Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

VOLT 2013 Blog - 110 ezer egyéni élmény - fotók

Minden eddigi rekordot megdöntve 110 ezer látogatót vonzott Sopronba Magyarország legszerethetőbb eseménye, a VOLT Fesztivál, melynek koncertjeit a világhálón is mintegy egymillióan követték.


Júlis 7., vasárnap

17. 15. 110 ezer VOLT

„Az elmúlt napokban és a zárás óta hazai és külföldi rajongók százainak posztjai és üzenetei biztosítottak bennünket arról, hogy a VOLT valóban Magyarország legszerethetőbb vidéki fesztiválja.  A rekordszámú látogató mellett számunkra talán a legnagyobb örömöt az jelenti, hogy a VOLT ma már láthatóan igazán kortalan eseménnyé vált.

Soha nem jártunk még olyan fesztiválon, ahol a sok tízezer fesztiválozó mellett ennyire sokan a gyerekeiket is magukkal hozzák és ahol valóban minden korosztály megtalálja a kedvére való programokat.

Meggyőződésünk, hogy a VOLTé a lehető legjobb fesztiválközönség. Elég sétálni egyet a tömegben, hogy az ember meggyőződjön erről, de talán azt is fontos kiemelni, hogy 4 és fél nap alatt a rekordszámú látogatottság mellett egyetlen rendbontás sem történt." – foglalta össze benyomásait Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a VOLT főszervezői.

Ugyancsak komoly elismerést jelent, hogy a fesztivál sokak szerint egyik legaktuálisabb fellépőjének számító Hurts zenekar énekese a csütörtöki fellépésüket követőn közölte a szervezőkkel, hogy a VOLT szerinte a Glastonbury után a legjobb hangulatú fesztivál, ahol eddig megfordult.
Minden bizonnyal a hazai sztárok is hasonlóan vélekednek.

Ennek jele, hogy többek között a Quimby, Ákos és a Punnany Massif tagjai a fesztivál idejére Sopronba költöztek, hogy mindvégig élvezhessék a VOLT és Sopron adta élményeket.

A Balkan Fanatik tagjai a Jövőnk Energiája Interaktív Kamionban vettek kezelésbe egy virtuális atomerőművet, szimulálva, hogy mit is jelentene az atomenergia hiánya.

A Punnany Massif kétszer is fellépett az idei fesztiválon: a nyitónapon itt ünnepelték tizedik születésnapjukat, szombaton pedig a VOLT leglátványosabb sikerét mondhatták magukénak azzal, hogy teljesen megtöltötték az OTP Bank – Petőfi Rádió Színpad tízezres küzdőterét. A nézőcsúcs – egyben teltház - egyébként ugyancsak a szombati naphoz köthető, amikor harmincezren vettek részt az aznap 8 világsztárt felvonultató programon.

Az idei VOLT koncertjeinek nagy részét a Telekom, a Ustream technikai támogatásával, élőben közvetítette, négy nap alatt a viág számos pontjáról egymillióan voltak kíváncsiak a programra, közülük Jamie Woon és a Hurts volt a legnépszerűbb az otthnról fesztiválozók körében.

A „Sopron, a Csillagok Városa" projekt keretében idén 8 világsztár vehette át a szervezők ajándékát, 1-1 közterületi széket, ef. Zámbó István alkotását. A Hurts, az Example, a Queens of the Stone Age tagja, vagy éppen a német világsztár, Sven Vath igazán örömmel fogadta ezt a gesztust, a székeket pedig hamarosan Sopron közterületén vehetik használatba a helyiek és a turisták.

A Papa Roach énekese már a koncertjük előtt kiszúrta magának az egyedi arculatú, robotokba öltözött Telekom Nagyszínpad mellett álló 25 méter magas Új Széchenyi Terv kalandparkot, amelyről ő is és fia is lecsúszott a százméteres drótkötél-pályán a rajongók feje felett, majd a koncert után úgy döntött, hogy a VOLTos közönség között headbangeli végig a Billy Talent koncertjét. Annyira jól érezte magát, hogy a VOLT sajtóiroda munkatársainak írt egy levelet, amely szerint örömmel venné, ha jövőre visszajöhetnének Sopronba.

Már-már rocktörténeti pillanatként értékelték a jelenlévők, hogy miközben az OTP Bank – Petőfi Rádió színpadon Marky Ramone és zenekara adott koncertet, a Telekom Nagyszínpadon a Bullet for my Valentine énekese Ramones pólóban lépett fel.

Nagy sikerrel mutatkozott be a Telekom VOLT Art műhely, ahol ismert képzőművészek – többek között Magyarósi Éva, Soós Nóra, Wahorn András, Györi Márton, és ef. Zámbó István – nem mindennapi robotokat készítettek, a közönség bevonásával.

Ugyanitt másfélezer használt mobilból megépült a Telekom megarobotja is, amely a környezetvédelem fontosságára hivatott ráirányítani a figyelmet. A távközlési vállalat legújabb fenntarthatósági akciója keretében arra buzdította a fesztiválozókat, hogy a rendezvényre vigyék magukkal az otthon elfekvő, régi mobilokat és tartozékokat, amelyeket aztán új értéket nyerhetnek az újrahasznosítás folyamán.

A felhasználók begyűjtött mobiljaiból a VOLT-on egy másfélezer készüléket magába foglaló robot-óriás épült, amely amellett, hogy a fenntarthatóság üzenetét hordozza, művészeti értéket is képvisel. Az alkotások hamarosan jótékony célú árverésen találnak majd gazdára.

Ugyancsak a VOLTon indult útjára a legújabb webrádió, az OpenAir, amely mostantól a legtöbb hazai fesztivál ideje alatt is működik majd.

A fesztiválozók nemcsak jól érezték magukat, de idén is sokat segítettek azzal, hogy meglátogatták a helyszínen működő véradó állomást. A kilencedik éve sikeres program idén ugyancsak rekordot döntött: a 600 jelentkező több mint 1500 emberen segített azzal, hogy vért adott a VOLT Fesztiválon, ezzel országos rekordot is felállítva.

Vasárnap hajnalban több ezer vendég hagyta el a soproni Lővér Kempinget azzal, hogy ma már senki számára nem lehet kérdés, hogy egy év múlva ugyanide térnek vissza, hiszen számukra feledhetetlen tartalommal telt meg a VOLT szlogenje: mindenütt jó, de legjobb Sopron!

06. 40. Hazafelé

A soproni vasútállomáson vasárnap kora reggel minden négyzetmétert fesztivalozók foglalnak el. Véget ért a VOLT, rengetegen utaznak haza vonattal. A megfáradt bulizók - ha a padokon nincs hely számukra - a földön, csomagjaikon ülve várakoznak.

7. 35. Azért szeretem a VOLT-ot, mert... (a válaszok a galériában)Van, aki szóba elegyedik nyugdijas helyiekkel, azt tudakolva, mi a véleményük a fesztiválról. A végén megállapítják,hogy mindenhol jó, de a legjobb Sopron!

Július 6., szombat

15. 09. Fotók a harmadik napról, amely egy kolosszális hasas VOLT

VOLT 2013 - nincs tárgy. Fotó: Magasi

LT 2013 - megosztom magamat! Fotó: MagasiVOLT 2013 - akarsz körszakállat? Fotó: Magasi
13. 21.

