Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Vonát választották a Jobbik frakcióvezetőjének Sopronban

Vona Gábor vezeti majd a Jobbik parlamenti frakcióját, illetve öt frakcióvezető-helyettest is választottak. Vona, a Parlamentbe gárda mellényben megy majd be.

Sopronban alakult meg a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja. Eldőlt, hogy a frakciót Vona Gábor, a párt elnöke vezeti majd. Általános helyettese Hegedűs Tamás lesz. További négy frakcióvezető-helyettest is választottak: a brüsszeli mandátumáról  lemondó Balczó Zoltánt, valamint Gyöngyösi Mártont, Pősze Lajost és  Szabó Gábort.

- Balczó Zoltán EP képviselő hazajön, és a magyar Országgyűlésben folytatja a munkáját. Brüsszelbe a tervek szerint Kovács Béla Jobbik külügyi bizottságának vezetője megy majd ki - mondta el a csütörtöki sajtótájékoztatóján Vona Gábor. - Nagyban függ még a két-harmados győzelmet elért Fidesztől, de a Parlament egyik alelnöki posztra Balczó Zoltánt jelölné a párt vezetősége. A tanácskozáson részt vett Morvai Krisztina is. A célunk az, hogy négy koordinátort nevezünk meg. Az ő feladatuk lesz összehangolni az EP és a magyar országgyűlési képviselők munkáját, illetve biztosítják az információ áramlást.

Ha arra kíváncsiak, hogy egyenruhát fogok-e felvenni, akkor azt mondhatom, hogy a gárda mellénye rajtam lesz - fogalmazott Vona Gábor. Fotó: Magasi
Ha arra kíváncsiak, hogy egyenruhát fogok-e felvenni, akkor azt mondhatom, igen vállalom, a gárda mellénye rajtam lesz - fogalmazott Vona Gábor. Fotó: Magasi


- Szimbolikus a jelentősége annak, hogy a munkaértekezletet Sopronban tartottuk meg - mondta el portálunk kérdésére Vona Gábor. - A Jobbik számára Sopronról a leghűségesebb város, illetve a Rongyos Gárda jut az eszébe. Mindez visszaadja azt, hogy a város a nemzet és a megmaradás jelképe.

A pártelnök kérdésre válaszolva elmondta, a Parlament alakuló ülésén, mint mindegyik képviselő társa, ő is ruhában fog megjelenni. - Ha arra kíváncsiak, hogy egyenruhát fogok-e felvenni, akkor azt mondhatom, igen, vállalom a gárda mellénye rajtam lesz - fogalmazott Vona Gábor.

A párt 47 képviselője ismét megerősítette azt az esküt, amelyet még idén január 16-án a Szent Koronára tettek. Vállalták: ha a Jobbik országos elnöksége kétharmados szavazati aránnyal úgy dönt, hogy alkalmasságát, hitelességét vesztette a képviselő, akkor az visszaadja mandátumát.

- A Jobbikban van még tartalék, mindezt szeretnénk majd kihasználni az őszi önkormányzati képviselő választások előtt - mondta Vona Gábor. 

Olvasóink írták

 • 18. 983 2010. május 06. 15:18
  „Hihetetlen, Adalfold bekopizta a másik cikkhez írt sorait, egymás után, szinte flood-olva a hozzászólásokat és értelem nélkül. A másik cikk esetében még látszik, mire válaszolt, de itt? Ennek mi értelme volt? Most komolyan!

