Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Zenével kezdődik a soproni nyugdíjasegyetem

„A zene mint kifejezőeszköz" címmel kedden délután 4 órakor kezdődik a Soproni Nyugdíjasegyetem őszi szemesztere a GYIK Rendezvényházban.

A szervezők kérik, hogy a résztvevők a regisztrálás és a leckekönyvek átvétele miatt már 3 órától jelenjenek meg a helyszínen.

– A zenében rendezett hangok segítségével igyekszünk megragadni a legvégső realitást – idézte Vaughan Williams gondolatát Révész József művész-tanár, előadó, a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek-karának oktatója.

– A muzsika mindennapi életünk része. Legtöbbször csak a háttérben szól, és rohanó életünkben egyre kevesebb időnk jut arra, hogy ebben a csodálatos és néha titokzatos világban elmerüljünk. A nyugdíjasegyetemen élő hangszeres zenével mutatjuk be a muzsika kifejezési formáit mint az emberi érzések közvetítésének eszközét. A Sopron Trió tolmácsolásában felcsendülnek Bach, Rachmaninov, Fauré, Haydn, Dvorák és Clara Schumann művei.

Révész József gordonkaművész pályafutása során több szimfonikus zenekarnak a szólamvezetőjeként tevékenykedett idehaza és Ausztriában.

Jelenleg a Wiener Hofburg Orchester szólamvezetője, s állandó meghívottja a Radio Symponie Orchester Wiennek s a bécsi operaház zenekarának is. Pedagógiai célzatú hangversenyek fűződnek a nevéhez a megye több óvodájában, valamint bécsi iskolákban.

Posztgraduális képzésen vett részt a bécsi konzervatóriumban. Budapesti, illetve országos gordonka- és kamarazenei versenyeken több alkalommal is az első helyen végzett. Európa és Japán számos hangversenytermében lépett fel. A Benedek-kari művész-tanári munkája mellett most a Pécsi Tudományegyetem PhD-hallgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkéntes munka Sopronban

Hatodszor rendezték meg Sopronban a „72 óra kompromisszum nélkül" elnevezésű önkéntes… Tovább olvasom