A kora reggeli esőnek már nincs nyoma. Érezhető, hogy a levegő felfrissült, de sár már nincs, csak por. Az utolsó napra általában jellemző tömegnek még nincs nyoma, mindenki ebédel, vagy a városban van, esetleg a programfüzetet böngészi, hogy mi az, amit az utolsó napon semmiképp se hagyjon ki.

Túl vagyunk két órás sorban álláson a zuhanyzóknál, és épp egy gyros tálat eszünk, ami egy fél literes kólával együtt 1990 forintba került.

12. 38. Ez is van a VOLT-on

A VOLT Fesztivál évről-évre egyre több újdonsággal, programmal, lehetőséggel szolgál a szórakozni vágyóknak.

Azok például, akik egy kis kalandra, adrenalinra vágynak, kipróbálhatják a nagyszínpad melletti gördülőpályát, a Kaptár Kalandparkot. A 22 méter magas építményre nem is olyan egyszerű feljutni.

Először egy mászó falat kell megmászni, onnan pedig egy rönklétrán visz fel az út a csúcsra. Ezek után nagyjából 15 másodperc alatt csúszhatunk végig az 120 méter hosszú gördülőpályán. A szórakozás amúgy aránylag nem is drága: 2990 forintba kerül.

A programok, illetve sátrak közül az idei egyik újdonság a Volt Színház. A kívülről cirkusz jellegű helyszín a sátorhelyeknél található. Itt a színházi előadások mellett az érdeklődők még táncolni is megtanulhatnak.

11. 43. Minden ami nem zene
 
Az emberek fesztiválokra többnyire a koncertek a buli és maga a fesztivál hangulat miatt mennek. A felhőtlen szórakozást azonban sok más dolog is kiegészíti.

Sok lehetőség van azoknak, akik nem szeretnének unatkozni. Idén az óriás katapult és a bungee jumping mellet a szervezők új játékkal rukkoltak elő, ugyanis lehetőségünk van átrepülni a nagyszínpad tömege felett ami egy esti koncert alatt felejthetetlen élményt nyújthat mindenkinek. Az más kérdés, hogy ezt az élményt jól meg kell fizetni, de nyilván megéri.

Azoknak sem kell aggódniuk akik esetleg tartanak ezektől az extrém szórakozásoktól, ugyanis sok más érdekes dolog is található még.

Vásárolhatunk mindenféle VOLT-os ruhát, vagy beülhetünk valamelyik sátorba ahol fogyaszthatunk pár korsó finom sört. Összegezve: nincs olyan ember aki itt unatkozna.

8. 26. A programok

A szombati programokat itt érheted el >>

8. 20. Megjött. Esik.

Esős szombat reggelre ébredtünk. Az idei VOLT sem ússza meg, igaz, most szépen eseget az eső.

Utolsó nap, lemerülő akkumulátorral. Napközben töltjük picit, aztán éjszaka jön a hadd el hadd. :-)

Július 5., péntek

16. 43. VOLT zenei felhozatal

Igazán sokszínűre sikeredett zeneileg a 21. VOLT fesztivál. Szinte mindenki megtalálja a magának való stílust, legyen az elektro pop,rock. A színpadok közt megtaláljuk a T-com nagyszínpadot, az OTP bank Petőfi színpadot, a GDF Suez színpadot, és a heti válasz borfesztivál poncichter negyed.

A fesztivál 0. napján egy lazább, Pannonia All Star Ska Orchestra és 10. születésnapját ünneplő Punnany Massif, akiknek már egyébként is ismerős Sopron, hiszen nemrégiben jártak itt Minikoncert erejéig a Várkerületen, fogadta az érkezőket.

Július 3.án a nagyszínpadé volt a főszerep, ahol a  hazai Brains, Tankcsapda, valamint az amerikai pszichedelikus rockzenét játszó Queens Of the Stone Age játszott, akik most jártak először Magyarországon fesztiválon. Zárásként a Thirty Seconds To Mars lépett fel, második alkalommal a fesztiválon. Az OTP színpadon a Magyar SlamPoetry csillagai az Akkezdet Phiai szerepeltek.

Július 4.én a Nagyszínpadon este lépett fel az Ausztrál Metalcore képviselői Parkway Drive, akik szinte minden évben ellátogatnak Magyarországra egy koncert erejéig, hangzásuk mint mindig kiváló volt.

Utánuk a töretlenül népszerű Magyar alternatív zenekar, Kiss Tibor személyével az élen a Quimby.

Az OTP színpadon a tavalyi év euroviziós dalfesztivál versenyzője a Compact Disco lépett fel.


16. 22. Fesztiválos menü
 
Ahogy mindig, rengeteg árus várja az éhes és szomjas fesztiválozókat. Hatalmas választék van, a különböző sült húsoktól kezdve a klasszikus hamburgeren, pizzán és hotdogon keresztül egészen az apró rágcsálni valókig mindenki könnyedén megtalálja azt amire szüksége van.

Az italok terén ugyanúgy mindenki könnyen megtalálja a kedvencét alkoholos és alkohol mentes italok között is. Viszont mint minden fesztiválon idén is kicsit elszabadultak az árak ezért érdemes alaposan végig gondolni mi az amit érdemes kipróbálni.

A fesztiválozók szerint éppen ez a kulcsszó "kipróbálni" mivel elég magasak az árak nem valami pénztárca barát megoldás minden nap csak ott étkezni és italt fogyasztani. Ezért sokan inkább a városban vásárolnak be.

Ettől függetlenül a fesztivál árusai nem panaszkodhatnak, az áraktól függetlenül óriási forgalmuk van, hiszen a legtöbb ember ha már itt van a fesztiválon hogy kicsit kieressze a gőzt, akkor nem sajnálja elkölteni a pénzét.

15. 50. Nulla Hulladék a VOLT-on

A kampány célja elsősorban a lakosság szemléletformálása olyan tanácsokkal, mindennapi tippekkel, amelyek a hulladék keletkezésének megelőzését, az átgondolt fogyasztást és a hulladékszegény életmód terjedését segítik.

„A nulla hulladék célkitűzés nem technológiai megoldás vagy szolgáltatás, inkább egy újszerű gondolkodásmód és életstílus. A megelőzés jegyében a fogyasztást és a termelést kell hulladékszegénnyé tenni." – mondta el Graczka Sylvia, a Humusz Szövetség elnöke.

Nulla Hulladék a VOLT-on„Ezt kiegészítő más hulladékcsökkentő módokat is népszerűsítünk programunkban, így a komposztálást, az újrahasználatot és az újrahasznosítást. Az összetett megközelítés mutatja, hogy nem csak a hulladékgazdálkodók feladatáról van szó. A közös gondolkodásba a társadalom számos csoportját be kell, be lehet vonni. A gondolatokat sem szűkíthetjük le csak a hulladékkezelési módokra, helyette, mellette önismeretre, folyamatos kreatív tanulásra, közösségépítésre, együttműködésre, önellátásra, helyi önrendelkezésre, rugalmas struktúrák kialakítására kell törekednünk."

