Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Zombori: Hangulatkeltés vagy összefogás?

Az MSZP miután gyakorlatilag szétesett, most a fizetésekkel kezd foglalkozni - mondta Zombori István (Fidesz-KDNP).

- A megörökölt gazdasági helyzetben az ország, a nemzet érdekében összefogásra lenne szükség, nem hangulatkeltésre. Van tennivalónk bőven – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Zombori István, a Fidesz-KDNP helyi önkormányzati képviselője.

- Mikor egy színház a nézőszámot növelni szeretné, repertoárra veszi a Csárdáskirálynőt. Az MSZP miután gyakorlatilag szétesett, most a fizetésekkel kezd foglalkozni. A FIDESZ a Walter-érában egyszer foglalkozott fizetéssel, mikor Walter Dezső közgyűlési felhatalmazás nélkül jutalmat adott önmagának – fogalmazott Zombori István.

Hozzátette: Kalmár István arról nem beszél, hogy alpolgármesterként mennyi jutalmat vett fel, miközben olyan „sikertörténetek" aktív közreműködője volt, mint például a mélygarázs, apartman-ház, tűzoltólaktanya, a jó erkölcsbe ütköző Pozsonyi úti telek stb., amit éppen Kalmár István írt alá. Ezek a hibás várospolitikai döntések több százmilliókkal terhelik hosszú távon a város költségvetését.

Kalmár István azzal sem henceg, hogy hosszú évek óta gyakorlatilag ingyért, havi 10, azaz tíz ezer forintért bérli a mozit, miközben krokodilkönnyeket hullat az alacsony támogatásért és be akarja zárni a létesítményt.

Zombori István a továbbiakban arról is szólt, hogy most sem kíván a Fidesz különösebben személyes dolgokkal foglalkozni, mindazonáltal azt megjegyezte: ,,a nettót nem illik összeadni a bruttóval, mint ahogy ezt a közgazdász végzettséggel rendelkező Kalmár István a sajtónak eljuttatott kimutatásában teszi. Mindez megkérdőjelezi az egész sajtótájékoztatójának a hitelességét."

- Sokkal fontosabbnak tartjuk azt, hogy a több, mint kétharmados felhatalmazással helyrehozzuk mindazt, amit az MSZP nyolc éves ámokfutása alatt az országban művelt. A szocialisták aláásták a közéletbe vetett hitet, tönkretették a gazdaságot.

Fontosabbnak tartjuk továbbá, hogy hatályba lépett a családi adózás, egyszerűsödött az szja bevallása, az egykulcsos szja-rendszer bevezetésével a kamatjövedelemre háruló adó kulcsa 20-ról szintén 16 százalékra csökkent.

A minimálbér 78 ezer forintra, a garantált bérminimum pedig havi 94 ezer forintra nőtt. Január elejével két évről ismét három évre emelkedett a gyermekgondozási segély (gyes) időtartama. Az idei évtől negyven év munkaviszony után minden nő nyugdíjba mehet. A jelenlegi nyugdíjasok 3,8 százalékos nyugdíjemelésre számíthatnak.

A társasági nyereségadót már 19 százalékról 10-re levittük, ez egy radikális csökkentés. Ezen kívül tíz kisadó eltörlésre került, egy csomó bürokratikus akadályt kiiktattunk az emberek életéből. Az adórendszer átalakítása a gazdaság talpra állításának első számú feltétele, az új adórendszer pedig támogatja a munkát, és elismeri a gyermekvállalás költségeit.

