Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

XVI. SMAFC szektorlabda házibajnokság Sopronban - videó

Vasárnap rendezte meg Inczédi Gergely a SMAFC Szektorlabda Szakosztályának vezetője a XVI. SMAFC házibajnokságot.
Többek között neki köszönhető, hogy Sopronban a gombfoci rajongói rendszeresen vesznek részt edzésen a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.

Inczédi Gergely mozgássérültként született, kerekesszékkel közlekedik. 12 évesen annyira mély nyomot hagyott benne Méhes György: A galamb, a gombfoci meg a trükkök című meséje, hogy onnantól kezdve minden elképzelhető alkalomra gombfocit kért ajándékba. A játszótársak fokozatosan elmaradoztak Gergő mellől, ő azonban nem unta meg a játékot, sőt elhatározta, Sopronban fix keretek között gombfociedzésre fog járni.

Videó: Láng TV


– 2011-ben egy a Helyi Témában megjelent interjú hatására három fiatalember csatlakozott hozzám, és megalapítottuk a SMAFC Szektorlabda Szakosztályát – meséli Gergő.

– Gergő és társai 2013-ban rendezték meg első alkalommal az országos Sopron-kupát. A gombfoci szerelmesei Budapestről, Komlóról, Szegedről, sőt, még Marosvásárhelyről is városunkba látogattak.

– Sokan vérre menő sportágként fogják fel a gombfocit, mi szórakozásként – fejezi be Gergő. – Versenyeink is oldott légkörben zajlanak, a játékostársakat nem ellenfelekként, hanem barátokként kezeljük. Büszkék vagyunk rá, hogy ha bárhonnan az országból Sopronba érkeznek a gombfocirajongók, felhívnak, hogy részt vehessenek az edzéseinken. Így kölcsönösen alkalmat adunk egymásnak a trükkök elsajátítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plébános-áthelyezések - Személyi változások a Győri Egyházmegyében

Több településen is új plébános szolgál majd augusztus elsejétől. Tovább olvasom