Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Vidékfejlesztés: kevesebb pénzt kapnak - fotók

Két és fél milliárd forintot nyert el az Alpokalja-Fertő-táj 39 települése a vidékfejlesztési egyesülettől a 2007-2013-as ciklusban - hangzott el Hegykőn.
– Korábban hatvan méhcsaládom volt, de az egyesületnél további száz kaptár beszerzésére pályáztam. Így ma már méhekből több „alkalmazottam" van, mint a General Motorsnak egész Amerikában – nevettette meg hallgatóságát Svedics Tibor iváni méhész azon a hegykői konferencián, amelyen az Alpokalja–Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület 2007–2013-as ciklusának eredményeit vették számba. Horváth Tibor elnök kijelentette, a 39 településen a beruházások a gazdaságot éppúgy érintették, mint a turizmust, a közösségi és vallásos élet számos területét vagy a nemzetiségi programokat.

– A hét év alatt 2,5 milliárd forintot nyertek el a pályázók, a pénzek 260 sikeres programban testesültek meg. A legnagyobb mértékű támogatásban Kópháza, Hegykő és Lövő részesült, a legtöbb sikeres pályázat Hegykőé és Fertődé volt – összegzett Páliné Keller Csilla, az egyesület munkaszervezet-vezetője.
A vidékről Hegykőn


A fórumon a Miniszterelnökség LEADER-koordinációs referense, Horváth Szilveszter kifejtette: az ország száznégy, az Alpokalja–Fertő-tájhoz hasonló szervezete 2014–2020 között mintegy hatvanmilliárd forint forrásra számíthat, ez valamivel kevesebb a korábbinál. A jelenlévők a Tornácos-házban elsőként kialakított Vidék Minősége Értékesítési Pontot is felavatták, amelyet dr. Reisner Ferenc plébános áldott meg. Ezt követően a Vidék Minősége – Alpokalja–Fertő-táj térségi védjegyprogram újabb tizenkét arra érdemes vállalkozásának, személyének adták át a plakettet.
 
„Vidék minősége" díjasok
Horváth Ernő (Sarród, turisztika), Bokori Lajos (Hegykő, turisztika),  dr. Jakab Zsolt (Hegykő, turisztika). Középső sor balról: Márton Kriszta (Harka, keresztszemes hímzés),  Lendvai Viola (Iván, sajtkészítő), dr. Tóthné Papp Piroska (Fogyatékos Otthon képviselője – Zsira, kézművestermékek), Kovács György (Fertőhomok, szobrász), dr. Gergely István (Hegykő, versíró), Kelediné Mészáros Ágnes (Pinnye, fadísztárgykészítő), Pánácz Tibor (Fertőendréd, méhész),  Horváth Attila (Fertőszéplak, marhatenyésztő), Rabi Géza (Kópháza, építészmérnök).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázzunk a vízmérőkre

A tartós hideg, fagyos, téli időjárás a vízvezeték-hálózatban és az aknában lévő vízmérőkben is… Tovább olvasom