A megörökölt gazdasági helyzetben az ország, a nemzet érdekében összefogásra lenne szükség, nem hangulatkeltésre. Van tennivalónk bőven – mondta sajtótájékoztatóján Zombori István.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Ovinkor 2011. február 09. 00:49
  „Mi is volt ez a Zombori 90 előtt?”
 • 32. c77 2011. február 08. 17:29
  „Végre megkellene érteni, hogy a ...MEGSZÜNT és aki nemért vele 1et az mehet a kaukázusba kaszálni.”
 • 31. zotyo 2011. február 07. 17:03
  „"Tisztelt "Szilaj!
  Az ön hozzá szólásaiból azt a következtetést tudom levonni hogy az átkosban is ugyan ilyen szemellenzős pártkatonákkal kellett együtt dolgozni és tárgyalni velük,de ugyan ilyen elfogultak voltak akkori pártvezetőjük iránt mint az önhöz hasonlók!Az ön hozzászólásaiból ömlik a párt megvédésére összehordott ostobaság és gyűlölet!Szerintem ennyi elég volt önből!Pihenjen és engedje a tisztességes hozzászólókat vitatkozni!Köszönöm
  De hallottam hogy újra lesz felvétel az Orbán bányákban és újra terem a Tokaj hegyaljai szőlő a vissza nem fizetendő támogatásból!Jelentkezzen!Nincs olyan hogy kevesebbet loptam vagy a másik többet lopott!Lopott csalt vagy nem!Nincs másik alternatíva!”
 • 30. Je.Ta. 2011. február 07. 10:49
  „Az MSZP miutan gyakorlatilag szetesett....es a megujjulasrol
  Mondjuk erröl a kerdesröl a balszemmel.-en lehetne vitatkozni!”
 • 29. komady.csokmo 2011. február 07. 09:27
  „Ad 22. koczanz 2011.02.06. 13:46
  Szánalomas az a szellemi sivárság, amelyel önök, ott balról élnek/vegetálnak.
  " Ön a tipikus nagy magyar szellemi 0. Önnel még vitázni sem szabad. Sajnálom akikhez tartozik...."
  Hát igen, ez az önök kulturája, azaz magyargyűlölete.
  Apropó, a nadrágokból még maradt valami használható?”
 • 28. vanessa 2011. február 07. 07:06
  „szép jó reggelt!miért van az a magaroknál,hogy mha valaki birálni kezdi a kormányt az komcsi?ezért tar itt az ország mert a politika egymás ellen uszitja az emberekt,miért kell mindig durván a másik embert lehurrogni,nyugaton a másik ember vélemyénye is fontos,ujjunk sem egyforma, igy az az embereknek is van sajátvélemyénye.aki saját börén tapasztalja meg,hogy mi nem müködik,nyilván reklamál,ebben az országban soha nem lesz rend ha aze mebrek egymást marják,ha összefogás lenne akkor talán jora fordul.de igy?ellehetne gondolkodni”
 • 27. 1soproni 2011. február 06. 21:01
  „24!
  Miért gondolom, hogy mindjárt le leszel komcsizva?”
 • 26. ujidok 2011. február 06. 19:01
  „22.

  Az a nép birka nép, mert vezethető!
  Anno Orbán azt mondta nem kell reform, aztán kell, de ő nem csinál.
  Majd most lesz reform.
  Aztán nagy mestere annak is, hogy elhiteti az emberekkel, hogy ezek nem megszorítások!
  Emberek fél év alatt elszabadultak az árak, mi ez ha nem megszorítás?
  Mi ez ha egyes emberek nem megvezetése???”
 • 25. c77 2011. február 06. 16:18
  „22
  ki vagy? Mit akarsz? "Köhida" neked!!!!!!”
 • 24. koczanz 2011. február 06. 13:46
  „A megszólításnak úgy kellene kezdődni, hogy "Tisztelt" de ez most elmarad....

  Szilaj!
  Ismeretlenül, vagy gyáván egy fantázianév mögé bújva, sem kell tegeződnünk.
  Érdemben nem cáfol egyetlen megjegyzésemet sem, így számomra a vita el sem kezdődött....
  A hozzászólásom címzettje egyébként az általam nagyra becsült Dr. Zombori István volt, nem Ön!

