Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Verekedni utaztak Sopronba?

A Sopronba érkező, 10–15 fős társaság megállt Nagycenken és Kópházán is, majd a soproni Jereván-lakótelepen vonult végig, keresve a hazai drukkereket.

Ahogy arról beszámoltunk, szombaton tömegverekedéshez riasztották a rendőröket Sopronban.

Egy belvárosi kávézó kerthelyiségénél több autó állt meg, s az azokból kiszállók az ott tartózkodókra támadtak. Az első hírek szerint két személyt súlyos, egyet könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba, később ezt az információt a kórház illetékesei cáfolták.

Szemtanúk állítása szerint az NB II-es SVSE–ETO B mérkőzésre készülő hazai szurkolókra rontottak rá az ellenfél zöld-fehér sálas drukkerei. A rendőrségi szóvivő korábbi nyilatkozatában ezt nem tudta megerősíteni, s szerinte ez azért nem lehetett valószínű, mert a kávézóhoz közeli stadionban már csak soproni szurkolók tekintették meg a találkozót, amelyen semmilyen atrocitás nem történt.

A Kisalföld napilap információi szerint azonban mégiscsak a két szurkolótábor csaphatott össze. Úgy tudjuk, a felek már jóval a mérkőzés előtt felvették egymással a kapcsolatot és az interneten egy közösségi oldalon üzengettek egymásnak.

A Sopronba érkező, 10–15 fős társaság megállt Nagycenken és Kópházán is, majd a soproni Jereván-lakótelepen vonult végig, keresve a hazai drukkereket. Négy-öt soproni szurkolót a már említett kávézóban találtak meg, s azonnal rájuk rontottak. A verekedés alig tizenöt másodpercig tartott, majd a támadók ezután autóba ültek és elhagyták a helyszínt.
Érdekesség, hogy az ügyben érintett kávézó – melynek egy ablaka betörött – tulajdonosa egy volt élvonalbeli labdarúgó. Csiszár Ákos Sopronban és Győrben is futballozott, jelenleg a helyi utánpótlás-nevelő klub, az SC Sopron elnöke:

„A testvéremmel több éve üzemeltetjük a kávézót, aminek semmi köze nincs a verekedéshez. A szerepe csak annyi, hogy épp ott ültek, akiket megtámadtak. Én egyébként nem láttam a verekedést, nem voltam Sopronban, csupán úgy meséltek róla. Természetesen elítélek bármilyen erőszakot és sajnálom, hogy a vendégeinket ilyen atrocitás érte" – említette Csiszár Ákos.

A Soproni Rendőrkapitányság csoportos garázdaság miatt indított eljárást.

Olvasóink írták

 • 7. Nanu 2012. március 22. 10:24
  „Ha dohányos lennél, Te sem bírnál ki 12 órát cigi nélkül!”
 • 6. prakker 2012. március 21. 09:10
  „Nesze neked közbiztonság! Habár hülyék ellen nincs orvosság.”
 • 5. Demalgon 2012. március 21. 07:59
  „3 rendőr végig ott volt egy kocsiban a sarki döner előtt. Du 4-kor is, és este fél 7 - 7 fele is. Úgyhogy annak a 3 rendőrnek mindent látni kellett volna, mert olyan jól érezték magukat, hogy el se mozdultak. Amúgy meg szolgálatban a rendőrnek nincs cigi. Na itt az egyiket ez nem zavarta.”
 • 4. öröksoproni 2012. március 20. 14:56
  „Belvárosi? A Lackner vége mióta tartozik a belvároshoz?”
 • 3. skandi 2012. március 20. 13:39
  „Bárányka egyetértünk. Nem fociról szólt ez, de a közvéleményt jobb ezzel befolyásolni. Szinte minden bulvármédia azt sugallja, hogy a foci csak bűnőzöket érdekel, állandóak a balhék stb. Én 40 éve járok meccsekre az országban, világban, gyerekkel és családdal is, soha nem éreztem magam félelemben. Viszont évek óta nem járok sehová sem szórakozni hétvégéken, mert szinte mindig láttam verekedést, késelést stb. Mint ahogy ez most is van hétvégéken, csak erről nem nagyon adnak hírt...”
 • 2. Tanárur 2012. március 20. 13:32
  „"a rendőrség nem tolerál semmiféle kilengést" ez igy van,büntetnek,ha kell ,ha nem.De vajon hol voltak amikor az ég zengett?Biztosan jó szokásuk szerint száz méterre a prostikat lesték,”
 • 1. ÁrtatlanBárányka 2012. március 20. 12:59
  „Megálltak Cenken, Kópházán, vonultak a Jerevánon...
  Kerestek valakiket. A focidrukker szöveg csak púder.
  Nehogy azt híresztelje a lakosság, hogy bandaharc volt. Hiszen ez egy békés város, nincsenek bevándorolt pitiáner, csirketolvaj bűnözők, maximális a közbiztonság, és a rendőrség nem tolerál semmiféle kilengést....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem találkozott a vitorlás a kenussal

Nem akadt Rakonczay Gábor nyomára a Szeremley Huba által vezetett vitorlás az Atlanti-óceánon. Tovább olvasom