Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Vitézeket avattak

Méltóságteljes szertartással egybekötött ökumenikus istentiszteleten került sor Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megye huszonkilenc vitézjelöltjének eskütételére Ágfalva evangélikus templomában szombaton.
A koronaőrök kísérte Szent Korona másolata vezette Ágfalván a vitézek, vitézjelöltek és vendégek díszmenetét.
A koronaőrök kísérte Szent Korona másolata vezette Ágfalván a Vitézi Rend Észak-dunántúli Törzsszéke, az eskütevő vitézjelöltek és a vendégek díszmenetét. A 1921. évi nyugat-magyarországi felkelés első hősi halottjának, Baracsi Lászlónak az emlékművéhez vonultak a résztvevők, amelynek megkoszorúzását követően a római katolikus templomban tették tiszteletüket. Az eskütételre a település evangélikus templomában került sor, ahol vitéz Wágner Géza, Ágfalva polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd a Vitézi Rend főkapitánya, vitéz Hunyadi László szólt az egybegyűltekhez, aki a vitézségről szólva kiemelte: az a lelki-szellemi életben, a közéletben való vitéz viselkedést jelenti, valamint a legnehezebbet: mindenkinek önmaga legyőzését.

– Az igazságnak, a méltányosságnak és a tisztességnek helyet adó társadalom teremti meg a magyar nemzet fennmaradásának esélyét – mondta a rendezvény díszvendége, vitéz Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke. – A nemzet szellemi, testi, lelki értékei fölött őrködők feladata az anyanyelv megőrzése, a nemzetfogyás megállítása, valamint a magyar nemzetet több mint 150 éve módszeresen gyilkoló erők elleni harc – fejtette ki beszédében az elnök, aki a világszövetség nevében Rákóczi-emlékzászlót ajándékozott Ágfalvának.
A MVSZ elnökeként megkövette a Magyarországról kitelepítetteket, „a nem magyar anyanyelvű, jó magyarokat". Az eseményen Wágner Gézát, a Vitézi Rend Északnyugat-dunántúli Csoportja soproni alcsoportjának vezetésével megbízott vitézi hadnagyát a Vitézi Szék bronz érdemkeresztjével tüntették ki. Az ünnepélyes eskütételt követő ökumenikus istentisztelet után az ágfalvi millenniumi emlékműnél koszorúzásra került sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogás utáni vágy Hidegségen

Hidegségen péntek délután 4 órakor zárult le a jelöltállítás az augusztus 17-i időközi… Tovább olvasom