Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

VOLT Fesztivál 2012 BLOG: Puszi a csilpcsapfüzikének - galériák, videók

Iggy Popra eldobtuk az agyunkat, aztán haza felé vettük az irányt. Reméljük, jövőre folyt. köv.


Vasárnap

Kilencvenötezer nézőt vonzott az idei VOLT Fesztivál, amely szombaton ért véget - közölték a szervezők.

"Az idei VOLT Fesztivált megelőző időszakban a legtöbben arra voltak kíváncsiak, mivel tesszük majd emlékezetessé a jubileumi eseményt. Ma már minden jelenlévő számára egyértelmű: a 20. VOLT Fesztivál igazán ünnepi hangulatban telt. Öt napig igazán boldog fesztiválozókkal és jókedvű fellépőkkel találkozhattunk Sopronban, ez a legfontosabb visszajelzés számunkra" - olvasható az összegzésben.

A keddi "nulladik napon" Fülöp Zoltán, a fesztivál egyik alapítója azt közölte az MTI érdeklődésére, hogy a tavalyi 102 ezer után idén csaknem 100 ezer résztvevőre számítanak a szervezők.

Az első, 1993-as fesztiválon még csak öt zenekar és mintegy 800 főnyi közönség vett részt, idén viszont már 200-nál is több produkciót, köztük másfél tucat világsztárt vártak a Lővér kempingbe és a harkai platóra.

Az idei VOLT Fesztiválon mások mellett fellépett a Faith No More, a Skrillex, a Snow Patrol, az Iggy&The Stooges, a Lostprophets, a Röyksopp, az Enter Shikari, Chase & Status, a Simple Plan, a Hadouken!, Katy B, Mac Miller, a hazai sztárok közül például a Quimby, a Tankcsapda, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, a Brains, a Vad Fruttik, a Carbonfools, a 30Y, az Irie Maffia, a Péterfy Bori & Love Band, a ColorStar, a Compact Disco, a Heaven Street Seven és a Magashegyi Underground.

Az exkluzív fellépők sorában volt található Yonderboi (Fogarasi László), Ákos, valamint a nyolcvanas évek legendás underground csapata, a Sexepil (pontosabban a zenekar magyarul előadó változata).

VOLT Feszt 2012 - Egy kis hazamenetel. Fotó: Magasi.VOLT Feszt 2012 - Zárónapi hupákolás. Fotó: Magasi.3 óra 7 perc (VOLTerina)

Iggynek vége, na nem a szó-szoros értelemben, hiszen az lehetetlen. Azért a passanger jól jött volna ráadásnak. Hiányérzetem van, de akkor is rakendroll.

VOLT Feszt 2012 - Banános Joe (teljes film). Fotó: Magasi.1 óra 11 perc

Iggy valószínűleg bérel valakit, aki a koncert alatt folyamatosan kibogozza őt a rátekeredő mikrofon zsinórból. Az állványt még nem verte szét, de az sincs már messze, érzem. Rakendroll!

1 óra 4 perc

Iggy Pop hozza a tőle elvárt aszott múmiát, de belead mindent, volt majdnem stagediving, meztelen felsőtesttel koszban fetrengés, hangosító előtt vonaglás. Brutális! Rakendroll!


Így búcsúzott a Volt a nagyszínpadon.

Szombat

2012.06.29. Volt Fesztivál (Sopron) - 3. Nap - Unicum Music
Pub

www.partyzoo.hu/gyor


2012.06.29. Volt Fesztivál (Sopron) - 3. Nap - Blikk Színpad -
Ganxsta Zolee és a Kartel

www.partyzoo.hu/gyor


2012.06.29. Volt Fesztivál (Sopron) - 3. Nap - Életképek

www.partyzoo/gyor


2012.06.29. Volt Fesztivál (Sopron) - 3. Nap - Ákos

Fotó: www.partyzoo/gyor12 óra 5 perc

Ma még lehet táncolni, tombolni, irodalomról és zenéről beszélgetni műértőkkel, vért adni, esetleg szakértőktől megtudni, hogy függőségeink valóban olyan súlyosak-e, mint anyukánk állítja, vagy csak enni-inni.

Nem tudtunk aratni, mert vizes volt a gabna. Fotó: Magasi.Utóbbi tevékenység ugyan korántsem olcsó, de igazi kuriózumokra – mondhatni fesztivál-különlegességekre – bukkanhat aki nyitott szemmel jár. Italok között például megemlítendő a vödörben felszolgált limonádés pálinkakoktél, és a „Fény", azaz a szénsavas, szörppel fogyaszthatóvá tett vodka. Mindkettő szuperfinom, de – legalább egy órára – „öl, butít és nyomorba dönt".

Elcsíptem egy korábbi gépet. Fotó: Magasi.Nemhiába hívják fel a külföldi vendégek fesztiválguide-jában a figyelmet, hogy egy „fény-lövés" után csak a nagyon bevállalósok menjenek tovább – már ha még eltalálnak a pultig...

8 óra 54 perc

Rövidesen kiderül, teljesültek-e az elvárások a százezer, vagy még annál is több nézőt illetően a VOLT Fesztiválon, annyi azonban elöljáróban is elmondható, a fesztivál nem hagyta hidegen Sopront – ebben az öt napban minden a VOLT-ról szól(t).

Aki még nem döntötte el, hogy kilátogat-e a Lövér kempingbe, az mindenképp tegye meg, hiszen korábban (a környezetvédelmi felügyelőség egy határozatával) veszélybe került az idei VOLT megrendezése, a jövő évi pedig egyelőre szintén a „levegőben lóg".

A játszma még nem dőlt ugyan el, de egyelőre akár úgy is felfoghatjuk, hogy ha a kempingben biztosan világsztárokat és nem védett állatokat szeretnénk látni, akkor a mai nap az utolsó lehetőségünk. És ki ne lenne kíváncsi, hogy a 65. éves – előre bocsáthatóan meztelen felsőtestű – Iggy Pop ugyanolyan intenzitással ordítja-e a „Passengert", mint hajdanán...

Érdekes pillanatokban bővelkedik a fesztivál. Egy megfáradt fiatalember például épp a borfesztivál asztalai alá dőlt le (szó szerint) pihenni, majd kászálódott elő egy fél óra múlva, és mintha mi se történt volna, állt vissza eljárni egy csárdást a színpadhoz.

Ma, a zárónapon a nagyszínpadon a Csík zenekar és a Kicsillag után a Tankcsapda lép fel, majd Quimby és végül Iggy&The Stooges adja vissza a „nagyrétet" a búbos cinegéknek és törpekuvikoknak.

Péntek

23 óra 49 perc (VOLTerina meglátása)

Ákos koncertjén vagyunk. A precizitás és a felkészültség nem vonható kétségbe, mégis az az érzésem, hogy a Művész úr kifáradt, táncolnia pedig egyáltalán nem kéne. A Valami véget ért azért nem rossz, első szerelmemet idézi.

13 óra 10 perc

Örömmel nyugtáztuk, hogy a VOLT Fesztivál napközben kifejezetten családbarát rendezvény. Az anyukák apukák a gyermekeikkel közösen énekeltek, szórakoztak az Alma együttes koncterjén ma délelőtt. Jó kis program volt az arcfestés a kreatív játékos kuckó is.