A fesztiválon a korábbi éveknek megfelelően szelektíven gyűjtik a papír, az alumínium és a műanyag hulladékot, a hulladékcsere-ponton a hasznos hulladékért mindenki MAG-BOMBÁT kap. A Nulla Hulladék Turné önkéntesei pedig mindenkinek bemutatják, hogy a fesztivál után hogyan kezdhet új, zöldebb életet.

Emellett nagy öröm hogy a fesztivál területén bevezették a REpoharat (betétdíjas, visszaváltható, mosható és így többször felhasználható pohár): a fesztiválozók idén először kétféle elmosható pohárba kapják a frissítőt. Az intézkedésnek köszönhetően drasztikusan csökken a műanyag hulladék mennyisége, és megszűnik a színpadok előtti pohár-szőnyeg is.
A turné további állomásai folyamatosan megjelennek a www.humusz.hu/nullahulladekturne oldalon, valamint a Humusz Szövetség Facebook oldalán.


14.25 ByeAlex koncertezik

´Neked adnám a szüzességem´ - kiáltotta egy lány a tömegből a koncert elején. ByeAlex és zenekara jelenleg a poncichter negyedben játszik. Most épp a Jég dupla whiskyvel c dal feldolgozását tolják, nem is akárhogyan, nagyon jól szól. A dalok közötti szünetekben Alex poénkodik, sztorikat mesél. Jön a Kedvesem.

12. 27. Mini fesztivál a Kresz-parkban

A VOLT-ozók szabadidejüket nem feltétlenül a fesztivál területén töltik el. A város lakói szinte mindenhol találkozhatnak velük. A jó időben főleg a Lővérek környéki parkokat, árokszéleket, füves területeket foglalják el. Évek óta az egyik legnépszerűbb helyszín, a fesztiválhoz is közel eső Kresz-park.

VOLT 2013 - arcok


 Tele van kisebb-nagyobb csoportokkal, akik napközben itt pihennek, vagy éppen az esti koncert előtti hangulatot alapozzák meg. Ilyenkor nem hiányozhat  a fesztiválok egyik közkedvelt itala: a hideg sör sem, de van, hogy egy gitár is előkerül, hiszen a hangszálakat sem árt edzésben tartani a 4 napos fesztivál alatt.

10. 10. Rendőrségi ügy is volt már

A készenléti rendőrök megállítottak egy autóvezetőt. Kiderült, a sofőr ivott, ezért bíróság elé áll. Két drogfogyasztót is elkaptak. A részletek itt >>

Éjjel háromkor egy röpke bejelentkezés a sátrunkból:

A csütörtöki felhozatalból két koncertet emelnénk ki személyes tapasztalataink okán. Az első a nagyszínpadon fellépő Hurts. Theo Hutchcraft hangja szinte lemez minőségben szólalt meg, az énekesről egy pillanatig sem tudtuk levenni a szemünket, annyira  magával ragadó az egyénisége. Nagyon jó volt látni, ahogyan folyamatosan rácsodálkozott a csápoló, éneklő hatalmas tömegre, mint aki nem hiszi, hogy tényleg a Hurts miatt gyűltek össze annyian. Közben a hangulatot fokozandó összetört egy mikrofonállványt és fehér rózsákat dobált a közönségnek.

A másik igen élvezetes koncertet a Vad Fruttik adta. Likó Marcellel és csapatval együtt egyszerűen kiüvöltöttük minden bánatunkat, gondunkat, nagyot tomboltunk és nem is kell ennél több.

Más téma: most kipróbáltuk az éjszakai tusolást, kellemes meglepetés, hogy ilyenkor is meleg vizet használhattunk. Most pedig alvás.Július 4. csütörtök

16. 39. Puskázunk kicsit: interjú a Queens Of The Stone Age-el

Hatalmas várakozás előzte meg a VOLT Fesztivál első napján az amerikai Queens Of The Stone Age fellépését.

Az underground és mainstream szcéna közönségét egyaránt megmozgató zenekar két tagjával, Troy Van Leeuwen gitárossal és Dean Fertita billentyűs-gitárossal készített interjút a volt.hu a koncert előtt.

Az írás itt érhető el >>

16. 16.

Ma is lesz élő, videós koncert közvetítés a VOLT-ról. Az adást itt éred el >>

13.55.

Arról még keveset szóltunk: a nagyszínpad előtti küzdőtér egészen fantasztikus látvány, főleg koncertek közben. Míg a tömeg csápol, emberek siklanak a magasban, vagy éppen hullnak alá alá a magasból. Nyugalom, itt a kötélpályára és a bungee jumpingra gondolunk, semmi tragikusra. Közben robotkamera repked a fejünk felett és pásztázza a rétet. Zseniális. 

A VOLT-on a celebek is köztünk járnak: Palvin Barbara, Dukai Regina, SP, Feczesin Róbert, Csollány Szilveszter. Eddig őket fedeztük fel a tömegben.

 13. 08. Az első nap képekben

VOLT 2013 - Addig jár a korsó a pultra...

VOLT 2013 - ...amíg meg nem telik. Fotó: Magasi12. 30. Elcsíptünk egy Emil.RuleZ! beszélgetést

Csak a VOLT-n lép fel ma az Emil.RuleZ! A koncert 22. 20-kor kezdődik a GDF Suez Színpadon. Délben elcsíptünk egy rövid beszélgetést, könnyed csevejt, amelyet Hajós András folytatott a kempingben.

- Mi igyekszünk megmaradni undergound zenekarnak, a fesztivál nem mindig a mi műfajunk. A VOLT persze más - mondta Hajós András. - Mi százötven ember előtt is szívesen koncertezünk, szeretjük a klubokat is. Itt érezzük igazán jól magunkat.

Az énekes aztán szól még arról, hogy milyen az élet negyvenen túl, illetve ha tehetik, akkor tiszteljék meg a zenekar koncertjét azzal, hogy megnézik őket.

8. 50. Fővédnöki bejárás és faültetés

13.30-kor Fodor Tamás polgármester a VOLT fesztivál főszervezőivel közösen sajtónyilvános fővédnöki bejárást tart a fesztivál területén.
Találkozás a főbejárat előtt.

A bejárást követően, 14 órakor a polgármester részt vesz a Nyugat-magyarországi Egyetemmel közös faültetésen.

Július 3., szerda

18. 00. Fotóban is ott vagyunk, jelentsen ez bármit is (nem mellesleg igen jó pillanatképek vannak galériáinkban)

Erzsi néni rácsodálkozott. Fotó: Magasi

VOLT 2013 - kétszer is. Fotó: Magasi


16. 50. Tízezer ember is szórakozik majd

A nulladik napon, kedden mintegy nyolcezer fesztiválozó nyitotta meg a VOLT-ot. A szerda napközben szerzett tapasztalatunk szerint ma jócskán tízezer felett lesz szórakozók száma.

Azt is láttuk, hogy a kemping környékén szinte lehetetlen parkolni. Tele a Lövér körút, a szanatóriumi parkoló, illetve a hivatalosan kialakított parkoló befogadóképessége is véges.

