Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Virággal készülnek a télre Sopronban

Virággal készülnek a télre SopronbanBár az eső most közbeszólt, a holding munkatársai már a tavaszi látványért dolgoznak a közterületi virágágyásokban. Fotó: Magasi
Már a télre, sőt, a következő tavaszra készülnek a Sopron Holding kertészei. Az ősz számukra sok munkát hozott; a növényeket meg kell óvni a fagytól, s most kell ültetni a hagymásokat is.
Eddig szép őszi napsütésben dolgozhattak a Sopron Holding Zrt. Zöldterület-gazdálkodási Divíziójának dolgozói, akiknek munkáját az időjárási tényezők is befolyásolják. Amíg nem zuhog és nem fagy, füvet is kell nyírni, miközben az őszi munkák dandárja is rájuk vár.

– A fás szárú növények nyesésének munkálatait mélynyugalmi állapotban lehet végrehajtani, amit  ősszel kezdünk és a téli időszakban is folytatunk. Ilyenkor kerül sor az év közben különböző okok miatt elpusztult fák, cserjék pótlására is. Átlagosan évi kétszáz, kétszázötven fát és ezer cserjét ültetünk. A rózsaágyak hidegre való felkészítése is őszi feladat. A gondozásunkban lévő területeken az őszi tápanyagpótlást, növényvédelmi, faápolási feladatokat is ilyenkor végezzük – tudtuk meg Nagy Zsolt vezérigazgatótól.

A virágágyásokba az egynyári növények helyére közel ötvenezer tő árvácska, ugyanennyi tulipán- és nárciszhagyma kerül. Az utcákra kihelyezett virágedények őszi újratelepítése is feladat. Amint a parkokban, zöldfelületeken a növényzet lombkoronája ritkulni kezd, a lehullott lomb eltakarítását meghatározott ütemterv szerint, négy-öt hónapon keresztül folyamatosan végzik.

Az eltérő vegetációjú lombos növények miatt két hónapon át folyamatos a lombhullás, a feladat ennek megfelelően szinte folyamatos, van, ahol többször is el kell végezni a söprést, gyűjtést. A holding munkatársai kézi erővel, valamint három önjáró géppel végzik a munkát városszerte a köztéri parkokban, zöldterületeken. Éves szinten cirka négyszáz köbméter avart gyűjtenek össze és szállítanak el a zöldhulladékudvarba.

A rengeteg kertészeti munka mellett a köztéri ivó- és szökőkutak téliesítése is a holding munkatársaira vár, novembertől téli álmot alszanak a csobogók...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Minek örül a képviselő?

Firtl Mátyás örömmel jelentette be, hogy választókerülete szavazói egyetértenek a kormánnyal. De… Tovább olvasom