Kamilla a VOLT-on. Fotó: Tudósító.
Kamilla a VOLT-on. Fotó: Tudósító.Nos, már a következő gerencáió is belekóstol a VOLT életérzése. Szigorúan szülői felügyelettel persze.

12 óra 59 perc (VOLTerina bejegyzése)

Az európai fesztiválpaletta "legbarátságosabbként" aposztrofált rendezvénye vélhetően idén sem okoz csalódást az előzetesen mintegy százezerre becsült látogatónak.

A fiatalság a jövőtől nem fél. Fotó: Magasi.A fesztiválon szinte full szerviz van a különböző promóciós termékekből, a gyümölcsös ízesítésű Sopronitól a tusfürdőn át a kávéig, kóláig, felfújható gumigitárig.

10 óra 33 perc (VOLTerina bejegyzése)

Hajnalig tart az "ereszdelahajam", kora reggel nyugovóra tér az utolsó partiarc is, de délelőtt már kezdődik elölről a buli a Lövér kempingben a 20. VOLT Fesztiválon. A tömeg napról napra nagyobb, ezt nemcsak a sátortábor sűrűségéből vagy a színpadoknál, hanem a kiszolgálóegységeknél is tapasztalni lehet. Reggelre néhol a városi parkok padjai is benépesülnek, valakik – talán a telített szálláshelyek miatt – ezeket veszik birtokba a hajnali hazaindulásig.

Laciék is megérkeztek...de még strandolnak. Fotó: Magasi.


A Heti Válasz Borfesztivál "üdítő" pont a fesztiválon, itt szinte mindig családias a hangulat, jók a zenék és természetesen a borok, ráadásul kis szerencsével ülőhely is akad, ha másként nem, egy ismeretlen ismerős mellett.

Soproni gazdák árulják boraikat, kínálatuk sejteti: a fesztivál kedvelt itala a rozéfröccs és a bodzával megbolondított hagyományos fröccs. Itt napközben borkóstoló, beszélgetések és látványkonyha várja az érdeklődőket, a gyerekeket pedig ügyességi játékok, kézművessarok és arcfestés.

6 óra 45 perc

Újult erővel, néhány óra alvás után ismét itt vagyunk. No, szóval. Hú, mi mindent éltünk át. És a Fény még hátra van :-)

Tegnap volt lehetőségünk arra, hogy elejétől a végégi alaposan bejárjuk a kempinget. A barangolásunk után erőteljesen elgondolkodtunk a modern, a premodern, továbbá a szar, a magas művészetnek nevezett igénytelenséggel fűszerezett gyönyör fogalmán. Ez lenne a 2012 Avantgárdja? Persze, mindez csupán egyetlen hatás a sok közül.

Talán Tristan Tzara mester adott tanácsot, hogy miként írjunk jó verset. Az útmutatás imígyen szólt: vedd elő a kedvenc újságod, majd a kedvenc cikked szavait egyenként vágd ki. Amint megvagy vele, keverd össze egy zacskóban. S végezetül sorban szedd ki a szavakat sorban egymás után, majd tedd azokat egy asztalra. S már kész is a versed.

A zenei felhozatal péntekre meglátásunk szerint jobbnak ígérkezik. A nagyszínpadon lesz PASO, Vad Fruttik, Röyksopp. Persze, ez egy szubjektív válogatás, ámde ezen zenék kedvesek számunkra.

Csütörtök

22 óra 50 perc

Első felindulásunkban csúnyákat írnánk arról, amit egynémely zenekar előadott, vagy éppen arról, ami irodalom néven ment ma a VOLT-on. Alszunk rá inkább egyet, mert senkit sem szeretnénk megbántani.

22 óra 40 perc VOLTerina bejegyzése)

Méltatlanul elhanyagolt szórakozás csúszdán érkezni a fesztiválra, pedig messze kúlabb, mint a bejáraton keresztül. Most hagyjuk el a Faith No More-t, mert egyelőre nem jó aláfestő a hangulatunkhoz, virágok ide, vagy oda. Inkább irány headbangelni a metalsarokba.

ValóVilág Csaba és Garami Gábor a mai celebszpotting-termés - súgta meg VOLTerina.

14 óra 48 perc

Június 27-én 13 és 19 óra között a VOLT fesztivál becserélő kapujánál egy budapesti fiatalember, aki társaival érkezett a fesztiválra észrevette, hogy az egyik bódénál egy zacskónyi beléptető karszalag a földön hever. A fiatalember benyúlt a kordon alatt és észrevétlenül eltulajdonította azt.

Később a biztonsági őröknek feltűnt, amikor azokat értékesíteni próbálta.  Félrevonták  és ruházatának átvizsgálás során megtalálták a mintegy 7 millió forintértékű jogosult beléptetésre szolgáló szalagokat. Ekkor még tagadta tettét, és azt állította az erdőben találta azokat.

A Soproni Rendőrkapitányság nyomozói azonban hamar rájöttek, hogy a 23 éves büntetlen előéletű fiú csak a helyzetet használta ki. Leleményessége azonban balul ütött ki.

Az ügyben ellene büntetőeljárás indult - közölte a rendőrség csütörtökön.

14 óra 16 perc

És újra süt a nap! Reméljük az eső szele csak beijesztett :-)

13 óra 28 perc

Az időjárás most borúsra fordult. Az előrejelzések szerint nagy esőre nem lehet számítani csütörtökön sem. Sőt, pénteken és szombaton igazi kánikula várható.

10 óra 59 perc (VOLTerina meglátásai)

Ételfronton is erősnek mondható a fesztivál: hol van már a jó öreg hamburger, lángos, hot- dog egyeduralma? Kapható a VOLT-on minden, ami szóba jöhet, a klasszikus fesztiválkajától a minőségi gasztronómiai alkotásokig.

Pénteken később jönnék be....ha nem gond... Fotó: Magasi.


A teljesség legkisebb igénye nélkül: egy vaslapon sült olasz paradicsomos lepény 900 forint, a kis zsíros kenyér 500, az XXL-es 650, a hot-dog 650, a lángos 400 forint. Egy csapolt Sopronit 450 forintért, négy darab kovászos uborkát pedig 1200-ért vásároltunk. Utóbbi nyilván tévedés volt – részünkről.


8 óra 35 perc perc (bennünk még az előző éjszaka élménye, VOLTerina bejegyzése)

Van ok a lelkesedésre: szupersztárok váltják egymást a színpadokon, forró a hangulat és végre valódi a kánikula Sopronban, a Lövér kempingben, ahol második napjához érkezett a jubileumi VOLT Fesztivál.

VOLT Feszt 2012: Elkaptuk a csókot is. Fotó: Magasi.


Világzene és rockabilly, szintipop, reggae és metál, a VOLT-on a szó szoros értelmében van minden. Aki most a kempingbe látogat, biztosan megtalálja a számításait.

A VOLT szervezői az elmúlt években igencsak magasra tették a mércét, elsősorban a világsztárkínálat terén. A jubileumi VOLT e téren is kimagaslónak mondható: négy nap alatt húsz világsztár fordul meg a fesztiválon.