VOLT 2013 - Ribizlimálna és birsmeggyA Harkai út felé vezető úton tilos a megállás, ott, miként a Sarudi utcában számítani kell a gyalogos forgalomra. Így, inkább azt ajánljuk, hogy a kempingtől kicsit messzebb tegyék le az autójukat. Mármint azok, akik járművel érkeznek.

Délután nyugodt volt a hangulat a kempingben. Sehol nem kellett sorban állni, rögtön adták a sört, a jégkását, az ételt. Apropó étkezés. Nem tudjuk eldönteni, hogy drága, vagy sem, mindenesetre megjegyezzük, hogy egy saslik hasábkrumplival, illetve sültkolbász szintén krumplival alma paprikával ételért 3400 forintot fizettünk.

A fél literes üdítő 390 forint, a 2 dl jégkása, extrák nélkül kereken 400 forint. S ez csak egy alkalom volt, több, mint 4000 ezer forint huss.

Hát, lássuk be nem olcsó mulatság a VOLT. Persze, ez is viszonyítás kérdése.

16. 10. Délutáni aranyköpések

1. A VOLT a legjobb hely, senki nem nézi, hogy mi van rajtad.

2. Közelharcot vívtam egy támadó szöcskével a sátorban. Győztem.

3. Nah jó, ez tarthatatlan állapot így délután háromkor,elkezdek inni.

4. Mire itt lemegy a sor, újrakezdhetem a borotválkozást. (Az egyik pultnál állva)

Jelenleg többen, köztük mi is, a délutáni csendes pihenőt tartják. A csendes persze idézőjelben, most veszett dobolás kezdődött a közeli színpadon.

Mi a hat órási Brainsre várunk, onnantól pedig nem lesz megállás...

11. 56. Visszatérünk a reggelre - tanulságos lesz

Miután befejeztük a bulizást, és hajnal tájban nyugovóra tértünk volna, többször is megzavartak bennünket olyan eltévedt egyének, akik nem találták a saját sátrukat. Szó szerint átestek, vagy átmásztak rajtunk.
Úgy fél órán át hallottuk, hogy "Nem találom a sátram, Töki" - segítségkérést.

Aztán ez egy idő után abba maradt, bízunk benne, épségben hazatalált.

Érdekes hálóhelyeket is észrevenni. Az egyik sátrat a gravitációt meghazudtoló módon állította fel. Valahogy így kell elképzelni: a sátrat a domboldalba verte fel, és a tulajdonosa állva tud csak aludni benne.
Nyolc óra tájékán szó szerint szaunára ébredtünk.

Hiába volt a fejünk felett fa, a levegőt negyven fokosnak éreztük.

Ilyenkor, milyen más gondolat lehet az ember lánya fejében, mint azt, hogy elmegy zuhanyozni. Itt azonban jól kijött a két nem közti különbség. Míg a férfiaknál néhányan várakoztak, a lányoknál méteres volt a sor. A várakozás közepette egyikőjük felvetette, hogy ő bizony bemegy a fiúkhoz, mondván legyen egy jó napjuk. Az is felvetődött, ha már hideg víz sem lesz, akkor a porban is megfürdenek.

Aztán megérte kivárni a sort, mert kellemes volt a tus.

A kemping most délben csendes, mászkálnak, esznek az emberek, regenerálódnak. Sokan bementek a városba, vagy éppen strandolnak. Mi is készülünk az estére!

11. 17. Az első nap program felhozatala

Olyan világsztárokat vonulnak fel, mint a Queens Of The Stone Age, a Thirty Seconds To Mars, Fritz Kalkbrenner és Borgore. A hazai fellépők szempontjából is elkényeztetik a fesztiválozókat, hiszen olyan jolly jokerek lépnek majd fel, mint a Brains, a Tankcsapda, a ®agar vagy a Bëlga.

További részletek itt érhetők el >>

10. 00. Nulladik nap tömörítve, mint zip, vagy rar

A nulladik nap a VOLT-on igazi családi fesztivál hangulatát keltette. Igazán jól érezték magukat a gyerekek és a szülők. A szervezők nem titkolt célja, hogy efelé nyissanak. Így napközben több családi program is várja a kilátogatókat. Jósok civil sátor is kiépült, persze.

Az adatok szerint a nulladik napon nyolcezren voltak a kempingben, akik élvezettel hallgatták Bernáthy Zsiga, majd PASO, aztán Punnany Massif házibuilját, végül robot öltözetben jól megismerkedtek egymással.

Az idei VOLT több szempontból hozott újdonságokat. Mint azt korábban már bejeztük, a sörös műanyag poharakat, az arra alkalmas helyen kettőszáz forintért visszaváltják.

Az ivóalkalmatosság nyelet is kapott, így nem áll fen az a veszély, hogy a kezünkben megmelegedne. A korsó soproni egyébként 490 forintba kerül. Egy vörös nagyfröccs pedig 550.

Arról is szóltunk, hogy senki ne lepődjön meg, ha a megszokott pultokat, áruspavilonokat nem a megszokott helyén találja.

S még nincs vége az újdonságnak. A nulladik napon úgy jártunk, mint az egyszer ember a sündisznóval: ez most vagy megy valahová, vagy ilyen állat nincs. Csakúgy, mint a zsiráf.

Az újmondern kor, amely minden magába szív szárítva, sűrítve, majd visszaadja nekünk ehető formában. Igen, az egyik gyorsétteremlánc is képviselteti magát. Ez csak Sopronban számít nóvumnak, a Balaton Soundon pl. tavaly már ezen étellel nyugtattuk másnaptól mormicoló, háborgó gyomrunkat.Ne is álljunk még meg! Találkozunk egy másik automatával is. A kiválasztott tésztaféleség után a masina elkészíti a kívánt ételt. Jó étvágyat hozzá!
EfZámbó István ismét eljött közénk alkotni. Ha jól láttuk, akkor egy robotot fog megformálni.

Az első nap felhozatala is masszívnak számít. A nagyszínpadon hasít a Tankcsapda, A Queens of The Stone Age és a Thirty Seconds to Mars. Akkor sem maradsz le a zenei élményről, ha nem vagy a VOLT-on.

Élőben követheted majd a fellépésüket. A HD minőségű közvetítés a Hősökkel kezdődik délután fél öttől.

Aztán kíváncsian várjuk, hogy miként fog elférni az a sok fesztiválozó, aki az ígéretek szerint részese lesz annak az élő csoportképnek, folyékony szobornak, amelyet úgy hívnak, hogy VOLT Fesztivál.

5. 00. Öt legenda a VOLT-ról


1. A VOLT-on mindig esik az eső.

Általában igaz. A korábbi években nem volt olyan nap, hogy ne kaptunk volna egy kis zuhét. Idén, eddig úgy tűnik jó időnk lesz.

2.  Az egyik VOLT-on, mégpedig akkor amikor Marylin Manson lépett fel, halálra tapostak egy lányt.

Határozottan nem igaz. A VOLT biztonságos hely, komolyabb atrocitás, bűncselekmény az elmúlt két évtized alatt nem történt.

3. A soproniak már a két héttel a nyitás előtt elássák az italokat a kempingben. Majd a megjelölt helyen állítják fel a sátrukat.

