Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Walter Dezső: Alaptalanul vádoltak meg engem

Sopron – Bebizonyosodott, nem történt bűncselekmény polgármesterségem alatt – fogalmazott Walter Dezső, aki röviden értékelte a perek kifejletét annak apropóján, hogy a bíróság első fokon elutasította az önkormányzat keresetét.
„A mostani városvezetés meg sem próbálkozott értelmes párbeszéddel, egyből támadott januárban, amikor perek és feljelentések sorozatát indította ellenem" – fogalmazott Walter Dezső volt polgármester, aki arra reagált, hogy legutóbb a megyei bíróság első fokon elutasította az önkormányzat keresetét a Walter Kft. ellen. Ezenkívül a pótmagánvádaknak sem adtak helyt.

– A perek indításakor és most is azt mondom, felelősséget vállalok mindenért, amit polgármesterségem alatt az apparátusommal együtt tettem. Sajnálatos azonban, hogy közel egy évet kellett várni, hogy kiderüljön az igazság: ismét alaptalanul vádoltak és rágalmaztak meg.

Az elsőfokú végzés kimondja: nem történt bűncselekmény. – Az ítélet szerint nem a bizonyíték hiányzik, hanem a bűncselekmény – folytatta a volt polgármester. – Fodor Tamás azt mondja, a hűség napján és karácsonykor nem kommentálja a peres ügyeket. Én azonban fontosnak tartom bejelenteni a kedvező hírt, hiszen amikor elkezdődtek a perek, az országos média két hétig alaptalan vádakkal illetett. A mostani döntés nekem – és annak a több tízezer embernek, akik hisznek az igazamban – ünnep és igenis kell foglalkozni vele. A Nemzeti Nyomozóiroda hat ügyben megszüntette a nyomozást, a sor most a bíróságokon van. Ügyvédemmel kivárjuk a többi per eredményét és feltehetően viszontperrel fogunk élni becsületsértés és hírnévrontás tárgyában.

Ennek alapját a Walter-gate néven kiadott füzetük adja, valamint az, hogy a pótmagánvádban már név szerint engem és Beck György volt holding-vezérigazgatót támadják. Igazunknak az ügyvédemmel együtt érvényt kívánunk szerezni, de úgy érzem, Sopron perekből származó presztízsveszteségét legalább olyan nehéz lesz pótolni, mint a sajátomat.
Walter Dezső elmondta, úgy gondolja, az egyre elmélyülő szembenállást végre meg kellene szüntetni. – Szeretném, ha a mostani vezetők folytatnák az általunk megkezdett projekteket. Örülök, hogy régi álmom, az erdőmérnöki kar új épülete elkészülhetett. De várom, hogy épüljenek a körforgalmak az elkerülőúton és a Győri úti nagyáruházaknál. A szanatórium magánosításával kapcsolatos tárgyalásokat is folytatni kellene. Én töretlenül Sopron szolgálatában maradok, mert azon vagyok, hogy építkezzen, haladjon a város – zárta Walter Dezső.

Olvasóink írták

 • 6. FREDDY/S 2007. december 28. 10:27
  „No comment”
 • 5. naj 2007. december 27. 08:11
  „Háááááát emberek
  A polgármester ur feljelent...a város meg fizett mint a katnatiszt.nemértem!!! Miértnem a Polgármester ur fizet.Vagy kibicnek semmi sem drága.Azt mondta Ő minden soproninak a Polgármestere szeretne lenni hat akkor miért nem az.Persze a szavazatunk az jo volt.husosfazék kozel van.a többi meg levan..............”
 • 4. soproni 2007. december 26. 21:41
  „Hát Emberek.....
  Szomorú, hogy csak a rosszat látjátok......
  Persze, hogy korrupt mindenki.... igen kedves hozzászóló te is az lennél, ha odaengednének a tűzhöz.
  Ezt sajnos belénknevelte az elmúlt 1000 év.... csak vannak országok akik vasakarattal tettek ellene.... hát mondjuk magyarország nem tett........
  Ami Sopront illeti.... nem értem, hogy miért kifogásolhatóbb az a vezető akit a baloldal jelölt ki....
  Ti kisemberek ha tudnátok róla, hogy az elmúlt időszakokban mennyi visszaélés történt, akkor nem járatnátok feleslegesen a szátokat....
  Persze ha bűntetőeljárás lenne belőlük ott sem derülne ki semmi...
  Ahelyett hogy felesleges dolgokon rágódnánk inkább tegyünk valamit városunkért, mert nagyon kellene.....
  Joccakát!”
 • 3. fehérgallérosok 2007. december 26. 19:45
  „Kínában ugyanis szinte már megszokottnak megszokottnak számít, hogy a helyi kormányzatok korrupt tisztségviselői üzletemberekkel összefogva földjük átadására kényszerítik a parasztokat, hogy nagy profitot hozó ipari beruházásokra használják fel a sok esetben ingyen szerzett területeket.

  www.index.hu
  Tehát mindez Kínában!
  Giczy Kurt urat pedig ( Walter úr házi értékbecslője) csókoltatjuk!”
 • 2. változás 2007. december 24. 21:32
  „Hát pincsi te, egy valódi kutya vagy...és azt követed aki a legnagyobb kutya..a baj az ,hogy a legnagyobb még nem feltétlenül a legjobb! Egyébként tök mindegy ,mert városunknak már szinte mindegy!”
 • 1. pincsi 2007. december 24. 20:01
  „Eddig is tudtuk, hogy semmi eredménye nem lesz a pernek hisz Walter Dezső mindig is a város érdekében cselekedett s nem félrevezetni meg pereskedni szokott mind a fideszesek. Arról nem is beszélve, hogy ilyen fejlesztések ill. források amelyeket a volt városvezetés szerzett meg sosem valósultak meg Sopronban ezért mindannyian köszönettel tartozunk neki.
  Minden soproni lakosbak kellemes karácsonyi ünnepeket és pereskedéstől mentes új évet kívánok!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civitas Fidelissima a Berzsenyi-líceumnak

Sopron - Intézményt is kitüntettek a hűség napján Sopronban, a Berzsenyi Dániel Evangélikus… Tovább olvasom