Szerdán a Lostprophets és a Snow Patrol után a Skrillexé volt a nagyszínpad. A nemrég három Gram- my-díjjal kitüntetett szupersztár, tekintettel a jubileumi VOLT Fesztivál méreteire és presztízsére, a létező legnagyobb színpadi show-ját hozta magával. A Skrillex előtt színpadra lépő másik „nagy szám", a Snow Patrol európai turné keretében érkezett a VOLT-ra, négy kamion szállította a csapat technikai arzenálját, amelynek ugyancsak része egy látványos színpadi kivetítőfal. A technikusok hetek óta készültek rá, hogy gördülékeny legyen az átállás a két szuperprodukció között.

Csütörtökön szintén ezerrel dübörögnek tovább a koncertek, közülük az egyik legeslegnagyobb durranás a legendás Faith No More. A bőséges programkínálat azonban nemcsak az esti bulira jellemző, hiszen van minden, ami egy nyári fesztiválhoz kell: párkeresős-pálinkás fényképezkedés, leugrós és „kilövetős" bátorságpróbák, Vándor Vurstli nevű kalandpark, sörtorna és látványkonyha a gasztroőrülteknek.

Miközben a VOLT-ra meghívott kortárs művészek a Virág-VOLT nevű helyszínen méretes virágokat alkotnak, a csütötröki sztárfellépő, a Faith No More határozott kérésére a Telekom-nagyszínpad is virágba borul.

Mike Pattonék számos jel szerint utolsó turnéjuk első állomása lesz a VOLT, ahol az egyedi látvány ezúttal is fontos része a produkciónak. A csapat – ahogy a kívánságaikat fogalmazták – „egy egész hegynyi virágot" rendelt a show idejére.

Szerda

23 óra 29 perc

Spanyolország EB döntős, erről a VIVA teraszon értesült VOLTerina, és örült is ennek. Bár, a portugál drukker túlerő miatt boldogságának csak diszkréten mert hangot adni.

21 óra 45 perc

Jó az öreg a háznál: Deák Bill Gyula és bandája a VOLTON

 

20 óra 57 perc

Ez a kettő visz mindent! Szerintünk. Twitter bejegyzés:


Vajon miért írja calibana minden tweet-jét múlt időben? :-D (ez elég sz r poén) sylverrat (Pethő, Balázs) - 18:10

Erre a dél-afrikai bandáról kinézetük alapján azt gondoltam, tényleg rockot játszanak, erre csak a divatos ráléptek a tökömre stílus volt calibana (Katalin Ooe) - 17:55

18 óra 30 perc

Azon merengett VOLTerina a Poncihter negyedben, hogy mi vesz rá felnőtt férfiakat, hogy arcfestésért álljanak sorba és cirmos cicává mázoltassák magukat. Ilyen korai órán, úgy tűnik, jól fogy a rozé fröccs, amivel remekül meg lehet alapozni az estét.

17 óra 9 perc

Itt állunk az EURES sátor előtt, ausztriai munkát keresve. S egy tesztet is kitöltöttünk.

A legfaintosabb kérdés: Hány centiméter hosszú a forgalomba hozható legrövidebb óvszer az Európai Unióban?

a, 1,6 centiméter
b, nem fontos
c, 12,3 centiméter15 óra 15 perc

Friss twitteres jegyezések

A Sport szeletes fiúk itt pakolják a riksáikat. Kéne szereznem fuvart a fesztiválra calibana (Katalin Ooe) - 12:28

VOLT jövőre én is, kitolom a világvégét, mint Pál, a pálfordulása után. BalazsBogi (Boglárka Balázs) - 12:05

Leesett a fagyim kovatsmarci (Kováts Márton) - 11:13

15 óra 10 perc

Lemenjünk a kisboltba, vagy be a belvárosba? Én már nagyon éhes vagyok - már-már megszokottnak tűnő beszélgetést csíptünk el.

Az egyik budapesti VOLT-ozó szerint a fővárosból nézve Sopronban teljesen elfogadhatók az árak. Szerinte a 450 forintos korsó Soproni kifejezetten baráti. Igaz, négy nap alatt tekintélyes összeget lehet elkölteni. Ő nyári munkán dolgozott, és majd még fog is. Így a saját pénzéből is kiegészíthette a szórakozását.

14 óra 58 perc

Csupán a VOLT Fesztivál kapujáig jutott el hétfőn a nyitás után egy órával az a 17 éves fiú, akit a rendőrök a fesztiválra való bejutása előtt kapcsoltak le.

A telki tinédzser hátizsákjából kábítószer gyanús, zöld növényi törmelék került elő. A kapitányságra történő előállítását követően, a fiú kihallgatásakor elmondta, hogy szokott kábítószert fogyasztani, de arról, hogy  az „anyag" miként került táskájába, fogalma sincs.

A Soproni Rendőrkapitányság visszaélés kábítószerrel megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a fiatalkorú ellen - közölte a rendőrség kedden.

14 óra 50 perc

Atomerőmű-szimulátort vitt a soproni VOLT fesztiválra a Magyar  Villamos Művek (MVM) cégcsoport. Az eszközt szerdán az esti órákban  a premierkoncertet adó Ákos kezeli.  

A szimulátorral a fesztiválozók is kipróbálhatják, hogyan  változna az áram ára és mennyivel nőne a villamosenergia-rendszer  károsanyag-kibocsátása, ha csökkentenék a magyar energiatermelés  több mint 40 százalékát adó Paksi Atomerőmű teljesítményét - közölte  az MVM az MTI-vel. 

Magyarországon több módszert is alkalmaznak a  szén-dioxid-kibocsátásmentes energia előállítására. Ilyen például a  szél- és napenergia, de jelenleg jelentős ipari méretekben csakis az  atomerőmű képes Magyarországon ilyen módon előállítani energiát,  ráadásul ez a legolcsóbb áram. Ahhoz, hogy ez így is maradjon,  vagyis az áram ára ne emelkedjen és a levegő tisztaságát is  megóvjuk, elengedhetetlen a Paksi Atomerőmű üzemidő-hosszabbítása,  illetve a későbbi bővítés" - idézi a közlemény Felkai Györgyöt, az  MVM Csoport kommunikációs igazgatóját.   

Az MVM-kamionban az érdeklődők megtudhatják, milyen szigorú  biztonsági intézkedések mellett működik az erőmű, emellett  tájékozódhatnak az olcsó és tiszta atomenergia hosszú távú  alkalmazásával kapcsolatos tervekről, de szimulátoron vezérelhetik  is az atomerőmű négy blokkját. Ugyanott egy áramfejlesztő kerékpárt  is ki lehet próbálni és kiderül az is, hogy mennyit kellene  biciklizni ahhoz, hogy megtermeljünk egy félórás tévéműsor végignézéséhez szükséges energiát - olvasható a cég közleményében.   

Az összegzés szerint az utazó kiállítás az idén már csaknem 70  településen, valamint az összes budapesti kerületben  járt, és eddig  több mint 40 ezer érdeklődő tájékozódott az atomenergia jelenéről és  jövőjéről. 

13 óra 7 perc

A VOLT délelőtt egy nagyra nőtt házibulinak tűnt. Ámos szemekkel jártak-keltek a már beköltözött fesztiválozók. A biztonsági személyzet az elmúlt évekhez képest sokkal szigorúbban vizsgálta át a táskákat. Az egyik fiatal egy másfél literes narancslevet akart bevinni. A biztonsági személyzet jól megszagolta, hogy abban biza nincs alkohol, így a dobozt a tulajdonosa bevihette.

