Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 12°C Még több cikk.

Zsúfoltak az IC-járatok

A tanévkezdet óta állandósult a zsúfoltság a MÁV hétvégi intercity-járatain, amely Sopront is érinti.
A tanévkezdet óta állandósult a zsúfoltság a MÁV hétvégi intercity-járatain, amely részlegesen Sopront is érinti. Érdemes már napokkal az utazás előtt megváltani a menetjegyeket.

Gyakori probléma, főként a hét végén és a hét elején, hogy a Budapest és a vidéki nagyvárosok között közlekedő délutáni vonatokra napokkal az indulás előtt elfogynak a helyjegyek. A probléma részlegesen a GySEV vonatait is érinti. A sorok az őszi tanévkezdéssel állandósultak a budapesti IC-pénztárak előtt, a diákok nagy része ugyanis szívesen veszi igénybe a kényelmes járatokat. A problémát több kocsi forgalomba állításával tudná megoldani a vasúttársaság, de mint kiderült, a MÁV-nak nincs elég IC-kocsija.

– A GySEV vonatrészében nincs akkora túlterheltség, mint a MÁV-kocsikban, de a pénteki, vasárnapi és hétfői intercity-járatokon mi is szembesülünk a zsúfoltsággal – mondta el érdeklődésünkre Lendvai Péter, a GySEV személyszállítási osztályvezetője. – Érdemes napokkal korábban megvásárolni az IC-pótjegyet, mert ha előre látjuk az igényt, akkor időben tudunk pluszkocsikat a szerelvényhez csatlakoztatni. Előfordul, hogy a Budapestről induló intercity zsúfolásig megtelik. Ilyen esetben, ha tudunk, megpróbálunk erősítőkocsikat küldeni a fővárosba.
Mint megtudtuk, sokan a Pécsről Sopron érintésével Bécsbe tartó hétvégi expresszekre sem férnek fel, mivel ezeket a járatokat is sok diák veszi igénybe.

A GySEV húsz üzemképes IC-kocsival rendelkezik, amely elegendő a jelenlegi forgalom lebonyolítására.
– A budapesti járat általában két másodosztályú és egy első osztályú kocsival indul útnak Sopronból – tette hozzá Lendvai Péter. – Egy új intercity kocsi beszerzése körülbelül 300 millió forintba kerül. Ezek esetében elvárás, hogy legyen benne klíma, kényelmes ülésekkel rendelkezzen és képes legyen minimum 140 kilométer per órás sebességgel haladni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márkás holmikat loptak

Zárfelfeszítés módszerével betörtek Sopronban a Füredi sétány egyik sportruházati üzletébe, ahonnan az ismeretlenek legalább ötmillió forint értékű árut vittek el. – Idén májusban nyitottuk meg sportruházati üzletünket. Ez idő alatt kétszer is meglopták már az árukészletünket, 50-100 ezer forint értékben- mondta az üzlet tulajdonosa, Meggyesné Lehoczky Dóra. Tovább olvasom