Igen, a nagyszínpadot is egy ilyen itallerakat fölé emelik. S a zenészek a koncert után isszák meg. :-) Nem, ez nem igaz. Persze lehetséges, valaki már megcsinálta ezt.

4. Minden évben felröppen a hír, hogy költözik a VOLT.

Ez most tényleg igaznak tűnik, vagy nem. Talán, kevesen tudják csak, hogy mi lesz a folytatás. Tavaly volt is nagy probléma az engedélyeztetés körül. A végeredmény az lett, hogy öt évig maradhat a kempingben. A tervek szerint az új helyszín, a Páneurópai Piknik színtere lesz. Addig is sok víz lefolyik még a város patakján, az Ikván...

5. A soproni kereskedők a négy nap alatt egy egész havi forgalmat is lebonyolítanak, és jól megszedik magukat.

A taxisoknak, szállásadóknak, élelmiszerboltoknak, - főleg, amelyek közel vannak a fesztiválhoz - valóban nagyobb a forgalmuk a VOLT alatt. Az áraik is sok esetben drágábbak ezen időszak alatt. De azt nem mondhatjuk, hogy a VOLT-ból gazdagodnának meg.

Az első nap programját itt találod >>

Július 2., kedd

22. 48. Szerdán, kora reggel leleplezzük a VOLT-ot körbelengő legendákat.

22. 46. Puskázunk a volt.hu-ról

Válaszd Te is a repoharat a VOLT-on! Legyél Te is egy azok közül, akik ezt az apró lépést megteszik, hogy minél többen és többet fesztiválozhassanak még a bolygón, és akik bebizonyítják a fesztiválszervezőknek, hogy lehet, sőt igény van a felelős fesztiválokra!

Részletek itt >>

22. 41. Kiss Ádám, mint műsorvezető

A tíz éves Punnany Massif házibulijának vendégei voltak: Hősök, Irie Maffia, Carbonfools, Akkezdet Phiai, Takáts Eszti, Psycho Mutants, Drum & DJ feat. MC SirReal & MC Lomex, Halott Pénz és A Köztársaság Bandája. A műsor vezetését Kiss Ádám vállalta magára.

A Kaukázus legújabb száma a VOLT-on debütál. Csak úgy szóltunk, mert olvastuk.

20. 10 - Ha már most így dübörög, mi lesz holnap? Kilép a motor?

Huhh, van kis idő. Egyelőre kellemes kis családias hangulatú a VOLT. Ismerkednek, sétálnak az emberek. Ezt tettük mi is az imént. 

Jó tanács: ne lepődjetek meg azon, ha valamit nem a megszokott helyén találtok. Vannak új helyek, míg másokat átköltöztették.

Az OTP Bank Petőfi Rádió Színpadon voltak, lesznek ma koncertek. A nagyszínpad gyakorlatilag kész, kisebb munkák még vannak rajta.

Szigorúan 18 éven felülieknek! A kempingben lehet cigarettát is vásárolni.
Újdonság, hogy visszaváltós lett a pohár. Ennek, majd a negyedik nap vége felé vesszük nagy hasznát. Bár, nem hisszük, hogy sok kidobott ivó alkalmatosságot találnák.

Fizetni most is csak kártyával lehet.

A bejáratnál a sor nem lett rövidebb. Továbbra is ezrek várnak a bejutásra.

Még csak pár órája megy a VOLT, de néhány jellemző mondat már megütötte fülünket.

Íme néhány:

- Egy rozé fröccsel is beérem, mert kész vagyok

- Miért hívtál el, ha kizársz a körödből?

- Figyelj! Nem ott, a földön

- A biztonsági őrős miért száguldozhat a motorjával, hogy majdnem fellökött

- Ha ezt majd elmesélem holnap, nem emlékeznél rá.

Este tíztől azt is megtudjuk, hogy miért viselnek sokan robotfejet. Akkor kezdődik ugyanis az ismerkedési est.


18. 02. Miért magas a zsiráf nyaka?

Bár, nem a mi stílusunk, de igazán jó kis bemelegítést csinált Bernáthy Zsiga. Ment a sátorverés a zenéjén ezerrel, meg a soproni is nyelődött. Most PASO, addig megáll az élet részünkről.

A kérdés továbbra is az: miért magas a zsiráf nyaka?

18. 01. Nem maradsz le, ha nem vagy itt

A ma esti koncerteket élőben itt nézheted meg >>

17. 05. Bent vagyunk, leégtünk

Két és fél órai forróságban, tűző napon eltöltött várakozás után végre bejutottunk. Nyakunk, vállunk leégett. Gyakorlatilag minden szabad helyen sátor áll. Az emberek pakolnak, belakják a helyet.

VOLT 2013 - Vilmaaa engedj be! Fotó: MagasiAzoknak, akik holnap érkeznek, már nem lesz egyszerű szabad helyet találniuk.

 Koncertek élőben!

Bernáthy Zsiga, és a PASO koncertjét itt nézheted, hallgathatod meg élőben >> Nem baj, kis helyen is elférünk. Most gyors sátorverés, majd ismerkedés, terepszemle és PASO.

Mert azt szeretjük.

15. 50. A Bernáthy Zsigával kezdődik minden

Fél öttől Bernáthy Zsiga ad nyitó koncertet, majd a PASO következik. S este nyolctól a Punnany Massif házibulija.

VOLT 2013 - áll már a sátor mindenütt. Fotó: Magasi15. 33 Lóg az eső lába

Ha esni is fog ma, márpedig úgy tűnik, hogy itten hamarosan lesz egy kisebbfajta zuhé, mi akkor is kitartunk és VOLT-ozunk. Csak nagy szél ne legyen.

14. 40. Folyamatos nyomulás

A kapukat már megnyitották egy ideje, és így folyamatos a nyomulás ezerrel előre.

14. 00. A szerencsések már bejutottak

Immáron hivatalosan is elkezdődött a VOLT Fesztivál. Az első szerencsések már bejutottak. Övüké lesz a legjobb sátorhely.

A mai koncertek, programok listáját itt találod. Estére tetőfokára hág majd az őrület.

13. 55. Mindjárt beengedés

Több ezren várakoznak már a Lövér kempingben, hogy bebocsátást nyerjenek a VOLT Fesztiválra. A sor kígyózik, megsaccolni is nehéz lenne, hogy hány méter hosszú.

Úgy tudjuk, hogy a nulladik napi házibulin, akár tízezer bérletes is részt vehet.

Terveink szerint a fél ötkor kezdődő Bernáthy Zsiga koncertjét élőben, HD minőségben megmutatjuk mindazoknak, akik nem lehetnek jelen. Az élő közvetítés részleteiről hamarosan jelentkezünk.

12. 12. Jó, ha tisztában vagy vele

Jegyárak a helyszínen

Napijegy: 10 990, bérlet: 29 900 forint, VIP-bérlet: 40000  forint, VIP-napijegy: 19000 forint. Gyerekeknek 10 év alatt felnőtt kísérővel nem kell jegyet váltani, de a belépés feltétele, hogy mindenki hozzon magával egy rajzot a VOLT Fesztiválról!

Közlekedés

Közlekedik a Tisza Tranzit Fesztivál járat, szinte bárhol fogható taxi, és az 1, 2, 12 és a 12A jelzésű busz vitathatatlan előnye, hogy a bejárathoz közel állnak meg. Működik ezen kívül bringakölcsönző is.