  Egyébként szörnyűnek tartom Vona-t. Iszonyatos gyűlölködő, demagóg, stb... Azt hittem első ránézésre valami alulművelt 60 IQ-s pasiról van szó. Ki képes már ilyen radikalizmusra? Erre látom történelem tanár és még pszichológiát is tanult. Tehát iskolázott, a szó hagyományos értelmében véve művelt, gondolom mivel felsőoktatásban tanult talán az IQ-ja is normál szintű. Sőt, még erdélyi is, vidéki is, a nagypapája hős is volt. És mégis! Ebből a ránézésre jó kombinációból mi sült ki!?
  Ebből is látszik, maga a tudás, a tények ismerete nem minden. Sajnálatos módon még a történelemé sem, ha az alapvető emberi tulajdonságokkal nem társul (Soft skills). Hiányzik belőle az empátia, irtózatosan arrogáns, rugalmatlan.... Egy töritanár <moderálva> Még viccnek is rossz! Magyarország szégyene!”
 • 17. öröksoproni 2010. május 03. 13:55
  „Ha kedves adalfold nekem szánta sorait, tájékoztatom, hogy a magam nevében írok, nem pedig valamelyik párt képviseletében/védelmében/nevében. MIvel nem ismerjük egymást, eléggé neveletlen dolognak tartom, hogy műveletennek nevezz, de nem az a lényeg mit mondanak, hanem az, hogy ki mondja. Egyébként pont erről beszélek, hogy szerinted én gyűlöletkeltő vagyok, csak azért, mert nem értek egyet a Jobbikkal...
  Nektek ez a kiindulási alap. Hát tessék, most lehet a szép jövőn dolgozni, hajrá, ott a sok feladat. Jó munkát, a sok beszéd után biztos jól fog esni.”
 • 16. pancser 2010. május 03. 08:16
  „Adalfold monológjai szerint valamelyest hasonlít Hamletre, abban, hogy amit a dán királyfi tettetett az ez esetben igaz!”
 • 15. adalfold 2010. május 02. 10:33
  „és mégegy. megfélemlítettelek? szerintem nem.
  ehhez mit szólsz?
  A fidesz helyi szervezeteinek vezetői deklarálták, hogy a Jobbikot nyíltan támogató vállalkozások jövőben helyi vagy uniós támogatásait vissza fogják tartani.
  Puff. néz csak utána neten. szándékosan nem linkelek. én is a neten böngészve csalódtam a fidesz ,,demokratizmusában", hitelességében.”
 • 14. adalfold 2010. május 02. 10:16
  „Műveletlen vagy és
  GYŰLÖLETKELTŐ. Ahogy széles, fellegi és társai. Embereket rúgnak ki folyamatosan a jobboldali médiából, ha nem vesznek részt a fidesz propagálásában. Ez nem diktatórikus? Két-harmad Kubatov orvwelli-listával? Belügy-igazságügy antidemokratikus összevonásával?JÁRTÁL ISKOLÁBA ,EMBER?:D Gondolkozz,kérlek. A fidesz a gyűlöletkeltő.
  Nem úgy mint a Jobbik, nem úgy mint én. Na jó, másodjára itt, kimondom, bár nem szeretem hangoztatni:
  Én izraelita vagyok és a Jobbikra szavaztam.

  Mert tudom, hogy mi zajlik Izraelben. Nem vagyok Likud párti, nem szimpatizálok sem az expanzióval, sőt a cionista mozgalom is felvetett bennem kérdéseket.
  Tudom, ismerőseim révén, a Jobbik nem anti-szemita (ha egyáltalán van értelme ennek a szónak így), tagjai körében is vannak izraeliták. Semmiképp nem fasiszta. Arról van szó, hogy jön egy helyi, magyar hang, NEM NAGYTŐKE, ez a Jobbik és felveti azokat a kérdéseket, problémákat, amelyek valamilyen célból tabunak lettek kinevezve Magyarországon. És semmiképp nem szélsőséges válaszokat ad rá- magyar zsidó szemszögből sem.
  én így gondolom. És a magyar hírlap, bayer zsoca, kuruc.info (NEM JOBBIKOS, én tudom ezt!), meg Te öröksoproni. gyűlöletkeltők vagytok.”
 • 13. öröksoproni 2010. május 01. 16:07
  „Csak annak örülök, hogy Sopronról soha senkinek nem a Jobbikfog eszébe jutni. Megosztó emberek gyülekezete, akik csak gyűlölködni tudnak. Elég ha végigolvasom a hozzászólásokat, csak az ellenségeskedésről szól. Aki nem úgy gondolkodik, mint ők, azt utálni kell, megpróbálni megfélemlíteni... tipikusan diktatorikus eszközök...”
 • 12. adalfold 2010. május 01. 12:28
  „Egy oldalon vagyunk?

  nem hinném. mi nem vagyunk oligarchák, mi látunk, mi nem vagyunk likud barát keresztények, mi nem vagyunk likud barát zsidók. Mi szeretjük Magyarországot, s nem marketing az identitás-tudatunk. Mi demokraták vagyunk...
  ha kell, mi, mérnök barátaimmal... vonulunk.

  És meg lehet nézni a mediános statisztikát a jobbik szavazótáboráról: messze több egyetemi végzettségű, mint a fideszében.Na ki a link párt?
  Meg lehet nézni az ,,intelligens" LMP-t, hányszorosan több egyetemi tanárt küldött most a jobbik a parlamentünkbe...Ja, hogy az lmp-ben nincs is egyetemi tanár. elnézést.Csak keresztényeket karácsonykor kiirtani akaró rádiósok.
  http://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/felmeresek/20100412-kik-szavaztak-a-partokra-median-felmeres.html
  lám-lám mégis értelmiségibb a Jobbik a Fidesznél?:)
  szebb jövőt.”
 • 11. adalfold 2010. május 01. 03:45
  „A Likud a zsidók államában jobboldali konzervatív pártnak számít. Azaz egy zsidó fajvédő párt, akinek vezetői a zsidó világuralomra törnek. Ariel Sharon pedig bármikor halomragyilkoltattta a menekülttáborok lakóit, Anglia háborús bűnők miatt be sem léphetett tudtommal .Orbán olyan alapon épít velül jó kapcsolatot, hogy ők is konzervatívok. A végén mi is úgy járunk mint az USA. Lehet választani egy jobb megegy baloldal között, de mind a kettő ugyanazokat az érdekeket szolgálja,(de nem a magyarokét)...
  http://fidesz.hu/index.php?Cikk=34815”
 • 10. adalfold 2010. május 01. 02:37
  „Egy oldalon vagyunk?

  nem hinném. mi nem vagyunk oligarchák, mi látunk, mi nem vagyunk likud barát keresztények, mi nem vagyunk likud barát zsidók. Mi szeretjük Magyarországot, s nem marketing az identitás-tudatunk. Mi demokraták vagyunk...
  ha kell, mi, mérnök barátaimmal... vonulunk.