VOLT Feszt 2012: Hivatalos vagyok oda én is. Fotó: MTI.

A kempingben még nyoma sem volt a várható esti forgatagnak, gyakorlatilag sehol sem kellett sorban állni. Jómagunk, most sört nem fogyasztottunk, de az elmondások alapján a folyékony kenyér hideg volt.

A sortalanságot kihasználva azonnal fel is töltöttük az úgynevezett fizető kártyánkat. Készpénzes fizetés ingyenes, bankkártyával, viszont 100 forint kezelési költséget is levonnak. Ez utóbbit nem nagyon értjük, dehát biztosan megvan az oka.

12 óra 50 perc

Úgy tudjuk, hogy az egyik pénztári konténerből 250 darab karszalag tűnt el. Ezúton kérünk mindenkit, hogy saját érdekében csak hivatalos jegyterjesztőktől vásároljatok belépőt, az illegális árusokat, jegyüzéreket kerüljétek el!

Az eltűnt karszalagok sorszámai:

13151-tól - 13250-ig
13301-tól - 13350-ig
13401-tól - 13500-ig

VOLT Feszt 2012: Virágozzék, zöldelljen! Fotó: Magasi.A városvezetés nevében Abdai Géza alpolgármester, a Nyugat-magyarországi Egyetem részéről Merényi Mária főtitkár, valamint a VOLT két főszervezője Lobenwien Norbert és Fülöp Zoltán egy fát ültetett el a zöld város, a zöld egyetem és a zöld fesztivál jegyében.


VOLT, de nincs. Fotó: Tudósító
VOLT, de nincs. Fotó: Tudósító12 óra 20 perc

Videós összeállításunkat itt érheted el >>

12 óra 16 perc

Néhány érdekes bejegyzés a VOLT Fesztivál Twitteréről:

El kéne vergődni egy gyógyszertárig. Elkövettem azt a végzetes hibát, hogy fejfájás-csillapító nélkül jöttem fesztiválozni. #volt calibana (Katalin Ooe) - 08:40

Szóval nem tudom, hogy mi történt tegnap, de biztosan jó volt. Jó reggelt!! :) #VOLT ebertek (David Ebert) - 07:17

9 óra 33 perc

VOLT Feszt 2012: Nulladik napi tarhonyaszüret. Fotó: Magasi.9 óra 0 perc

Jelentős  forgalmat könyvelhetnek el a soproni szolgáltatók a VOLT Fesztivál  ideje alatt. A rendezvény öt napja "többet hoz, mint a legjobb  hónap" - mondta el Horváth Vilmos, a város kereskedelmi és  iparkamarájának elnöke az MTI-nek.
  
Közlése szerint nem állnak rendelkezésre adatok arról, hogy  a város idegenforgalmának mekkora pénzt hoz a VOLT, de becsléseik  szerint ez az összeg elérheti az ötmilliárd forintot.   

Példaként említette, hogy Sopron 30-40 kilométeres körzetében  napok óta nem lehet szállást találni, így várhatóan ismét sokan  lesznek, akik a határ ausztriai oldalán lévő panziókban vesznek ki  szobát. Pedig a jellemző tendencia az, hogy a nagyobb létszámú  margitbányai (St. Margarethen) és fertőmeggyesi (Mörbisch) események  szervezői az alacsonyabb árak miatt Sopron környékén helyezik el  vendégeiket.  

Horváth Vilmos beszámolt arról, hogy mára Sopron legnagyobb  reklámhordozójává nőtte ki magát a VOLT Fesztivál.   

Mint mondta, a mai ötvenévesek és az idősebbek számára az egykor  Sopron határában húzódott vasfüggöny miatti elzártság misztikuma  tette izgalmassá a várost, de a fiatalabbak ebből már mit sem  tapasztaltak vagy nem emlékeznek erre. E korosztályok emlékeibe épp  a fesztiválélmény és a közben tett városnézés vésheti be Sopront -  jegyezte meg.  

"Mi ezzel a jelen és a jövő turistáit szólítjuk meg" -  fogalmazott a kamarai elnök, utalva arra, hogy a fesztiválozók még  évtizedekig aktív nyaralók lesznek, akik aztán saját gyerekeiket is  jó eséllyel hozzák el a városba. Tapasztalati szerint ugyanis sok  egykor itt bulizó hozza el egész családját a VOLT idején Sopronba,  aztán vagy mindannyian váltanak fesztiváljegyet, vagy csak a  fiatalabbak.

5 óra 55 perc

Az első nap programjait itt érheted el >>

Első napi ajánló

A 20. VOLT első napján a Telekom Nagyszínpadon három kiemelkedő jelentőségű nemzetközi szuperprodukciót láthattok a Lostprophets, a Snow Patrol és Skrillex jóvoltából. Ne hagyjátok ki a többi színpad programját sem, ahol további ismert külföldi zenekarokkal és előadókkal találkozhattok, valamint olyan közkedvelt hazai együttesek koncertjén vehettek részt, mint a Heaven Street Seven, a Pál Utcai Fiúk, a Bëlga vagy a 30Y - olvasható a volt.hu-n.

Ha kihevertétek a nyitónap késő éjszakába nyúló programjait, érdemes már délután ötkor megjelenni a VOLT legnagyobb fellépő helyszínén, ahol a Papp Szabi vezette Supernem vereti ki a csipákat az álmos szemekből. Szabiék tavaly készítették el negyedik nagylemezüket, a menőbb hazai rádiókban is játszott, országszerte ismert slágerekkel teli Tudományosfantasztikuspopot, amely várhatóan első VOLTos Nagyszínpad foglalásuk törzsanyagát alkotja majd, de bizonyára nem maradhatnak ki a show programjából a korábbi Supernem-klasszikusok sem.

Utánuk a fesztiválunkon már otthonosan mozgó, rendkívül rutinos koncertzenekar, a Magna Cum Laude bizonyíthat újra a VOLTosoknak. Mező Misiék tavaly azt a feladatot kapták, hogy a nulladik napon vigyék táncba a közönséget, és nagyon profi, végtelenül közvetlen produkciójukkal nem hoztak zavarba senkit sem a fesztivállal és az egymással való ismerkedés pillanataiban. Minden bizonnyal most sem fogunk csalódni bennük, és játékuknak köszönhetően remek hangulatban készülhetünk majd a Lostprophets fellépésére.

További ajánló és videók itt >>

Kedd22 óra 28 perc

A Bëlga káromkodik brutálul. Vége lehetne már, mert hallgathatatlan - jegyzi meg VOLTerina kolléganő. Annyit még elhabogott, hogy a nulladik napon egyáltalán nem tudott táncolni, mert "összetörte" magát. De Iggy Popra teljes mértékben rendbe jön.