11. 35. Győri pályaudvar: ameddig a szem ellát VOLT-ra igyekvők mindenhol

Kolléganőnk, egy logisztikai gebasz miatt lekéste vonatát, így a  11. 38-kor, Győrből Sopronba tartó szerelvénnyel érkezik a VOLT-ra. Mint elmondta, ameddig a szem ellát, mindenhol a fesztiválra igyekvőket látni.

Az IC kvázi VOLT vonat lesz, mert olyan sokan szálltak fel rá. Csak menjen a légkondi, és tartson ki a sör...

10. 30. Jönnek a robotfejűek, meg a nem robotfejűek is

Még jópár óra hátra van a délután kettő órás kapunyitás, már szép számmal gyülekeznek a VOLT-ozók Sopronban. A GYSEV pályaudvar és környéke átváltozott robotfejűek gyülekező helyévé. Gyakorlatilag már reggel hét óra érkeznek fiatalok.

VOLT 2013: akkor, meg még jobb. Fotó: MagasiVannak, akik alapoznak, sütkéreznek, vagy éppen józanodnak. Tetszés szerint.

A kempingbe lehet felmenni, gyalog, taxival, agy helyi járatos autóbusszal. Egy élmény lesz mind a három: garantált izomláz, anyagilag mély zsebbe nyúlás, a közösségi közlekedés semmihez sem hasonlító élménye. Ejnye no, a VOLT mégiscsak egy nagy család.

Egy négyfős csoporttal a hűs árnyat adó fa alatt találkozunk.

Ódor Kitti, Varga Fruzsina, Ódor Szilárd, Goda Balázs Győrből érkezett Sopronba. A lányoknak ez lesz a második VOLT-ja, a fiúk már többedszer vannak itt.

- A VOLT az VOLT, nem kell túlcifrázni, meg bonyolítani ezt - mondja Balázs. Aztán a társaival együtt rávágják: alapozunk kicsit, de csak módjával, mert messze még az este. S már most, a nulladik napon jó a felhozatal.

- Az idei ígérkezik a legjobbnak, már ami a zenei kínálatot illeti - teszik hozzá a lányok.

Ódor Kitti, Varga Fruzsina, Ódor Szilárd, Goda Balázs. Fotó: Magasi
Ódor Szilárd, Goda Balázs, Varga Fruzsina, Ódor Kitti. Fotó: MagasiAztán az is kiderül, hogy vannak kedvenc együttesek, amelyekről - ha az ég is leszalad - akkor sem maradnának le. Név szerint is említenek kettőt: Tankcsapda, Punnay Massif.

10. 10. Ötven plusz kuka Sopronban, hogy ne legyen szemetes a város

Talán nem is hinnéd, ezért most jól leírjuk, hogy a Sopron Holding Zrt., azért vett fel tizenöt közmunkást, hogy a fesztivál ideje alatt tiszta legyen a város.

Rend és tisztaság lesz. Fotó: Magasi
Rend és tisztaság lesz. Fotó: Magasi- Napi huszonnégy órában, több műszakban, körzetekre lebontva, a cégen belüli átcsoportosításoknak köszönhetően, megduplázott létszámmal végzi a holding a takarítást - mondta el Kosztka András, közterületi tisztítási divízióvezető a kedd délelőtti sajtótájékoztatón. - Arra kérjük egyúttal a fesztiválozókat, hogy csak a kijelölt gyűjtőkbe dobják a szemetet. A város területén egyébként ötven ilyen edényt raktak ki.

Július 1., hétfő

Sopron készülj, már csak egyet kell aludni a nulladik napig! 

Sokéves hagyomány, hogy a VOLT nyitónapján – kedden – különleges programok várják a korán érkezőket. Az idei fesztivál első napja a Punnany Massif tizedik születésnapja jegyében zajlik.

Magyarország egyik legnépszerűbb produkciója este fél 7-től az OTP Bank – Petőfi Rádió színpadon látja vendégül barátait. Jelen lesz a Hősök, az Irie Maffia, a Carbonfools, Akkezdet Phiai, a Mary Popkids, Takáts Eszti, a Psycho Mutants, a Drum and DJ, a Funktasztikus, valamint a Halott Pénz & a Köztársaság Bandája.

A házigazda a dumaszínházas Kiss Ádám, éjszaka pedig a Tesco Disco zárja a show-t. Meglepetésként sokak örömére a Pannonia Allstars Ska Orchestra délután 5-től egy teljes koncerttel nyitja meg a VOLT-ot és köszönti a Punnanyt.

A sajtó bejárta a helyszínt, minden részletet itt olvashattok:

750 milliós költségvetés, százezer várt fesztiválozó, 30 világsztár a VOLT-on >> 

Azt a részt is figyeljétek, ami a visszaváltható poharakról szól!Ettől a hírtől meg eldobtuk az agyunkat:

A vállalkozó kedvűek a Nagyszínpad előtti réten egy 25 méter magas toronyra mászhatnak fel, képzett szakemberek és alpinisták segítségével, majd egy közel 80 méter hosszú kötélpályán a küzdőtéren, a közönség fölött csúszhatnak végig. Wááááóóóó.Világsztárok kérték - mandulatej, méz, mogyoróvaj!

Gluténmentes élelmiszerek, Mike Tyson poszter, százezres kaviár, gumikesztyű, és helikopter – ezek is szerepelnek az idei VOLTos világstárok kívánságlistáin.

Szinte mindegyik zenekar különös figyelmet fordít arra, hogy egészségesen étkezzen, emellett a gluténmentes élelmiszerek egyre gyakrabban szerepelnek a kívánságlistán.

Gluténmentes és light sörök, 3 karton chips egy négytagú bandának, egyedi sütemények sorakoznak a felsorolásokban. Semmi „junk food", viszont egyre több bio termelésből származó alapanyagból készült étel.

A Thirty Seconds semmi alkoholt nem kér, szójatejet, mandulatejet, gyümölcsöket, mézet, mogyoróvajat azonban igen.

Az egyik igazi nagyágyú nem gondolja, hogy „nem kell mindig kaviár", a kötelezően beszerzésre váró tételek között szerepel egy százezer forintos típus.

A Parkway Drive pedig azt írta, hogy „rendes" kaját kérnek ebédre és nem valami punk-rock pörköltet. Azt azonban többen jelezték – még a legnagyobbak közül is ketten -, hogy egy igazán menő, soproni étteremben falatozhassanak a koncert előtt – így érdemes majd nyitott szemmel járni a városban, ha étkező sztárokat szeretnénk látni!

Sok fellépőnek van extra ital kérése is – Veuve Cliquot pezsgő, Belvedere vodka, Mount Gay rum, és van egy Dj, aki menedzserével ketten 8 üveg pezsgőt szeretne elfogyasztani, természetesen Dom Perignont, ezen kívül egy nagy üveg rumot és vodkát is felírt a listára… Hosszú lesz a szett...

Az egyik sztárcsapat gőz inhalálót is kért, illetve egy szoláriumot a backstage-be.
Természetesen megoldják a szervezők.

