Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Zöld út: Kezdődhet a fertődi város-rehabilitáció

Aláírták Fertődön, a város-rehabilitációs projekt támogatási szerződését. Várhatóan jövő tavasszal kezdődhet el a 675 millió forintos fejlesztés.

Tóth Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség program-végrehajtási igazgatója, valamint Kocsis Ferenc polgármester és dr. Füzi Norbert jegyző aláírta a fertődi városrehabilitációs projekt támogatási szerződését. A teljes fejlesztés 675 millió forintba kerül, amelyből 536 millió forint vissza nem térítendő támogatás mellett az önkormányzatnak 139 millió forint önerőt kell biztosítani.- Várhatóan az év végén megváltozik a törvényi szabályozás, így a tervek szerint januárban írhatjuk ki a közbeszerzési eljárást a projekt legnagyobb volumenű beruházására a süttöri Kulturális és Szolgáltató Központ megépítésére vonatkozóan - tájékoztatott dr. Füzi Norbert jegyző. - Ezt követően terveink szerint április-májusban kezdődhet el a kivitelezés. A Fejlesztési Ügynökség a befejezési határidőt kérelmünkre - az előkészítés elhúzódásának figyelembevételével - nyolc hónappal meghosszabbította, így a munkálatokkal 2013. februárig kell végezni. Úgy véljük, a város életében egy fontos fejezet zárult le a támogatási szerződés aláírásával. S ezzel együtt egy új fejezet indulhat a projekt teljeskörű megvalósításával, amely fejlesztés még jobban erősíti majd Fertőd város kistérségi szerepét.

Fertődön még 2006-ben döntötték el, hogy a lehetőségekhez mérten megújítják a belvárost. A tervek szerint a volt szovjet laktanyában lévő egyik épületet alakítják át Kulturális és Szolgáltató Központtá, itt kapnak helyet a civil szervezetek, közösségi, közigazgatási, szociális és egészségügyi szolgáltatások, valamint lesz egy több száz főt befogadni képes nagyterme is a városnak, ami számtalan színvonalas rendezvénynek ad majd otthont.

Emellett új parkolókat hoznak létre, kerékpárutat építenek a kastély előtti Gránátos házaktól a süttöri temlpomig, egyúttal megújítják a templom előtti térburkolatot.

A porjekt végrehajtását az önkormányzat már részben elkezdte, hiszen a parkolók megépítésével és a Haydn-sétány kialakításával két beruházás már elkészült.

Ezen kívül megtudtuk továbbá, hogy az Esterházy-kastélytól a süttöri városrész templomáig tartó 1,5 kilométer hosszú kerékpárút építése, valamint a templom előtti tér rendezésének közbeszerzési eljárása lezajlott, ahol már kiválasztották a kivitelezőt is. Az előkészítési terepmunkák már a télen megkezdődnek, és tavasszal indulhat a tényleges munka.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban is megalakulna a Demokratikus Koalíció helyi szervezete

Portálunk információi szerint még az idén megalakulhat Sopronban a Demokratikus Koalíció helyi… Tovább olvasom