  És meg lehet nézni a mediános statisztikát a jobbik szavazótáboráról: messze több egyetemi végzettségű, mint a fideszében.Na ki a link párt?
  Meg lehet nézni az ,,intelligens" LMP-t, hányszorosan több egyetemi tanárt küldött most a jobbik a parlamentünkbe...Ja, hogy az lmp-ben nincs is egyetemi tanár. elnézést.Csak keresztényeket karácsonykor kiirtani akaró rádiósok.
  http://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/felmeresek/20100412-kik-szavaztak-a-partokra-median-felmeres.html
  lám-lám mégis értelmiségibb a Jobbik a Fidesznél?:)
  szebb jövőt.”
 • 9. adalfold 2010. május 01. 02:21
  „akinemfél...hol lesz a jobbik??

  talán megkétszerezik újból a szavazótábort... :D csak hogy bosszantsalak. Vonával szemben az eljárás tettlegesség hiányában megszűnt. A gárda mellény nem tiltott, az egyenruha sem bűntett egyébként, csak szabálysértés. Fideszesként dagadhat a melled, hogy egykor ,,nagy barátod" Draskovics műve ez a bohóckodás.

  Lassan ideje kijózanodnod a skizó állapotból. A gárda karitatív nemzeti mozgalom. Nem követett el bűnt, de sok mindent akartak rákenni. Tessék iknább a likusdon, pintéren,szélesen,fellegin, a rendszerváltozás nagy privatizátorán ,matolcsyn gondolkodni.
  Na ezekről lehet érdemben beszélnünk. Lesznek kiderülő fideszes botrányok, én már tudom... gripen-ügytől esztergomon át, Győrtől Debrecenig. Sajnos. Ha nem lennének ilyenek, nem szerveződött volna újra a magyr értelmiség, nem lenne jobbik.”
 • 8. adalfold 2010. május 01. 02:00
  „Egy oldalon vagyunk?

  nem hinném. mi nem vagyunk oligarchák, mi látunk, mi nem vagyunk likud barát keresztények, mi nem vagyunk likud barát zsidók.Mi magyarbarátok vagyunk,magyar keresztények,magyar zsidók és így tovább.. Mi szeretjük Magyarországot, s nem marketing az identitás-tudatunk. Mi demokraták vagyunk...
  ha kell, mi, mérnök barátaimmal... vonulunk.

  És meg lehet nézni a mediános statisztikát a jobbik szavazótáboráról: messze több egyetemi végzettségű, mint a fideszében.Na ki a link párt?
  Meg lehet nézni az ,,intelligens" LMP-t, hányszorosan több egyetemi tanárt küldött most a jobbik a parlamentünkbe...Ja, hogy az lmp-ben nincs is egyetemi tanár. elnézést.Csak keresztényeket karácsonykor kiirtani akaró rádiósok.

  szebb jövőt.”
 • 7. Baradlay 2010. május 01. 01:55
  „Szep arany,hat hozzaszolobol ot kommunista hazaarulo! Most raqurtok mert Vonat nem hagyjuk bantani!!!!!!!!!!!
  Budahazyt is kiszabaditjuk!!!!!!!!!! Hetek kerdese!!!!!!!!!!!”
 • 6. Jóskapista 2010. április 30. 21:01
  „A magyar megmaradás záloga: A Jobbik! Adjon az Isten, szebb jövőt!”
 • 5. janika 2010. április 30. 20:52
  „Egy nagy fehér kuvasz, egy vörös spániel, és egy szálkás szőrű tacskó! Ja meg van egy doromboló cirmos is! Melyik is fog először a koncból harapni?”
 • 4. jánosi 2010. április 29. 21:18
  „Nagy nekik a mellény, ideje kisebbre cserélni .................”
 • 3. akinemfél 2010. április 29. 20:25
  „Hol lesz már a Jobbik oszre ? Ugyan már. V.Gábor esetében elorehaladott állapotban van a nyomozás,talán már a vádemelés is megtortént. A Nép úgy szavazott,hogy nem kell oket úgy védeni mint ahogy azt Gyurcsány-Bajnai és a rendoreik tették. Nem csoda,hogy annyi helyettest választottak V.Gábor mogé.
  Hol lesz már a Jobbik oszre ? Ugyan már.”
 • 2. Jandex 2010. április 29. 15:12
  „Vonát választották a Jobbik frakcióvezetőjének Sopronban
  Ez váratlan volt!:))))”
 • 1. hszilard 2010. április 29. 15:11
  „Ja, meg lovon......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesélő utcák, nevek, emlékhelyek Sopronban

Tudja, hogy hol élt Sopronban a legtöbb kőfaragó, s hogy honnan kapta a nevét a Borsmonostori utca?… Tovább olvasom