Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Vihar után - Javításra vár a templomtorony Sopronban

Gyors munkával megakadályozták, hogy a torony burkolata tovább rongálódjon.
Az utóbbi napokban szomorúságra, de örömre is okuk volt a Szent Imre-templom híveinek. A nagy vihar megtépázta a torony borítását, viszont dr. Veres András püspök személyében illusztris vendéget köszönthettek a templom búcsúján.

– Templomunk Szent Imre-napi búcsúján örömünkre dr. Veres András megyés püspököt is köszönthettük, aki az ünnepi szentmisét bemutatta – közölte a jó hírt Kálmán Imre plébános. – Mivel idén emlékezünk templomunk felszentelésének huszadik évfordulójára, a püspök atya ebből az alkalomból emléktáblát áldott meg. A bejáratot ékesítő tábla felirata: „Épült Isten dicsőségére, Szent Imre herceg tiszteletére. Dr. Pápai Lajos győri püspök szentelte fel 1997. augusztus 20-án, Turner Lajos plébánossága idején."

Ugyanakkor a templom tornya még magán viseli az október 27-i, pénteki vihar nyomait. A közel tízperces szélvihar megbontotta a templom tornyának bádogborítását >>


Szeretnék, ha a megrongálódott templomtorony karácsonyra elkészülne.

– A tűzoltók akkor dicséretes és gyors munkával megakadályozták, hogy a torony burkolata tovább rongálódjon. A harangtorony lépcsőháza sajnos így is beázik, de a plébánia és maga a templomtér nem. Amint megkapjuk a tűzoltóság hatósági igazolását az esetről, felkeressük a biztosítót. Reméljük, sikerül szakembert is találnunk, hogy még a nagy hidegek beállta, s legfőképpen karácsony előtt a torony újból megszépülhessen – fogalmazott Kálmán Imre plébános.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elégessük vagy gyűjtsük? Mit szabad tenni és mit nem a mázsányi összegyűjtött avarral?

Hull az elsárgult levél. A diófák már kopaszok, a díszfák pompás őszi színekben ragyogó levelei… Tovább olvasom