Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

3,5 milliós büntetés az ETO-nál

A Győri ETO FC vezetői elégedetlenek a csapat eddigi helyezésével, ezért 3,5 millió forintra büntetik meg a csapatot.

Nyolc fordulót követően a Borsodi Liga hetedik helyén áll a Rába-parti együttes. Pajkos János vezetőedzővel a csapat eddigi teljesítményéről beszélgettünk.

– Hogyan értékeli a zöld-fehér együttes első nyolc fordulóban mutatott produkcióját?

– Amikor idejöttem három héttel a bajnokság előtt, kaptam egy keretet. A folyamattal, ami elkezdődött, elégedett vagyok, ám az eredményességről már nem állíthatom ugyanezt. Ha végignézzük az eddigi mérkőzéseinket, az Újpest-meccset például az első félidőben meg kellett volna nyernünk, ehelyett kikaptunk. A REAC elleni döntetlent a saját hibáinknak köszönhetjük. Zalaegerszegen, aki látta azt a mérkőzést, tudja, miért nem tudtunk nyerni, Pécsett az ellenfélnek helyzete sem nagyon akadt. A Vasas ellen pedig a túlzott győzni akarás megbüntetett bennünket, hiszen rutintalanságunk miatt nem becsültük meg az egy pontot. Persze azt is tudomásul kell venni, hogy a fiatalítás nem mindig jár eredményességgel.

– Mennyire befolyásolta a teljesítményt, hogy az építkezés miatt sohasem a saját pályájukon kellett játszaniuk?

– Nyilván azt is meg kell említeni, hogy nincs igazából hazai pályánk, de azt gondolom, minden rosszban van valami jó. A DAC-pálya például annyira hangulatos, hogy kifejezetten jót tesz a csapatnak, amikor ott játszik. Ha el tudjuk érni, hogy a közönség a mérkőzéseinken belelkesüljön, egyre többen jönnek majd ki nekünk szurkolni. Eddig bárkivel beszélgettem, azt a következtetést vontam le, hogy elkezdték ezt a csapatot szeretni.

– Említette az idekerült játékosokat. Szakmai szempontból hogy sikerült az ő beilleszkedésük?

– Virágot és Müllert is jól ismertem, korábban játékosaim voltak. Kovács Zolit amikor megláttam két edzés után, azt mondtam, nagyon nagy tehetség, amit igazolt is. Úgy gondolom, ő itt alapember lehet. Sajnos Tokody még igazából nem találja önmagát, de nem engedem, hogy feladja és én sem adom fel, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb kihozom belőle a legjobbat. Komoly meccshiánnyal küszködött, idő kell neki, de jó úton halad.

– Bajzátnak remekül sikerült eddig a szezon. Rajta kívül kivel elégedett, illetve ki az, akitől többet várt?

– Bajzát egy külön világ, olyan adottságai vannak, amit nem lehet tanítani. Vele is nagyon sok speciá- lis edzést végzek, rengeteget dolgozunk kapura, s megmondom őszintén, megpróbálom nála a felesleges agresszivitást lefaragni. Megtalálta önmagát s válogatottszinten futballozik. Elégedett vagyok Sztevanovic magabiztos teljesítményével, aki hihetetlen higgadtsággal, profizmussal véd a mérkőzéseken.

Kovács, Mátyus és Hanák is egyre jobb, igaz, ő most sérvműtétje miatt kiesik egy időre. Nyári megmutatta, hogy lehet rá hosszú távon építkezni, Dudás is bemutatkozhatott, őt még taktikailag kell megerősíteni. Granátban jóval több van, Vinczétől többet vártam, de biztos vagyok benne, hasznos tagja lesz a csapatnak.

– Ha már a fegyelmezésnél tartunk, a Vasas ellen nyújtott produkció után a vezetés úgy döntött, három és fél millió forintra megbünteti az egész csapatot. Úgy tudjuk, önt is...

– Nem akarok a játékosokkal kapcsolatban állást foglalni, meg kell kérdezni a vezetőket. A magam részéről semmilyen büntetést nem fogadok el, mert vagy jól végzem a munkámat vagy rosszul. Ha jól végzem, nem fogadok el büntetést, ha rosszul, akkor nem vagyok alkalmas a feladatra és helyettem másnak kell ezt csinálni.

– Akkor most Pajkos János az ETO vezetőedzője?

– Szó sincs arról, hogy én nem kellek. Nagyon ideális a munkakapcsolatom mind a tulajdonossal, mind a vezetőkkel. Ez egy közös munka, ahol sok mindent meg tudunk beszélni.

– A szezon félidejénél tartunk, mit vár a következő időszakban?

– Úgy szeretnénk az ötödik hely környékén végezni, hogy tavasszal esélyünk maradjon valamelyik dobogós hely megszerzésére.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok hűhó semmiért

Eredménytelen volt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sorsdöntőnek kikiáltott… Tovább olvasom