  komady.csokmo!
  Ön, a korábbi írásait is végignézve, értelmesen, indulatmentesen, intelligensen még egyszer sem szólt hozzá semmihez. Most sem, ugyanis a gyalázkodás, mocskolódás nem vita alap és nem is módszer.
  Ön a tipikus nagy magyar szellemi 0. Önnel még vitázni sem szabad. Sajnálom akikhez tartozik....”
 • 23. thurvj97 2011. február 06. 09:36
  „Pisti ne azt nézd mit mond,hanem, hogy ki mondja! Ők mernek összefogásról beszélni,nyolc évig még a száraz fába is belekötöttek,szinte megbénítva a kormány működését. Utcai tüntetések, TV székház felgyújtás vajon kihez köthető? Akkor hol volt ez a széplelkű Zombori? Mit csinált,amikor az újnácik masírozhattak ? Lapított és fújta,amit a vezér elvárt. Fújja ma is. Olyanok, mint az agy nélküli gépek. Csak felmondják a kötelezőt.Velük normális ember nem szeretne együttműködni.Nem az egész jobboldalt, hanem kaméleonjait utasítom el.”
 • 22. komady.csokmo 2011. február 05. 18:06
  „Ad 18. koczanz 2011.02.05. 13:57
  Ön Kócán (a nadrágos), kérem, ne vezesse félre, liberális abbérációi miatt olvasóit, mert az fertőző. Tudom, hogy önnél ez genetikailag és szocializációsan kódolt, sőt, a fertőzésből is gyógyítatlan. De mi csak azt akadályoztuk meg, hogy önök tovább nyúzzák a társadalmat... Az önök reformjai az önök liberális/gátlástalan/antiszociális gondolkozásából adódóan, a társadalom közvetlen megélhetési költségeinek további megsarcolását szolgálták volna; nyílván azért, hogy népellenesen többet tudjanak ego igényeinek kielégítésére lenyúlni... A 300 Ft csak az önök üzelmeinek a csúcsa volt...
  Ön nem tudja, mert áldemokrata. Ön a demokráciát csak a maga egója és nem közösség számára akarja biztosítani/védeni. A képviseleti demokráciában az Országgyűlés a társadalomnak/országnak az ország legfelső képviseleti, törvényt hozó testülete. Felügyeletet/ellensúlyt gyakorolni, a képviseleti demokráciában az Országgyűlés felett nem releváns. Legfeljebb a szuverén Országgyűlés legfelsőbb jogi tanácsos-féléje lehetne, úgy ahogy azt most rendezni szándékoznak...
  A kötelező magánnyugdíj ügy pedig nem az, amit ön erről terjeszt. Tudnia kellene, hogy még többet már nem lehet az alkalmazottakról lenyúlni, csak azért, hogy a tőzsdén kötelezően, egyes tőzsdézők hasznára tovább kockáztassák, többnyire veszteségesen, az emberek pénzét. A kötelező magánpénztárakban tőke többnyire nem produkált mértékadó hozamot, csökkenő értékű jelleget mutatott, mert a költségei és a tulajdonosok kötelező profitja, ha volt is valami hozama azt elnyelte. Egyébként, az önkéntes nyugdíjpénztárban az olyan tehetős emberek, mint ön is, továbbra is kockáztathatja nyugdíját...
  A sajtószabadságot pedig ne féltse. Az észnélküli liberális ugatást még a pedofil/maoista/ és EU-s pista is befejezte. A magyar sajtószabadság azokat a magyar gyűlölő rágalmazásokat is elbírja, mert büntetlenül megjelenhetnek, amelyet az ön liberális nagy öregjei/művészei/posztkommunisti/liberálisai terjesztenek mind az írott, mind az audiovizuális sajtóban itthon és külföldön. Lehet, hogy ezt ön nem érti még, de érdeklődjön és olvasson...
  Egyébként, az is morbid, hogy azok védik a magyar demokráciát, akik a népi/szocialista demokrácia közvetlen, vagy leszármazott képviselői voltak. Arról pedig tudjuk, hogy diktatúra volt, ha végére lepuhult is, mint az öregember...
  Félre érti ZI-t. Ő nem önnel/önökkel, a hiteltőkések közvetlen kizsákmányoló lakájaival (SZDSZ/MSZP és társult figuráival) hanem az önök által becsapott társadalmi hányaddal kíván összefogni Magyarország érdekében. Legalábbis remélem...”
 • 21. SZILAJ 2011. február 05. 16:17
  „koczanz - nem volt itt már mit tönkretenni. Kiábrándulva is csak a "te" fajtád van. Hogy mondta annakidején Gyurcsány apátok? Akinek nem tetszik, el lehet menni! Amúgy meg csupa hülyedéget írtál , csak azt szajkózod amit a szocik nap mint nap.... Addíg úszítgattok, hogy a végén majd megkapjátok a jobbikot, az meg aztán nem fog veletek kesztyűs kézzel bánni!”
 • 20. koczanz 2011. február 05. 13:57
  „Kedves Zombori Pista!

