Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

25. alkalommal ússzák át szombaton a Balatont

Július 22-én szombaton immár 25. alkalommal rendezi meg az Aranyhíd Balatonátúszó Sportklub a Coca-Cola Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között. Az 5,2 kilométeres erőpróba az elmúlt években a világ egyik legnagyobb teljesítményorientált szabadidős sporteseményévé nőtte ki magát.
Néhány nappal a rendezvény előtt már óriási az érdeklődés, az előkészületek pedig természetesen a célegyenesbe fordultak. Az előjelek kedvezőek, hiszen az elmúlt években kiderült, a sportemberek szeretik ezt a kihívást. A Balaton legyőzése, meghódítása nem kis feladat, erre valóban készülni kell, fizikailag, szellemileg egyaránt. A Balaton-átúszás manapság már egy életformát jelent; fiatalok, idősebbek, hölgyek és urak egyaránt vállalják a kihívást, és már jó előre beírják a naptárba az esemény időpontját.

A Szántó László vezette szervezőbizottság idén is erre számít, és tulajdonképpen a két évvel ezelőtti úszás befejezése óta készülnek az idei erőpróbára. Tavaly sajnos az égiek nem voltak kegyesek a rendezőkhöz és a sportemberekhez, így a többszöri halasztás ellenére sem lehetett megtartani a Balaton-átúszást. A fő jelszó változatlanul a biztonság, így ebben az évben is csak akkor adják meg a "zöld jelzést", ha az időjárás is úgy akarja.

Az állandóságot szem előtt tartva a nagyszabású rendezvény programja idén is a korábbi évek szerint alakul majd. A szervezők július 22-én, szombaton reggel 7 órától a révfülöpi labdarúgópályán várják a jelentkezőket. Az első próbázók a tervek szerint 8 órakor, az utolsók pedig 14 órakor rajtolnak el. A nevezési díj háromezer forint lesz. Az úszás útvonalát idén is a jól megszokott, hajókból és motorcsónakokból álló folyosó biztosítja majd. A házigazdák ezúttal is gondoskodnak arról, hogy a sikeres próbázók és a nézők egyaránt jól érezzék magukat, s 15 órától egészen késő estig színvonalas kulturális programok szerepelnek a balatonboglári Platán-strand programjában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zrikálás helyett inkább indulatok

Győrött Vincze Ottó az egyik legrutinosabb labdarúgónak számít. Sok nagy csatán van túl. „ Az egyik Loki-játékos addig-addig »faragott« és provokált, hogy elszakadt nálam a cérna és megütöttem. Valahogy úgy voltam vele, mint most szerintem Zidane, közvetlenül utána már nagyon bántam, amit tettem, de a kiállítás nem maradt el. Ráadásképpen kintről kellett végignéznem, hogy a hazai csapat 6–1-re elgázol bennünket" – folytatta Vincze Ottó. Tovább olvasom