Na meg 1-1 Monica Belucci és Mike Tyson posztert is szeretne valaki az öltözőjébe. És van, aki nem törődött a bepakolással, kimaradhatott a bőröndből a zokni és az alsónadrág, ugyanis ezek is szerepelnek a listán.

Több sztárcsapat óriási nagy buszokkal érkezik, a Queens Of The Stone Age és a Thirty Seconds To Mars is három nightlinerrel és két kamionnal jön a VOLTra. Három fellépő is bérelt repülőgéppel érkezik Bécsbe, a Hurts például csak a VOLT kedvéért változtatta meg turnéútvonalát, hogy útbaejtse Sopront, Martin Solveig egyenesen Ibizára repül tovább a soproni fellépésről, két sztárbandát pedig helikopterrel szállítanak Sopronba a bécsi reptérről...

A fellépők zöme Bécsben alszik, de napközben Sopron legjobb szállodáiban pihennek.
Június 30.,  szombat

Nézzétek csak: így épül a VOLT
Június 28., péntek

Bérlet, fesztivállapot, sátor, hálózsák, ruhák, cipők, tisztálkodási szerek, pénz, vonatjegy megvan...  A robotfej készül, erről majd töltünk fel képet is.

A ˝robotláz˝ az idei VOLT tematikája, a szervezők hónapok óta dolgoznak azon, hogy ez minél látványosabb formában jelenjen meg. A nagyszínpadot és annak küzdőterét hatalmas robottá „csomagolják át", hogy ne csak a koncertek, de egy látványos installáció is fokozza a hangulatot. Ha kedden, a nyitónapon úgy érkezel a bejárathoz, hogy legalább egy kartondobozból készített robotfejet viselsz, jó eséllyel VOLT-os relikviákat kapsz ajándékba!

Mi kell még a felsoroltakan kívül? Hm...hm..  Hát persze, hogy a barátok. Azaz mégegyszer mindenki figyelmét felhívni, hogy ˝ugye, tutira ott találkozunk, ahol megbeszéltük, nem felejted otthon a belépődet, nem alszol el, nem mész Münchenbe a vonattal!˝ Erről jut eszembe! A telekocsiról hallottatok? >>

Egyébként a VOLT az a fesztivál, ahol 1. közeli ismerős nélkül is ezernyi ismerőse van az embernek, hamar talál spanokat,  2. szál egyedül - már amennyire egyedül lehet az ember egy húszezres tömegben - is élvezheti a koncerteket, mert egyszerűen sodorja, bevonja a nép. Szóval, ha a cimbik bepunnyadtak, ne parázz, Te akkor is gyere!

...ha pedig mégsem jutnál el a fesztiválra, akkor - most kapaszkodj meg! - Ustream közvetítésen több koncertet is élőben követhetsz majd IDE KATTINTVA.
Többször felhívjuk rá, időben a figyelmed, hogy mikor, milyen közvetítés lesz.

Jó tudni!

Idén is van VOLT-vonat >>

és Sopronban 12V járatok a a fesztiválra >>Június 27., csütörtök

Már csak 5-öt kell aludni, hogy kezdődjön a VOLT nulladik napja. 

Szorgos kezek és munkagépek jól láthatóan már javában rendezik a terepet >>

Tehát július 2-án, 14 órakor kapunyitás!

VOLT 0. Napi jeggyel a rendezvényre belépni július 2-án, a 0. napon 14.00 órától másnap hajnali 5:00 óráig lehet. A VOLT Napijegy másnap reggel 8:00 óráig jogosít a rendezvény területén való tartózkodásra. 

A 0. napon 14:00 órától a rendezvény végéig tartózkodhat a VOLT Bérlettel a látogató a Rendezvény helyszínén, sátorozási és tusolási lehetőséget is biztosít a Sziget a látogató részére a rendezvény ideje alatt.


Június 26., szerda
Június 25., Kedd

˝Hol jár az eszem? Csak a naptárt figyelem.
Érzem erősen, hogy megőrülök hirtelen.
Júliusi keddre nem vártam még így soha talán.
Hol jár az eszem? Mindig csak a VOLT-on jár...˝

Nah, körülbelül ennyire vagyunk súlyos fesztiválelvonási állapotban. Mivel egyelőre még csak lélekben tombolunk a koncerteken, nézzük a praktikus tudnivalókat!


Programok

Mi csak felvillantunk egy-két előadót, napi bontásban, ajánlókban itt láthatod a teljes programot >>


Hogy ne tévedj el

A nagyobb méretért kattints a képre!
A nagyobb méretért kattints a képre!


Álljunk meg egy kicsit! Tudtad, hogy van már VOLT-os csoki?! Biztos finom lehet >>


Jegyek, bérletek

VOLT Napijegy
VOLT Napijeggyel a Rendezvényre belépni tárgynapon 6:00 órától másnap hajnali 5:00 óráig lehet. A VOLT Napijegy másnap reggel 8:00 óráig jogosít a Rendezvény területén való tartózkodásra. A VOLT Napijegy az érvényességi ideje alatt a VOLT Bérlet jogosultságait nyújtja.

VOLT Bérlet
A „0. napon" 14:00 órától a Rendezvény végéig tartózkodhat a VOLT Bérlettel a Látogató a Rendezvény helyszínén, sátorozási és tusolási lehetőséget is biztosít a Sziget a Látogató részére a Rendezvény ideje alatt.

VOLT VIP Napijegy
VOLT VIP Napijeggyel a Rendezvényre belépni a tárgynapon 6:00 órától másnap hajnali 5:00 óráig lehet, a VOLT VIP Napijegy másnap reggel 8:00 óráig jogosít a Rendezvény területén való tartózkodásra. A VOLT VIP Napijegy az érvényességi ideje alatt a VOLT VIP Bérlet jogosultságait nyújtja. Ez a jegytípus nem a pénztárakban, hanem a "VIP / PASS" feliratú konténernél cserélhető karszalagra, ahol a Sziget megajándékoz egy aktuális fesztiválpólóval és egy italra jogosító kuponnal.

VOLT VIP Bérlet
A „0. napon" 14:00 órától a Rendezvény végéig tartózkodhatsz a VOLT VIP Bérlettel a Rendezvény helyszínén. VOLT VIP Bérlettel jogosult vagy belépni a VIP zónába, ahonnan lelátóról is élvezheted a Nagyszínpad programját.  Sátorozási és tusolási lehetőséget is biztosít számodra a Sziget a Rendezvény ideje alatt. Ez a jegytípus nem a pénztárakban, hanem a "VIP / PASS" feliratú konténernél cserélhető karszalagra, ahol a Sziget megajándékoz egy aktuális fesztiválpólóval és egy italra jogosító kuponnal.

Ha érvénytelen a karszalagod, köteles vagy elhagyni a Rendezvény területét!

Öltözz Robotnak!

Az idei VOLT főszereplői a robotok! Ha kedden, a nyitónapon úgy érkezel a bejárathoz, hogy legalább egy kartondobozból készített robotfejet viselsz, jó eséllyel VOLTos relikviákat kapsz ajándékba!

A VOLT ideje alatt amúgy a Telekom VOLT Art Robot Műhelyben minden nap lesz alkalmad robotokat készíteni, 1000 db dobozt szállítunk a helyszínre!