  Azt mondod össze kellene fogni, igen, valóban jó lenne!
  De amikor Ti ellenzékben voltatok akár Sopronban, akár a Parlamentben volt eszetekben összefogni valakivel is?
  - leszavaztattátok a 300 ft miatt az egészségügy átalakítását, MOST TI, A FIDESZ UGYANAZT MEGTESZITEK
  -féltettétek az Alkotmány Bíróságot, MOST TI, A FIDESZ TÖNKRETETTÉTEK AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGOT
  -féltettétek a szoci kormánytól a magánnyugdíjakat, MOST TI, A FIDESZ ELVETTÉTEK A MAGÁNNYUGDÍJAKAT
  -a Fletótól féltettétek a sajtószabadságot, MOST TI A FIDESZ ELVETTÉTEK A SAJTÓ SZABADSÁGÁT
  -a szociktól féltettétek a magyar demokráciát, MOST TI, A FIDESZ ANTIDEMOKRATIKUS MÓDON KORMÁNYOZ
  stb.
  Miért gondolod Kedves Zombori Pista, hogy ha Ti nem fogtatok össze velük, akkor Ők összefognak veletek?
  Az a baj, hogy mindkét párt őrült nagy hatalmi gőgben szenvedett illetve szenved. Ezt a megosztottságot a hasonló cikkek (mint a Kalmáré és mint a Tied) inkább élezik, mint tompítják.
  A hatalomnak szerénységgel és türelemmel kellene párosulni és nem fölénnyel, lekezeléssel.
  Ezt az elmúlt elmúlt 21 évben sem az Mszp, sem a Fidesz, sem az Mdf, sem az Szdsz nem így csinálta.
  Ezt lehet kritikának, önkritikának venni, de sajnos be kell látni, hogy Magyarországon a rendszerváltás utáni
  kormányok, kormányzópártok nagyképű küldetéstudatban szenvedtek, szenvednek. Ezért a rossz hangulat, ezért a kiábrándultság.
  -”
 • 19. FREDDY/S 2011. február 05. 11:55
  „A kormányszóvivő 24szeres minimálbért vihet haza havonta, jó lenne, ha mindenkinek annyi munkáért olyan jövedelmet biztosítanának, avagy éljen a szóvivő is a minimálbéren, mert abból könnyedén meg lehet élni, nemde...”
 • 18. brumi77 2011. február 05. 11:28
  „Szerintem a lényeg röviden az alábbi cikkben benne van...
  http://www.fn.hu/makro/20110203/meddig_birja_szegenyseget_magyarorszag/”
 • 17. 1soproni 2011. február 05. 10:36
  „Szilaj!
  Hogyan van az, hogy aki szomorkodik, az szerinted mind komcsi?
  Mindenféle pártállás nélkül: szerinted az korrekt, hogy aki eddig keveset keresett, az most még kevesebbet visz haza?
  1%-kal kevesebb az SZJA, de cserébe levitték az adójóváírás határát, és emelték a nyugdíjjárulékot. Sokan nem jártak jól.”
 • 16. komady.csokmo 2011. február 05. 09:26
  „Miután Zombori István kitűnően összefoglalta a halódó libsi-maszoposokat megjelenítő Kalmár úr szakértelmét és hazugsággá gyúrt, város vezetés ellen uszító libidóját, nincs más dolgom, mint megismételni őt.
  "... most sem kíván a Fidesz különösebben személyes dolgokkal foglalkozni, mindazonáltal azt megjegyezte: ,,a nettót nem illik összeadni a bruttóval, mint ahogy ezt a közgazdász végzettséggel rendelkező Kalmár István a sajtónak eljuttatott kimutatásában teszi." Tehát Kalmár azt sem tudja miről beszél, mert csak nyígni tud a mozijáért és pártja félretolásáért. A kettő összetartozik, elnök úr...
  "Kalmár István arról nem beszél, hogy alpolgármesterként mennyi jutalmat vett fel, miközben olyan ,,sikertörténetek" aktív közreműködője volt, mint például a mélygarázs, apartman-ház, tűzoltólaktanya, a jó erkölcsbe ütköző Pozsonyi úti telek stb., amit éppen Kalmár István írt alá. Ezek a hibás várospolitikai döntések több százmilliókkal terhelik hosszú távon a város költségvetését." Kalmár ismét adta önmagát, erre képes...
  "Kalmár István azzal sem henceg, hogy hosszú évek óta gyakorlatilag ingyért, havi 10, azaz tíz ezer forintért bérli a mozit, miközben krokodilkönnyeket hullat az alacsony támogatásért és be akarja zárni a létesítményt." Itt az alkalom, közgazdász úr, mutassa meg, hogy a város tönkretételében ugyan részt vett, de szakemberként meg tudja menteni moziját. A szakember, az szakember Kalmár. Nem sírni, hanem dolgozni/alkotni és nem pártszerűen rombolni kell tudni... Egyébként, vegyen fel hitelt és a kenyéradói megmentik önt...”
 • 15. SZILAJ 2011. február 05. 08:47
  „Nem kell szeretned a Fideszt BsBe. Én sem szeretem őket, de jelenleg nincs náluk jobb a piacon. A Tescót sem szeretem, de mégis nap-mint nap oda járok vásárolni....Az előző MSZP kormány csak a saját zsebével foglalkozot,korrupció-nemzetárulás stb. Most olyan mélyről indul az ország, mint még soha. A Fidesz nincs még 1 éve a hatalomba, de olyan elvárások vannak velük szemben, amit lehetetlen teljesíteni. Én kivárom a következő 3 évet is és majd akkor ítélkezem. Egy viszont biztos a számomra: SOHA TÖBBÉ MSZP-t !!!”
 • 14. BsBe 2011. február 05. 08:10
  „SZILAJ 2011.02.04. 21:12 Nem imádom, (soha nem is imádtam) az mszp-t. De a fideszt még ettől még nem szeretem. Sőt. Semmivel sem jobbak, mint az mszp. Ugyanaz a képmutatás és hazudozás.
  Ezért tart itt ez az ország, ahol most van. Mindkét banda csak és kizárólag saját magával volt és van elfoglalva. Ennyi.”
33 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béri Balogh Ádám kuruc brigadéros 300 éve halt meg

300 éve, 1711. február 4-én fejezték le Béri Balogh Ádám kuruc brigadérost, az egykori Sopron … Tovább olvasom