21 óra 16 perc

VOLT Feszt 2012: Az almás lepénybe vaj kell, vagy margarin? Fotó: Magasi


17 óra 43 perc

A soproni városvezetés azon dolgozik, hogy továbbra is Sopronban maradjon a VOLT Fesztivál - közölte a rendezvény keddi, nulladik napjára kilátogató Fodor Tamás polgármester (Fidesz-KDNP). Az első feladat a rendezvény sikeres lebonyolítása, majd a természetvédelmi védettség alatt álló helyszín helyreállított állapotban való visszaadása - jegyezte meg az MTI azon kérdésére, hogy a tíz éve bejáratott Lővér kempingben tartanák-e továbbra is az eseményt, vagy belemennének-e, hogy a város másik részén rendezzék meg azt.

VOLT Feszt 2012: Fotó: Magasi


Hozzátette: várhatóan a nyári szünet után kezdődhetnek egyeztetések a rendezvény sorsáról. Az volna a legjobb megoldás, ha nem kellene költöznie a VOLT-nak - szögezte le a polgármester.

A város alpolgármestere, Simon István azt hangsúlyozta az MTI-nek, hogy a város és a rendezvény összenőtt, "Sopron a VOLT nélkül nem Sopron, és a VOLT Sopron nélkül nem VOLT".


VOLT Feszt: A beengedés. Fotó: MTI.16 óra 32 perc (VOLTerina)

Nincs okunk "bezzegamiidőnkben"-ezni, hiszen mi még a DiákSziget archaikus elnevezésű rendezvényen két koncert között váltunk hivatalosan is nagykorúvá.

Egyébként idén a szokásosnál egy nappal korábban, kedden nyitott a VOLT Fesztivál. Kapunyitásra a vártnak megfelelően már tömegek piknikeztek – egyelőre – a kepmingbe vezető úton. Már a pénztárnyitást is éljenzés kísérte, így meg sem lepődtünk, hogy a 14 órai kapunyitás hatalmas ovációt keltett.

14 óra 42 perc

- A tavalyi 102  ezer után idén csaknem 100 ezer résztvevőre számítanak a szervezők  az idei, huszadik VOLT fesztiválon - közölték a szervezők a keddi  nulladik napon, a kapunyitás előtti sajtóbejáráson.   

Fülöp Zoltán, az egyik főszervező az MTI érdeklődésére azt  közölte: napijegyből eddig körülbelül ugyanannyi fogyott, mint az  előző évben, bérletből viszont valamivel kevesebb. "Még minden változhat" - tette hozzá, jelezve: a fesztiválozók között alig tíz  százalék a külföldiek aránya, zömük Ausztriából érkezik.

13 óra 57 perc

Kimagasló világsztár-kínálat

A  VOLT szervezői az elmúlt években igencsak magasra tették a mércét, elsősorban a világsztár-kínálat terén. Úgy tűnik azonban, hogy a jubileumi VOLT Fesztivál e téren is kimagaslónak ígérkezik. 4 nap alatt 20 világsztár fordul meg a 20. VOLT-on, a fellépők igényei sok esetben most is feladták a leckét, vagy éppen megnevettették a szervezőket.

A nulladik nap programijait itt érheted el >>

Még az utolsó pillanatban is zajlanak az egyeztetések a nemrég 3 Grammy-díjjal kitűntetett szupersztár, Skrillex csapatával. Hétfő este érkezett ugyanis a hír: a Művész – tekintettel a jubileumi VOLT Fesztivál méreteire és presztizsére - a létező legnagyobb színpadi showját hozza magával, amely grandiózus kivetítő- és más látványtechnikai eszközök mellett tartalmaz még egy méretes rakétát is, amellyel minden bizonnyal személyesen a zenész érkezik a színpadra. Bár egyesek kritikusak zenei teljesítményével kapcsolatban, Skrillex a mai napig alaposan felkészül minden koncertjére. A VOLT Fesztiválon például egy teljes színpadi technikai felszerelést kért az öltözőjébe, hogy a fellépés előtt is gyakorolhasson.

 A szokásosnál egy nappal korábban, június 26-án nyitja meg kapuit a 20. VOLT Fesztivál. A ma esti WE LOVE VOLT gálát a Petőfi Rádió is közvetíti. Amíg 1993-ban öt zenekar és 800 résztvevő mellett zajlott az első VOLT, addig idén százezres nézőszámot., 200-nál is több produkciót és több tucat világsztárt várnak a Hűség Városába, Magyarország legnagyobb vidéki kulturális eseményére, amelynek a múlt hét óta egy kedves kismadár, a csilpcsalpfüzike lett a szimbóluma.

A Skrillex előtt színpadra lépő másik headliner, a Snow Patrol európai turné keretében érkezik a VOLTra, 4 kamion szálltja a csapat technikai arzenálját, amelynek ugyancsak része egy látványos színpadi kivetítő fal. A technikusok hetek ót készülnek rá, hogyan zajlódjon gördülékenyen az átállás a két szuperprodukció között.

Miközben a VOLT-ra meghívott kortárs művészek a VIRÁGVOLT nevű helyszínen méretes virágokat alkotnak, a Faith No More határozott kérésére a Telekom Nagyszínpad is virágba borul. Mike Pattonék számos jel szerint utolsó turnéjának első állomása lesz a VOLT, ahol az egyedi látvány ezúttal is fontos része a produkciónak. A csapat – ahogy’ a riderben fogalmaztak – “egy egész hegynyi virágot" rendelt a show idejére, ezzel kívánják borítani az ezúttal fehérben pompázó színpadot. A mennyiségre vonatkozóan pontos meghatározás nem szerepelt a riderben, de azért hozzátették: “Amikor már azt gondolnátok hogy elég, akkor még tegyetek rá pár raklappal és ne csodálkozzatok, ha még elküldünk valakit virágért, úgyhogy hozzatok többet, mint amennyit gondoltok." A VOLT-osok végül 1 teljes teherautónyi színes virágot rendeltek a helyszínre. Biztos, ami biztos…

Sok zenekar turné keretében érkezik Sopronba, így igen nagy számban fordulnak elő nightlinerek a fesztivál backstage-ében. Ezek a 4 méter magas, 14 méter hosszú buszok alkalmasak arra, hogy a világsztárok igazán kényelmesen tölthessék el az időt két turnéállomás között. Persze emellett a legtöbben nappalra szállodai elhelyezést is kérnek, a legnagyobb nevek közül a Faith No More és az Iggy & the Stooges Sopronban tölt egy-egy éjszakát. Reméljük, egyben marad a hotel…

Idén is vannak sztárok, akik különgéppel érkeznek Sopronba. A Simple Plan csapatáért kifejezetten a közönség kitartó kérésére küldtek egy különgépet a szervezők, és persze idén is a Mercedes S type a legnépszerűbb transzfer-jármű.

Katy B, London üdvöskéje két napot tölt Sopronban. A természetességéről ismert dubstep-szupersztár imád bicajozni, így nem kizárt, hogy magyar kísérőjével – az egyik legismertebb magyar előadó feleségével közösen - Sopront is két keréken fedezi majd fel.

4 nap alatt ötszáz törölköző a fellépők igénye. A legalaposabb világsztár egy nyulat ábrázoló fotóval is illusztrálta kérését: “A törölköző olyan puha és pelyhes legyen, mint egy nyári napon a tesóival játszadozó nyuszi." A szervezők természetesen mosolyjellel válaszoltak: megoldva.

