Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Vigyázzon, idén is razziáz a verskommandó Sopronban!

A legváratlanabb helyszíneken csap le, a költészet napján a verskommandó Sopronban - jelentették be pénteken.

A Petőfi-színház nagyszínpadán pénteken pénteken is gőzerővel próbáltak az Evita rockopera áprilisi bemutatójára. A sajtó rövid ideig betekinthetett, miként készülnek a színészek, táncosok, s ezt követően Pataki András ismertette a teátrummal kapcsolatos legújabb fejleményeket.

A tavalyi kedvező fogadtatás után a soproni színház vezetősége úgy döntött, hogy áprilisban - a költészet napján - idén is megrendezik a verskommandót.

- Érdekes volt látni az emberek arcát, amikor például a GYSEV pályaudvaron a megszokott információk helyett a hangosbemondóban egy vers szólalt meg - fogalmazott Pataki András, a színház igazgatója.

- A teátrum színészei idén is járják majd a várost. Felszállnak a buszokra, bemennek a tanítási órákra, vagy éppen az utcán szólítanak meg sétálókat. Ide kapcsolódik, hogy április 12-én este fél nyolctól Horányi László és a Pusztaszó együttes lép fel a színházban.

 A 2013-as verskommandóról a kisalfold.hu videós, fotós írásban számolt be. Az akkori tudósításunk itt érhető el >>


Pataki András, egy másik hírről is beszámolt.

- Tavaly állítottuk színpadra az Evangéliumi Színházzal közösen Bornemissza Péter, a Magyar Elektra című darabját. Ezzel eljutottunk a közelmúltban a Vajdaságba is, s a terveink szerint a következő évadban is műsoron tartjuk. Ez nem kis bravúr.

Ezen izgalmas és aktuális mű meghívást kapott a Nemzeti Színházba; április 14-én lesz a bemutató.

A soproni színházzal kapcsolatos legújabb fejleményekről tájékoztattak pénteken. Fotó: Torma Sándor.
A soproni színházzal kapcsolatos legújabb fejleményekről tájékoztattak pénteken. Fotó: Torma Sándor.


A kölcsönös együttműködés keretében Székesfehérvárra is eljut a Bruschino úr és a Csillagok szárnyán produkció. A Rossini operáját egyébként a veszprémi színházzal kooperálva mutatták be. A Fejér megyei székhelyről pedig várhatóan októberben jön Sopronba a Sevillai borbély opera.

A színház igazgatója egy újfajta kezdeményezésről is szólt.  A kezdetek még a 120 órás drámapedagógus képzésig nyúlnak vissza.

- A város tanárait hívtuk meg erre, ugyanis valljuk, a fiatalok ne csupán bérletet vegyenek, hanem emellett színház jusson el az iskolákba, legyen részese a tanóráknak - folytatta.

- A Széchenyi István Gimnázium három lelkes pedagógusa - Kovácsné Bella Irén, Szentpéteri Ágnes, Korányi Éva - úgy gondolta, lehet újítani és megszervezték a színházi vetélkedőt.

- A szeptemberben indult Szépet című versenyfolyamra huszonhét csapat nevezett, az április másodikai döntőbe nyolc alakulat jutott be - kezdték az ötletgazdák. - A feladatok kapcsolódtak a színházi előadásokhoz.

Volt, hogy blogot kellett írniuk a diákoknak, érdekes feladat volt, amikor egy adott darab alapján közmondásokat vártunk, vagy például a mangák rajzolása.

A szervezők célja, hogy a versenyt jövőre kibővítsék. Így a középiskolások mellett korosztálytól függetlenül bárki részt vehet majd.hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanúkat keres a Líceum

A Felvidékről Sopronba vagy a város környékére kitelepítettek után kutat a Líceum. Tovább olvasom