Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Vízre szálltak a polgárőrök a Fertő tavon

A Fertő tóra kilátogatók biztonságát szolgálja hétvégenként és ünnepnapon napkeltétől napnyugtáig az a hajó, amelyet a Fertő Tavi Vízi Polgárőr Egyesület kapott a megyei rendőr-főkapitányságtól.

A hétvégén vízre bocsátotta hajóját a Fertő Tavi Vízi Polgárőr Egyesület.

– A hajóval a balesetek  megelőzése, a vízi közlekedés – beleértve a szörfözés és más sportok – szabályainak betartatása, illetve a segítségnyújtás lesz a feladatunk – közölte Gáncs Gábor, a vízi polgárőrök elnöke, miközben vízre eresztették hajójukat a Fertőn.

– A partközeli cirkálással a parkoló és a parton lévők biztonságát is figyeljük. A hajót a megyei rendőr-főkapitányság vezetője, Csizmadia Gábor dandártábornok közbenjárására kaptuk.

Gáncs Gábor, Láng Tamás, Major Ádám és Gáncs Krisztián vízre bocsátja az egyesület hajóját.
Gáncs Gábor, Láng Tamás, Major Ádám és Gáncs Krisztián vízre bocsátja az egyesület hajóját.


Hétvégeken és ünnepnapokon ezentúl immár saját hajóval napkeltétől napnyugtáig tevékenykedhet a tizennégy önkéntesből álló egyesületünk. Tagjaink több nyelven beszélnek, így a külföldieknek is segítséget nyújthatunk. A +36-21/221-0108-as segélyhívó telefonnál huszonnégy órás szolgálatot tartunk, amely helyi tarifával hívható. Ugyanakkor a közbiztonság és a hatósági eljárás a rendőrség dolga.

A Fertő Tavi Vízi Polgárőr Egyesület a Felső-Dunai Vízi Polgárőr Egyesület égisze alatt 2013-ban jött létre. Az eltelt idő során közös járőrözéseken vettek részt a magyar és az osztrák rendőrökkel.

Gáncs Gábor elmondta még, hogy a hajó üzemeltetésére különböző pályázatokat nyújtanak be, továbbá szeretnék, ha cégektől, vállalkozásoktól is kapnának anyagi támogatást. 
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fotó által homályosan - Eladó egy 65 milliós, láthatatlan kastély Sopronban

Ezeket a fotókat akkor sem látjuk, ha megfeszülünk. Pedig érdekelne, milyen a múlt század első felében épült gyönyörű villa! Tovább olvasom