A Csillagok Városa projekt keretében idén többek között Skrillex, a Snow Patrol, Iggy Pop, a Faith no More, a Simple Plan, a Chase & Status és Katy B kapja meg jelképesen Ef Zámbó István szobor-székét, amelyet Sopron belvárosában állítanak majd fel.

A legnagyobb magyar fellépők is kiemelt figyelemmel készülnek a VOLT-ra. Ákos a tervezettnél hosszabb, mintegy 115 perces koncerttel érkezik, amelyre hetek óta egy olyan csarnokban próbál, ahol a teljes színpadi technikai arzenált felépíttette. A művész jelzése szerint még azoknak is leesik majd az álla, akik tudják, mit várhatnak tőle.

Hónapok óta készül első fellépésére Yonderboi, aki 10 évvel ezelőtt ugyancsak a VOLT-on debütált idehaza.

Ezúttal a Quimby és a Tankcsapda is a megszokottnál is grandiózusabb színpadi műsort szállít a 20. VOLT-ra, a magyar fellépők közül sokan pedig kedvenc fesztiváljukként tartják számon a sopronit, ezért 4-5 napig a városban maradnak.

Kimagasló építmények

Az egyhetes építkezés során és a fesztivál ideje alatt több ezren dolgoznak a VOLT Fesztiválon. A bejárathoz egy 8 méter magas, 43.6 méter hosszú, magenta színű csúszda épült. A T-Mobile szélessáv nyújtotta élményt szimbolizáló építmény fém tartószerkezetének közel másfél tonna, amit 8 tonnányi ellensúllyal stabilizálnak.

Kimagasló tárgyakból nem lesz hiány a fesztiválon: bungee jumping és számos adótorony épül a bejárat környékén, a Telekom Nagyszínpad mellé pedig “Crazy Tower" néven Ausztriából érkezik egy 18 méter magas vidámparki játék. A sűrített levegővel működő szerkezethez több ülés kapcsolódik, a vállalkozó kedvűek ezen ülve repülhetnek a magasba, majd vissza, újra a magasba és újra le… Azt mondják, még nézni is szörnyű…

13 óra 46 perc

Nagy a tömeg a kapuk mögött. Srácok, már csak pár perc.

Az elsők. Fotó: volt.hu.
Az elsők. Fotó: volt.hu.

13 óra 25 perc

VOLTerina kolléganő telefonon jelentkezett be a kempingből. Mint mondta, ő már italozik és jól érzi magát. (A Martinit nem rázzuk, keverjük). Bő fél óra múlva te is ezt teheted, mert kettő órakor nyit a VOLT!

Beengedésre várva. Fotó: volt.hu
Beengedésre várva. Fotó: volt.hu13 óra 19 perc

Felépült 1800 m2-nyi színpad, köztük – a legnagyaobb - a 600m2-es Telekom Nagyszínpad. A hozzávalókat 16 kamion szállította a helyszínre és 5 nap alatt készült el. A színpadok környékén óriási kivetítők mellett a főbejáratnál is speciális LED-kapu fogadja az érkezőket, összesen közel 800 m2-nyi kivetítéstechnika áll a fesztiválozók rendelkezésére.

 Ott vagy a VOLT-on? Van egy, vagy sok jó fotód? Küldd el nekünk, közzétesszük, s a fesztivál végén nézd vissza! Jó buli lesz az is. A fotókat ide várjuk: online@kisalfold.hu.


 
A szervezők különös gondot fordítanak a terület védelmére, ezért a talajterhelést csökkentendő, mintegy 4600 m2-en fedik le a területet. Felállítottak 250 darab wc-t és 80 db tusoló is a fesztivál vendégeinek szolgálatában áll az Új Széchenyi Terv Kempingben. A poharakat és más hulladékokat a helyszínen és a városban is 24 órában takarítják, a VOLT-on különféle ajándékokkal jutalmazzák azokat, akik minél több hulladékot, szelektíven gyűjtenek össze és szállítanak az Új Széchenyi Terv gyűjtőpontjára.

12 óra 50 perc

Itt a ma és a holnap várható időjárása.

Kedden sok napsütésre számíthatunk, azonban időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, de futó zápor kialakulásának csekély az esélye. Az északnyugati szél időnként megélénkül. A hajnali 16 fokról nappalra 24 fokig melegszik a levegő.

Szerdán folytódik a hétfői hidegfront utáni fokozatos felmelegedés. A nap nagy részében sokat süt majd a nap, aztán a délutáni óráktól fokozatosan megnövekszik a magas- és középmagas szintű felhőzet, az esti órákban kisebb eső sem zárható ki. A hajnali 16 fokról nappalra 26 fokig melegszik a levegő.

Eddig úgy tűnik, a hétvégén igazi kánikula lesz. De ezt még ne vegyétek 100 százalékra. Folyamatosan jelentkezünk az időjárással kapcsolatban.

A tájékoztatást Kiss Márton, a soproni Kuruc dombi meteorológiai állomás vezetője készítette. Köszi :-)

A nulladik nap programijait itt érheted el >>


12 óra 40 perc

A VOLT szervezői lehetőség szerint Sopron legjobb éttermeiben látják vendégül a világsztárokat, akik között akad, aki saját chef-et és konyhát is hoz magával, és akad, aki csupa nagybetűvel jelezte a riderben: “Nem szeretem a fokhagymát!" Lehet, hogy néhány csók is elcsattan majd a színfalak mögött? - tették fel a kérdést a volt.hu-n.

12 óra 27 perc

Egy gondolat jár fejünkben. A helyes választ nem tudjuk, de hamarosan kiderül, hogy idén az egy négyzetméterre jutó kivillanó cicik, vagy a politikusok lesznek-e többen a VOLT-on.

Az időjárási előrejelzést készítő szakember ismerősünk már szólt, hogy délutánra friss adatokat fog szolgáltatni. Megvárjuk, és okosabbak leszünk.

12 óra 11 perc

VOLT Fesztivál Official - SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!
Ha autóval érkezel Sopron felé, Kópházánál kanyarodjatok balra, Harka felé, így közvetlenül a VOLT-ra juttok. A városban a Kőszegi úton csak gyalogos közlekedés lehetséges.

12 óra 0 perc

Most kezdődik a VOLT bejárás. S kettő óra múlva pedig a beengedés.

Addig is itt a fesztivál hivatalos videoklipje. Jó szórakozást!

A klip.10 óra 35 perc

Olvasó-tudósítónk fotózta le az alábbi képet.

Az bizonyos, hogy idén a természet- és környezetvédelmi engedélyezések miatt több változás is lesz. Ilyen például, hogy az italokat csak papír pohárból lehet felszolgálni. Védjük, mi is a környezetet, együnk hódot! Vagy valami ilyesmi.
9 óra 40 perc

Most még kicsit hivatalosak vagyunk, hangolódunk a délutánra, estére, a ránk váró napokra. Amikor is belevetjük magunkat a VOLT sűrűjébe. VOLTerina kolléganő tegnap bejelentkezett, és megígérte jó szokásához híven non-stop VOLT-ozni fog. Megjárja a kemping legeldugottabb zugjait. Felbukkan ott, ahol lenni érdemes. S persze élményeit megosztja veletek.

