Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

400 milliós tartozást halmozott fel az ETO

Két év alatt másodszor került csődközeli helyzetbe a jelenleg másodosztályú ETO FC Győr futballcsapata.
A mostani problémák már az Európa legjobb négy csapata közé jutott futsalegyüttest is érintették, mivel a két gárda a Quaestor-csoport 2015-ös csődje után egybeolvadt. A klub új tulajdonosa a budapesti székhelyű Ker-Gasztro Kft. lett, míg az eddigi ügyvezető, Drucskó Zoltán lemondott a posztjáról.

– Az elnök úr azért távozott, mert közel 400 millió forintos adósságot halmozott fel, négy hónapja nem tudott kifizetni senkit – árulta el Borkai Zsolt, Győr polgármestere. – Az önkormányzat is azért nem utalta át a beígért 150 millió forintos éves támogatás második felét, mert nem láttam biztosítottnak a klub működését a jelenlegi formájában. Az idény elején egyébként elutaltunk 75 millió forintot az egyesületnek, majd még negyvenet a futsalcsapat teremhasználatára és újabb huszonötöt a működtetésére. Tehát jócskán szponzoráltuk az ETO-t. Éppen ezért felháborító, hogy Drucskó közpénzeket kótyavetyélt el.
 A polgármester szerint keresztre feszítették volna, ha így gazdálkodik.
A polgármester szerint keresztre feszítették volna, ha így gazdálkodik.

Borkai arra a pletykára is reagált, hogy valóban azért nem segítette jobban Drucskót, mert féltette tőle a polgármesteri székét. 

– Ez egy baromság. Két év múlva bárki elindulhat ellenem. Nem hiszem, hogy esélyesebb lett volna klubelnökként – mondta a polgármester, akinek a legnagyobb problémája az, hogy két éven belül másodszor kell megmentenie a patinás klubot. 

– Nem vagyok túl boldog. Engem már keresztre feszítettek volna, ha így gazdálkodtam volna az önkormányzat pénzével – tette hozzá Borkai, aki reményét fejezte ki, hogy az új tulajdonos már jobban kézben tartja majd a Rába-parti egyesületet.

Ahogy azt jeleztük, a tervek szerint a jövőben a klubban különválik a labdarúgás és a futsal. Az új tulajdonos 96 százalékban birtokolja az egyesületet, a fennmaradó négy százalék májusig Drucskó Zoltánnál marad, aki a futsalt továbbra is működtetné. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Christiano Ronaldo lett az év legjobb játékosa, ő kapja az Aranylabdát

Christiano Ronaldo lett az év legjobb játékosa, ő kapja az Aranylabdát
A Real Madrid portugál válogatott futballistája ötödször nyerte el a díjat, ezzel beérte a rekorder… Tovább olvasom