüli - közlekedési útvonalak kialakítását tartalmazó kivitelezési munkái zajlanak. A végleges kivitelezési határidő 2016. november 22., ezt követi a műszaki átadás-átvételi folyamat, a használatbavételi eljárás lefolytatása. 

Az NSK közölte, mivel a kivitelezés jelenleg is zajlik, a kivitelező a beruházást nem jelentette készre, a műszaki átadás-átvétel nem kezdődött meg, így az Újpest 1885 Labdarúgó Kft által felvett "hibalista" nem értelmezhető. A kivitelezésen jelenlévő műszaki ellenőrök folyamatosan nyomon követik a beruházás megvalósítását, a jogszabályoknak való megfelelőségét.

A közlemény szerint több olyan tétel is szerepel a közzétett listán, mely az Újpest 1885 Labdarúgó Kft-vel és az Újpesti Torna Egylettel egyeztetett tervekben nem szerepelt feladatként.

"Bízunk abban, hogy a Szusza Ferenc Stadion rekonstrukcióján minden érdekelt azért dolgozik vagy dolgozott, hogy a rendelkezésre álló lehetőségeken belül mind a labdarúgócsapat, mind a szurkolók a legmagasabb szintű kiszolgálásban részesüljenek" - tette hozzá az NSK.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Volkswagen az idény végén kiszáll a rali-világbajnokságból

A Volkswagen az idény végén kiszáll a rali-világbajnokságból
Az idény végén kiszáll a rali-világbajnokságból az utóbbi négy szezon konstruktőri győztese, a… Tovább olvasom