Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

Virágba borult a fertődi Esterházy-kastély rózsakertje - fotók

A Cziráky Margit rózsakert, Magyarország legimpozánsabb kastélyának különleges és egyedi látványosságaként tízezreket vonzott Eszterházára már tavaly is.
Az idei verőfényes május végi hétvégén a nyitást követően a látogatók valósággal ellepték a kertet, hogy a több mint 8000 virágzó rózsató színkavalkádját csodálják és átéljék a páratlan illatélményt.  

Cziráky Margit 1908-ban álmodta meg és hozta létre a páratlan látványosságot. A rózsakertről készült korabeli fényképek és leírások alapján újjáépített kert nemesített fajtákkal kínál a kastély egyébként is mesés környezetében varázslatos kültéri látványosságot.
Virágba borult a fertődi Esterházy-kastély rózsakertje
A tavaly már rendkívül népszerűnek bizonyult tematikus vezetett rózsakerti túrákat is elindította az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont. Szombaton az Eszterháza rózsái elnevezésű túra, amint kinyíltak az első virágok, már „teltházassá" is vált.

A Cziráky Margit rózsakert naponta 10 és 18 óra között 500 forintos belépőjeggyel látogatható a fertődi Esterházy-kastély parkjában.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertőd népességmegtartó képességének erősítése a cél példaértékű kezdeményezésekkel

Fertődön a fiatalok ingyenes önkormányzati bérlakásokra pályázhatnak. Ösztönző támogatást is… Tovább olvasom