Kézilabda

2022.12.08. 14:08

SFAC – Tapasztalt sportvezetővel erősítettek

Nagy Tamás, Sopron egyik legtapasztaltabb sportvezetője lett a SFAC kézilabda-szakosztályának menedzsere.

kisalfold.hu

Balról jobbra: Kocsis Tamás, a SFAC alelnöke, Varga Szabolcs Viktor, a SFAC kézilabda szakosztályának erőnléti edzője, Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke, Ábrahám Tibor, a Soproni FAC 1900 SE elnöke, Mittler Szabolcs, a SFAC szakosztályvezetője, edzője és Deák Péter, a SFAC másodedzője, utánpótlás edzője, kapusedzője.

Fotó: Tóth Zsombor

A soproni kézilabda Mittler Szabolcs júniusban kezdődő szakosztályvezetői, vezetőedzői szerepvállalásával hónapok óta szárnyal. Gyakorlatilag a semmiből lett női csapat, amely hétről hétre egyre jobb bajnoki mérkőzéseket játszik. Az utánpótlás terén pedig egyre több kézilabdázni vágyó fiatal látogatja az edzéseket.

Ábrahám Tibor, a SFAC elnöke így nyilatkozott a klub kézilabdás terveiről: "Mittler Szabolcs segítőjével, Deák Péterrel pár hónap alatt csodát tett nálunk. Nyugodtan kijelenthetem, a legjobb kézbe került a karmesteri pálca. Szabi mind szakmailag, mind emberileg, tele fiatalos lendülettel, tervekkel, maximálisan alkalmas arra, hogy vele közösen a kosárlabda és labdarúgó hagyományokkal rendelkező Sopronban a kézilabdával is maradandót alkossunk. Nagy Tamás személyében pedig immár a nemzet egyik sportvárosának legtapasztaltabb, legrutinosabb sportvezetője segíti a kézilabda szakosztály munkáját. Érkezésével szeretnénk újabb lendületet adni a szakosztálynak."

A Tigrisek és a SFAC sportszakmai kapcsolatát az elnökök barátsága is öregbíti.

"Tamástól folyamatosan tanulok, hiszen nagyon hasznos élmény a tudásából meríteni. Eddig is rengeteget segített a SFAC-nak, hiszen a világjárvány idején, amikor minden sportlétesítmény bezárt, sportolóink térítésmentesen készülhettek a Tigriseknél a belvárosi sportcsarnok konditermében és tavaly óta sérültjeink rehabilitációja is megoldott a Tigrisek jóvoltából" – folytatta Ábrahám Tibor.

Nagy Tamás vezetési és szervezési ismereteit a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán sajátította el Szombathelyen. Kosárlabdaedzői diplomája megszerzése során minden sportágra kiterjedő sportpedagógiai, sportpszichológiai, sportélettani, edzéselmélet és módszertani ismeretekre is szert tett.
A felsőfokú sportmenedzseri diplomája megszerzésekor sportjogi, sportmenedzsmenti és marketing szakterületek megismerésével bővítette tudását. Szakdolgozatát a Sportegyesületek marketing tevékenysége címmel írta. Ő volt az 2004-ben Rózsahegyen megrendezett fiú kosárlabda U17 Európa-bajnokságon bronzérmes magyar válogatott csapatvezetője. Széles körű sportkapcsolatokkal rendelkezik, 1991 és 1996 között a soproni férfi NB I–es kosárlabdacsapat elnökeként, valamint elnökségi tagjaként dolgozott.

Negyedszázada, 1997-ben megálmodta és megalapította az ország egyik legelső és legnagyobb kosárlabda utánpótlás nevelő egyesületét a Soproni Tigrisek Sportegyesületet, amit azóta is vezet. Az azóta eltelt 25 év alatt edzőivel rengeteg válogatott és a legmagasabb szinten kosárlabdázó sportolót nevelt, több ezer soproni fiatal szerette meg a rendszeres testmozgást, a sportot. Öt éven keresztül volt a Sport- és Szabadidőcentrum igazgatója, ahol útjára indította a VOLT Fesztivált, hiszen a sportcentrum „kisterméből” indult Európa hódító útjára a VOLT.

A 2000-es olimpia előtt Nagy Tamás az olimpiai részvételre esélyes nyugat-dunántúli sportolók menedzsereként Sydney-ben részt vett az olimpiai szervező munkálatok előkészületeiben.

Az üzleti életben is bizonyított, hiszen társával 1995-től, az építési munkálatoktól irányítják és működtetik Sopron belvárosának legnagyobb – 62 üzlettel, irodákkal, rendelőkkel és lakásokkal rendelkező – szolgáltató- és üzletházát.

Kommunikációs és média-marketing ismereteit a Komlósi Oktatási Stúdió szerkesztő, riporter és újságíró iskolájában szerezte, ahol médiát, marketinget és hírtelevíziózást tanult. Később ebben az iskolában két éven keresztül média-marketinget oktatott.

A SFAC kézilabdázóival való kapcsolatáról így nyilatkozott Nagy Tamás: "Még hiszek az emberi kapcsolatokban, a barátságban, az egymásnak való önzetlen segítségnyújtásban. A SFAC elnökével a privát életben is nagyon jól megértjük egymást. Régóta tudatában vagyok annak, hogy kézilabda-szakosztályuk állandó teremhiánnyal küzd. Ezért, amikor körvonalazódott az új ágfalvi tornaterem gondolata – ahol az ágfalvi kis tigriseink kosárlabdáznak –, eszembe jutott, hogy lehet itt hely a kézilabda számára is. Köszönöm mindenkinek, aki segített abban, hogy az ország egyik legrégebbi sportegyesületének kézilabdásai otthonra leltek Ágfalván. Azt gondolom, több évtizedes sportvezetői, edzői, pedagógiai gyakorlatommal és tapasztalatommal menedzserként segíteni tudom a kézilabdásokat abban, hogy folyamatosan fejlődni tudjon a szakosztályuk."

A kézilabdásokkal kapcsolatos hír, hogy a SFAC labdarúgócsapatánk játékosával, Varga Szabolcs Viktorral bővült a szakmai stáb, aki erőnléti edzőként kapcsolódik be a mindennapi munkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!