Hétfő, 12 óra 00 perc

Bár, most Sopronban esik az eső, de semmi kétségünk afelől, hogy kedden kezdetét veszi az össznépi móka a soproni Lövér kempingben. Június 26-án 14 órakor nyitja meg kapuit a 20. VOLT Fesztivál. A jubileum alkalmából 20 zenekar és 10 DJ lép színpadra, egyenként 15-30 perces programmal, amelyet a Petőfi Rádió ezen az estén közvetít.

Mit tehetek és mit nem a VOLT-on? Ezekre figyelj mindenképpen.

Szabad lesz az út a gyalogosoknak 

A Kőszegi úton a VOLT Fesztivál kezdetéig mindhárom vasútvonal alatt elkészül a gyalogos- és kerékpáros-aluljáró, hogy biztonságos legyen az átjutás az építkezés területén. A fesztivált követően, július 4-től lezárják a Felsőbüki Nagy Pál utcát.

Jegyek, bérletek

VOLT Napijegy

 VOLT Napijeggyel a rendezvényre belépni a 0. napon 14:00 órától, tárgynapon 6:00 órától másnap hajnali 5:00 óráig lehet. A VOLT Napijegy másnap reggel 8:00 óráig jogosít a Rendezvény területén való tartózkodásra. A VOLT Napijegy az érvényességi ideje alatt a VOLT Bérlet jogosultságait nyújtja.

VOLT Bérlet

A „0. napon" 14:00 órától a Rendezvény végéig tartózkodhat a VOLT Bérlettel a látogató a rendezvény helyszínén, sátorozási és tusolási lehetőséget is biztosítanak a rendezvény ideje alatt.

VOLT VIP Napijegy

VOLT VIP Napijeggyel belépni a tárgynapon 6:00 órától másnap hajnali 5:00 óráig lehet, a VOLT VIP Napijegy másnap reggel 8:00 óráig jogosít a Rendezvény területén való tartózkodásra. A VOLT VIP Napijegy az érvényességi ideje alatt a VOLT VIP Bérlet jogosultságait nyújtja. Ez a jegytípus nem a pénztárakban, hanem a "VIP / PASS" feliratú konténernél cserélhető karszalagra, ahol a Sziget megajándékoz egy aktuális fesztiválpólóval és egy italra jogosító kuponnal.

VOLT VIP Bérlet

A „0. napon" 14:00 órától a Rendezvény végéig tartózkodhatsz a VOLT VIP Bérlettel helyszínen. VOLT VIP Bérlettel jogosult vagy belépni a VIP zónába, ahonnan lelátóról is élvezheted a Nagyszínpad programját. Sátorozási és tusolási lehetőséget is biztosít számodra a Sziget a Rendezvény ideje alatt. Ez a jegytípus nem a pénztárakban, hanem a "VIP / PASS" feliratú konténernél cserélhető karszalagra, ahol a Sziget megajándékoz egy aktuális fesztiválpólóval és egy italra jogosító kuponnal.

Ha érvénytelen a karszalagod, köteles vagy elhagyni a rendezvény területét!

A belépőjegy/karszalag másra át nem ruházható! Csak a kézen hordott karszalag számít érvényes belépőnek! A SÉRÜLT – átragasztott, elvágott, megbontott patentú, kézfejnél nagyobb átmérőjű, stb. - KARSZALAG ÉRVÉNYTELEN! A jegyhamisítók és a hamisításban közreműködők ellen eljárást indítunk. A megrongálódott, elveszett karszalagot nem cseréljük.

11. életévüket be nem töltött gyermekek a Rendezvényt ingyenesen látogathatják. 14. életévüket be nem töltött gyermekek csak nagykorú kísérővel léphetnek be a rendezvény területére, és csak nagykorú kísérővel tartózkodhatnak ott.

Így fizethetsz

A VOLT Fesztiválon, hasonlóan a Sziget Szervezőiroda többi fesztiváljaihoz, már tavaly bevezették a készpénzmentes fizetési rendszert, azaz a kártyás fizetést. A kártyás fizetés egyrészt biztonságosabb, mert nem kell állandóan a pénztárcát és az összes készpénzt magunknál tartani, viszont ha elveszítjük, azonnal letiltható. Kényelmesebb is, mert nem kell az appróval bíbelődni, nem beszélve arról, hogy gördülékenyebbé teszi a kiszolgálást, mivel fizetéskor a kártyát csupán hozzá kell érinteni a kártyaolvasó terminálhoz.

Ezeket nem viheted be

A rendezvények területére üvegtárgyat, ütő-, vágóeszközt, esernyőt, vagy bármely, mások testi épségét veszélyeztető tárgyat bevinni tilos. A hatályos jogszabályok szerint nem tarthatsz magadnál úgynevezett közbiztonságra különösen veszélyes tárgyat (8 centiméternél nagyobb vágóélű kés, rugóskés, gázspray, ólmosbot stb.), ez szabálysértésnek minősül. Alkoholos italt semmilyen mennyiségben, alkoholmentes italt legfeljebb másfél litert másfélliteres műanyagpalackban, élelmiszert pedig kereskedelmi mennyiséget el nem érő mennyiségben lehet behozni a VOLT-ra Az ilyen jellegű termékeket a bejáratnál köteles mindenki ellenőrzésre átadni a biztonsági szolgálatnak.

Házirend
A fesztivál házirendjéről, illetve további hasznos információkat itt olvashatsz >>

Hogy ne tévedj el

A nagy mérethez kattints a képre.
A nagy mérethez kattints a képre.