Így fizethetsz a fesztivál területén

A Sziget nyári fesztiváljain 2013-ban az OTP Bank által kibocsátott névre szóló, tehát folyószámlához kapcsolódó MasterCard PayPass™ vagy Maestro PayPass™ kártyával tudsz fizetni, beleértve az egyedi fesztiváldizájnnal ellátott OTP Maestro PayPass™ Fesztiválkártyát is. Ezen kívül fizethetsz a helyszínen kapható feltöltős Metapay Fesztiválkártyával, valamint más bank által kibocsátott PayPass™ kártyával is.   Miért jó Neked a Fesztiválkártya? >> 


Házirend
A fesztivál házirendjéről, illetve további hasznos információkat itt olvashatsz >> 

Hogyan jutsz el a VOLT Fesztiválra?
Hasznos utazási, közlekedési információk itt >>

Olvasóink írták

86 hozzászólás
 • 86. Mankapunka 2013. július 09. 00:42
  „Nem e NoBo? Megnézném azokat az mp3-akat, amiket előtte összeállítanak.”
 • 85. páctivald 2013. július 08. 20:44
  „83. tutti 2013.07.08. 13:17

  Ha csendben maradt volna...Mert ez így szánalmas...”
 • 84. vitriol2 2013. július 08. 16:50
  „én- ki nem agodok(83)-a fiatalságért- hiszen én is ugy "kezdtem" csak annyit tudok mondani, hogy a város részéről nagyon jó volt a "lebonyolitás"- tisztaság-rend.
  ja és "tutti" hogy egy-két fanyalgonak az a gondja, hogy őt senki nem közelitette meg "nem kivánt terheség" ügyében”
 • 83. tutti 2013. július 08. 13:17
  „110ezer ember, ki tudja hány végezte orvos kezei közt az alkohol végett, ki tudja hány nem kívánt terhesség indult a napokban. Az itt szerzett nem betegségekről nem is beszélve. A negatívumokról sosincs statisztika.
  Ekkora rendezvényt már nem szabadna a városban tartani.”
 • 82. Losba 2013. július 08. 12:22
  „110.000 ember....na ez jelent valamit...csak így tovább !”
 • 81. KlaviaTúra 2013. július 08. 09:08
  „http://index.hu/kultur/zene/fesztival/2013/07/07/latogatorekordot_dontott_a_volt_fesztival/”
 • 80. k73 2013. július 08. 06:25
  „77. Lobbo71

  Mivel van megszívatva a fél város?
  Az a szörnyű, hogy más városok, tárt karokkal várnák a VOLT-ot, itt meg folyamatosan meg a fanyalgás...

  NAGYON KIRÁLY 5 NAP VOLT!”
 • 79. páctivald 2013. július 08. 00:17
  „Manka!

  Ezt csak neked! Az 58-ik perctől ajánlom figyelmedbe! Bár úgyis felesleges, mert fogalmatlan vagy teljesen...

  https://www.youtube.com/watch?v=GEuXkOdkOv8”
 • 78. páctivald 2013. július 07. 22:52
  „77. Lobbo71 2013.07.07. 22:24

  5 napot bírjál má´ ki basszus!

  74. NoBo 2013.07.07. 21:26

  Semmiről sincs f...ja, de mindenbe belekotty...

  Hajrá VOLT!”
 • 77. Lobbo71 2013. július 07. 22:24
  „75. k73: és a páneurópai piknik helyén nem zavarna senkit, itt meg lehet szívatni a fél várost, igaz?”
 • 76. k73 2013. július 07. 22:03
  „A fanyalgókat csak arra kérem, hogy nézzék meg ezeket a fotókat:

  http://www.sziget.hu/dws.php?pageid=5245&mgallery_gid=131230”
 • 75. k73 2013. július 07. 21:46
  „Megkérem a szervezőket, hogy tegyenek meg mindenz azért, hogy NE KÖLTÖZZÖN el a VOLT a kempingből!!
  A Páneurópai Piknik helyén, már nem lenne az igazi...

  A Poncihter negyednél hangulatosabb helyet, el sem lehetne képzelni. Más városból való ismerőseink, el voltak ájulva a látványtól!
  Kint a pusztában, lehetetlen lenne ezt, megcsinálni!

  HAJRÁ VOLT! a kempingben!”
 • 74. NoBo 2013. július 07. 21:26
  „Újabb értelmes hozzászólás Mankapunkától... "playback" a VOLT-on...
  Na ebből látszik, hogy fingod sincs az egészről...”
 • 73. Cingár 2013. július 07. 12:28
  „Nem Demalgon, nem erről van szó, hanem arról, hogy (tisztelet a kivételnek) akik idejönnek, teljesen elfeledkeznek magukról, azzal a címszóval, hogy 5 napra "szabadok". De ezt nem ám fönt a kempingbe teszik, mert ott az a fene nagy szabadság nem érvényesül, hanem itt a városba. És ha ez valakinek nem tetszik, esetleg ennek hangot is ad, akkor jönnek a hozzád hasonló - hozzáteszem semmivel sem jobb károgó magyarozók - hogy egyet ideböffenthessenek!!”
 • 72. 1x2=? 2013. július 07. 11:15
  „Gratula!!!!”
 • 71. Demalgon 2013. július 07. 10:35
  „páctivald, az ok egyszerű, mert - sajnos igy kell fogalmaznom - "mi" magyarok (ebből magam sokszor kivonom), annak tudunk, pontosabban tudnak örülni, hogy ha valamibe belköthetnek, valakit feljelentgethetnek, a szomszédnak rosszat tehetnek, stb, mert sokakat ez éltet.”
 • 70. KlaviaTúra 2013. július 07. 09:14
  „http://www.youtube.com/watch?v=d17VOaaz4r8”
 • 69. páctivald 2013. július 07. 00:05
  „Én azt nem értem, miért kell mindenhez kényszeresen hozzászólni..
  Aki a VOLT-on érzi jól magát, annak egészségére...aki a kocsmában, annak is...aki otthon tv-zik...neki is jó pihenést...
  TOLERANCIA elvtársak!”
 • 68. Mankapunka 2013. július 06. 18:59
  „Én csak a playback-ről beszélek, tudod, olyan mint a Nóta TV-n, látszik, hogy csak a műteremben tudták szalonképesre összerakni a cuccot.

  Amúgy, aki akar körszakállat, az otthon is tud, főleg a nők. Azt hiszem, nem kell elmesélnem, mit kell az urukkal otthon csinálni, hogy legyen az ajkaik körül egy kis szőr!!!!! :)

  Ezért tényleg megéri elmenni a VOLT-ra.”
 • 67. páctivald 2013. július 06. 18:41
  „65. Mankapunka 2013.07.06. 15:25

  Azért, mert te nem ismered őket, más szeretheti.

  Tudod, ízlésről vitatkozni teljesen felesleges.”
86 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni, pannonhalmi borok a Magyar Nemzeti Galériában

A soproni borvidéket mutatja be Lukács Szabolcs sommelier, míg július 31-ére a Pannonhalmi Apátsági Pincészetet hívta meg a Magyar Nemzeti Galéria. Tovább olvasom