Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Vigyázzunk jobban pénztárcánkra!

Sopron - Néhány nap leforgása alatt „pénztárcás" bűncselekmények károsultja, illetve szemtanúja volt egy soproni középkorú férfi. A tanulság: vigyázzunk jobban értékeinkre!
– A Király Jenő utcai garázssornál hagyott kocsimhoz igyekeztem, amikor egy idegen lépett hozzám – kezdte történetét K. I. – Arra kért, adjak neki kétszáz forintot. Egy pillanatra ránéztem, de csak annyi maradt meg bennem róla, hogy rendesen öltözött alakról van szó. Elővettem a pénztárcámat, amelyben az irataim is lapultak, ám mielőtt odaadhattam volna neki a kért összeget, kikapta a kezemből a tárcát, s elrohant az átjáró irányába. A megdöbbenéstől teljesen lebénultam. Szerencsére észrevettem, hogy csak a pénz érdekelte, futtában a tárcát elhajította. Több mint hatvanezer forint lett a károm, de legalább az irataim meglettek. Végül nem mentem a rendőrségre, mert csak annyi maradt meg róla, hogy akcentussal beszélte nyelvünket, semmi más személyleírással nem szolgálhattam volna. A tanulságot leszűrtem: jobban kell vigyázni olyankor is, amikor az ember segítséget szeretne nyújtani...

A károsult az egyik nagy bevásárlóközpontban is szemtanúja volt egy hasonló bűncselekménynek. Egy óvatlan pillanatban valaki kikapta az egyik hölgy vásárlókocsira helyezett táskájából a pénztárcát, továbbdobta azt a társának, s az megint tovább egy harmadiknak, majd eltűntek, mint a kámfor. Egy pillanat műve volt az egész, s a meglopott nő már futhatott a pénze után...

Olvasóink írták

 • 5. PAFRANYKA 2008. július 02. 20:39
  „SZIASZTOK ! EN MAR REGES -REG OTA NEM HORDOK MAGAMMAL SE TASKAT- SE EKSZERT-PENZT CSAK ANNYIT AMENNYI FONTOS. E SZINTE EGYEDUL A LAKAS KULCSOT AZT PEDIG A ZSEBEMBEN !!!!!!!!!!!”
 • 4. joco1 2008. április 14. 05:52
  „1-2: és töletek ki fog megvédeni?Csingiz:? nekem is sok az a hatvanezer, de tudod-e hogy mennyi idő és pénz az ellopott okmányok beszerzése?Hát nem csodálkozom, hogy az okmányok "visszakerülése" után már nem is gondolt a rendörségre az illető.(Tanu, személyleirás nélkül nem sokat tudtak volna tenni a rendörök-ez föleg a 2.-es nem szolgalelkünek szolt-)”
 • 3. csingiz 2008. április 13. 10:07
  „Na ezt sem tudom megérteni....hatvanezres kárja van, aszt ő meg csak a papírkáinak örvendezik....”
 • 2. matriné 2008. április 11. 11:14
  „Hát kedves "Soma" ez a töketlen rendőrségünk az biztos, hogy nem! Ezek csak a parancsuralom szolgalelkü "pajzsosai" és sí maszkosai!”
 • 1. Soma 2008. április 11. 10:37
  „A kormánytól ki védi meg a pénztárcánkat???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiscsillag, új dalokkal

Sopron - A hazai rockpiac egyik legjobb lemezének kikiáltott „Greatest Hits, vol. 1." című… Tovább olvasom