Olvasóink írták

113 hozzászólás
 • 113. szekelyse50 2012. július 06. 11:08
  „Hát megérdemel egy Dicséretet.”
 • 112. Jetta 2012. július 03. 01:26
  „Nem rajongok a VOLT-ért, de igaz, ami igaz: jól jön a városnak a nyár elején egy kis felpezsdülés(akármilyen előjelű is!!) és valóban ki is lehet bírni a vele járó esetleges kellemetlenségeket- hozzáállás kérdése! Gondolom, az idelátogató fesztiválozóknak sem életcéljuk a sárban dagonyázás és a züllő életmód, de mert fiatalok(vagy már nem is annyira) és adott volt a lehetőség egy kis önfeledt őrültségre...egy évben egyszer...talán bocsánatos bűn. Valahogy szimpatikusabbak, mint azok, akik tüntetésekre járnak gyújtogatni és randalírozni a feszültségüket levezetni... VOLT eddig is volt és remélem lesz még sokáig...”
 • 111. gondolat1234 2012. július 02. 21:37
  „Nanu: te egy cinikus, laikus mindenttudó kritikus vagy. pont.”
 • 110. kuller 2012. július 02. 15:59
  „életemben először jártam a VOLT-on eddig minden évben dolgoznom kellet a VOLT ideje alatt és azt kell mondanom aki nem volt még ezen a fesztiválon az nem tudja mennyire hatalmas élmény ez! én azokat is megértem akiket zavar a dolog de könyörgöm egy évben egyszer ki lehet bírni nem? a hangfalak mellett aludt például ismerősöm apja és nem mert ittas volt hanem csak simán fáradt, aki igazán fáradt az akárhogy el tud aludni. szerintem... na meg a pozitívumok amiket a fesztivál és közönsége a városnak ad messze túlmutat a hátrányokon megint csak szerintem...”
 • 109. mindigatutit 2012. július 02. 14:08
  „nanu
  mit jelent nálad,hogy élvezhetetlen?vagy csak zsigerből gyűlölöd!?”
 • 108. Nanu 2012. július 02. 09:36
  „Ákos ? : )) élvezhetetlen volt!! vagy jó cuccot ettél :)))”
 • 107. Losba 2012. július 01. 23:26
  „102”
 • 106. mzperx1 2012. július 01. 23:10
  „Belehaltatok ebbe a pár napba? Nem.. hát akkor meg nem tudom mi a gond ezzel az egésszel...kár ezen vitázni Volt jövőre is lesz. ugyanitt :)”
 • 105. józanparaszt 2012. július 01. 21:32
  „103: én is szórakozom, csak talán mást ezzel kevésbé zavarok... vagy csak ez számít lazításnak? "hee HEEEEE??"”
 • 104. Tonxy 2012. július 01. 19:48
  „103: nekem nem az fájt hogy más szórakozott hanem a hang ami miatt nem tudtam aludni. Ha csukva volt az ablak a hőség zavart ha nyitva akkor meg a koncertek. És eddig egy évben sem volt ezzel gond csak idén.”
 • 103. jocó1234 2012. július 01. 16:47
  „mivan kispolgárok? fáj nézni, hogy mások szórakoznak? hee HEEEEEE??”
 • 102. ruig 2012. július 01. 15:41
  „A VOLT mint Soproni hungarikum
  "Ilyenek volt(unk) vadak és jók, bűnösök közt is ártatlanok."
  "Pont huszadszorra szervezünk VOLT Fesztivált Sopronban, 10 éve ugyanezen a helyszínen, amit nyilván jól ismerünk. Amúgy három részből áll: egy elhagyott kempingből, egy birkalegelőből és egy néhai autós rutinpályából. A terület egy része pár éve Natura 2000 besorolás alá került. Pontosan tudjuk, hogy környezetvédelmi szempontból mit kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy színpadokat állíthassunk, több tízezer vendéget fogadhassunk. Ezekhez a munkálatokhoz nem kell például betonozni vagy fákat kivágni - ezek mind-mind olyan mobil eszközök, amelyeket felállítunk, majd nyom nélkül elbontunk. A területet tisztábban adjuk át, mint ahogyan átvettük,
  Régi vágyunk volt, hogy olyan fesztivált szervezzünk, amelyre nemcsak mi vagyunk büszkék, de a városlakók is. Szerintem a VOLT Fesztivál ma már igazi ünnep Sopronban." L.Norbival készült interjú az idézet.”
 • 101. józanparaszt 2012. július 01. 13:41
  „hát hellyel-közzel erre mondható, hogy nagy az Isten állatkertje, ha nincs dagonya, hát csinálunk! azért kiváncsi lennék, ha ezeknek at urhölgyeknek és uraknak a földet kellene müvelniük, akkor is ilyen önfeledten fetrengenének a sárban? semmi bajom, ha valakinek ez a szórakozás - hangerö, sárban-porban fetrengés, szemetelés,ájulásig ivás stb- de legalább azokat hagyják nyugodtan pihenni, akiket mindez nem érdekel! miért kell 10km-es (kipróbáltam!) körzetben éjfélkor a dübörgést hallgatni?”
 • 100. Demalgon 2012. július 01. 10:44
  „Az ákosról megvan a véleményem, egy sértődős hisztis HP, ennyi. Lehet, hogy tud énekelni, de emberileg egy nagy nulla, és még mindig van egy-két olyan, nem is kicsi közönség hazánkban, ahol ez a hp tiltólistán van, vagy épp gondolkodás nélkül elégetik a cd-it. Köszönhetően magának.

  Azzal viszont egyetértek, hogy rengetegen megmutatták, hogy kultúrában őket alulmúlni már nem lehet, náluk csak a szülőknek lehet gratulálni egy-egy szép Oscar szobrocska keretében. Én örülök, hogy végre csend van. Szerencsére a Jereván egyes részén nem hallani semmit, úgyhogy a nyugalmam megvolt, ide nem ette ki őket a rosseb, úgyhogy dupla öröm és nyugalom, csak az elejét és a végét utálom, amikor a pályaudvarokon megmozdulni sem lehet, mert a tehéncsorda bevonult. A normális átlag utazók, nem az egyedi speciális fesztiválfajta nem tud rendesen utazni, mert vagy a bőröndökbe esik el, vagy bunkó módjára az útját állják, hogy mit pattogsz.

  Nem hiába Volt én így szeretlek, de elkerüllek”
 • 99. AzIgazsagZsoldosa 2012. július 01. 10:13
  „Összességében semmi bajom a nyüzsgéssel, meg nem szeretnék általánosítani, de azért voltak itt fesztiválozók, akik fittyet hánytak arra, hogy az úton (néha az út közepén) sétálgatnak, szökőkútban mosdanak, piroson mennek át a zebrán, fetrengenek közterületen és még sorolhatnám. Itt tart az ember. Sopron még nem Budapest, vagy más nagyváros. Itt még hellyel-közzel tudnak várni a zebránál, tudnak elsőbbséget adni, udvariasak a boltban stb. Nos megmutatkozott, hogy nem mindenki ilyen.
  A másik: kissé nevetséges az az érv, hogy jó a soproniaknak egy VOLT Fesztivál. Biztosan jó egyes embereknek, kiemelem EGYES embereknek, akik megszedik magukat és hónapokig újra semmit sem kell dolgozniuk, de mint itt élő semmi hasznom nincs belőle. Legfeljebb alkalmazkodnom kell a nagy ricsajhoz, a felforduláshoz stb. De tisztelet a kivételnek és azt gondolom néhány napot így is vidáman meg lehet élni, még ha nem is voltam kint.”
 • 98. gondolat1234 2012. június 30. 19:55
  „Nanu: Te szerintem valamelyik másik színpadnál eltévedtél...”
 • 97. Mankapunka 2012. június 30. 17:29
  „Újra jöhet a 9 hónap éhezés otthon,mert szegény nép a magyar.”
 • 96. Nanu 2012. június 30. 17:27
  „nem vezstettél az ákossal semmit, mert egy nagy nulla volt !!!”
 • 95. kissferencné 2012. június 30. 14:20
  „Ákos-ra én is szívesen kimentem volna, csak hát tuti féltem volna a nagy tömegben, biztosan jó lehetett,na majd ha egy kissé kissebb tömeg előtt lesz a soproni koncertja oda elmegyek:)) akár hogy is van lehet szidni dicsérni a volt-ot mindenki döntse el saját maga, mint mindennek ennek is két oldala van, ami jó sok embernek az nem jó a másik félnek, magam részéről jó szorakozást kivánok még mindenkinek a mai napra:))) de aztán jó lesz ha ujra csendes lesz a környék:)) szép napot mindenkinek”
 • 94. Karcsika 2012. június 30. 10:28
  „Sopronban ha nem lenne VOLT, akkor megint 0 hétvégi program lenne.
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/itt_a_hetvege_szemezgess_a_hetvegi_programokbol/2286815/”
113 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedden kiderül, Sopronban hol lesz a VOLT - szavazás

A szervezők kedden jelentik be hivatalosan, hogy Sopronban hol lesz az idei VOLT Fesztivál. Eddig a… Tovább olvasom