Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Véleménynyilvánításként akasztotta ki a kecskefejet - Megszólalt az elkövető

Elsőként a nyugatmagyar.hu-nak nyilatkozott a soproni Gál Szabolcs, aki egy levágott kecske fejét akasztotta ki a helyi Fidesz-iroda ajtajára.

- A tettem visszacsinálni nem lehet, azt minden következményével vállalom - kezdte Gál Szabolcs. - Nem nevezném magam állattartónak, hiszen két évig például nem volt kecskénk. Ettől függetlenül korábban húsvétra rendszeresen szoktunk kecskét vágni. Ezt terveztük idén is. Ám az állat beteg lett, ezért kényszerűségből le kellett vágnunk. Azon a szombaton is összejött a baráti társaságunk. Talán kettő fröccsöt meg egy pálinkát ihattunk meg. Úgy, ahogy ez ilyenkor szokás.

Gál Szabolcs: Úgy vélem, cselekedetem bőven belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. Fotó: PHL.
Gál Szabolcs: Úgy vélem, cselekedetem bőven belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. Fotó: PHL.


- Már csak ezért sem követhettem el ittas állapotban a tettem. A munkálatok közben azonban azon gondolkoztunk, mire lehetne felhasználni a fejet. Felmerült: akasszuk ki Fidesz-iroda ajtajára. A társaim közül volt, aki le akart beszélni erről. Egyetértettek viszont, hogy valamit tenni kellene, de ennyire "durvát" mégsem. Aztán, megszületett az elhatározás, átöltöztem, sapkát tettem a fejemre. A társaság egyik tagja, aki egy korty alkoholt sem ivott, levitt a Belvárosba. S meg is történt a kecske fej kiakasztása. Ekkor még nem féltem igazából. Másnap ijedtem meg, amikor a kép bejárta a hazai médiát. Ezzel foglakozott a tv, a rádió, az újság és az internet.

Gál Szabolcs kijelentette: senkit sem akartak megfélemlíteni, bűncselekmény elkövetésére buzdítani, miként sátánista és egyéb szándékuk sem volt. A tettük vallási és egyéb szimbolikai hátteréről utólag, a portálunkon megjelent hozzászólásokban olvastak. A családi háza melletti ólakban engedéllyel tarthatók haszonállatok. A csütörtöki ottjártunkkor a kertben kapirgáltak a tyúkok, libák, valamint két kutya is futkározott.

- Úgy vélem, cselekedetem bőven belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. A fej mellé nem helyeztünk el üzenetet, miként egyéb tárgyat, például kötelet sem. Elegünk lett a mostani politikai helyzetből, s ezekre szerettük volna felhívni a figyelmet. A fej valahol szimbolikus is: a Fidesz vezette kormányzat meglátásunk szerint lefejezte a köztársaságot és demokráciát, emellett sok esetben csorbulnak az emberek jogai. S ráadásul egyre nehezebb a megélhetés, nagy a létbizonytalanság, és drágul minden.

Gál Szabolcs elmondta, tudomása szerint a rendőrség még vizsgálja, hogy indítanak-e ellene büntető eljárást, vagy megmaradnak a garázdaságnál. Egyelőre nincs ügyvédje, akkor kér majd jogi segítséget, ha az ügy eljut a büntető eljárási szakaszba.

- Semmilyen pártnak, vagy politikai szervezetnek nem vagyok tagja. A társaimnak és nekem is megvan a magam véleménye, ám a politikai nézeteink teljesen vegyesek. A kecskefejes akció után, egyelőre nem gondolkozom más, hasonló véleménynyilvánító cselekedetben - zárta Gál Szabolcs.

Olvasóink írták

92 hozzászólás
 • 92. acsali 2012. február 04. 09:11
  „Sajnálom, a koccintós bor elöntötte az agyát.”
 • 91. zeta62 2012. január 24. 14:23
  „78. amigo 2012.01.20. 19:32
  Teljesen inkompetens, hogy te mit hiszel!
  Olyantól tudom, akire "rárúgták" az ajtót, és a matraca alatt keresték a bűnjelet! :)
  S mivel többrétű felhatalmazásukat is mutatták neki, te mondhatsz, írhatsz, amit akarsz, attól a tény tény marad.
  Továbbra is kérdem: ha az én, vagy a te kilincsedre akasztják, ugyanilyen vehemenciával veti a tettes után magát a rend(?)őrség, tek, stb.???”
 • 90. háté 2012. január 21. 23:41
  „Szerintem egy bakit követett el, - nem kente be narancsszínűre a kecske fejét! - most ő lenne az év embere a szemükben!”
 • 89. amigo 2012. január 21. 12:05
  „Mekk Elekek a fideszben?Lehetnek persze.És máshol kik vannak pancser?
  LMP-ben pl. kik vannak?Mszp-ben ? Jobbikban?Irj csak egy nem Mekk Eleket ,csak egyet !
  Tulajdonképpen teljesen mindegy,mindenhol a pénz beszél a zsebembe stílus megy,mondjuk ez leginkább az MSZmP-re jellemző véleményem szerint.”
 • 88. pancser 2012. január 21. 10:43
  „Fideszben rokon emberek vannak Mekk Elekkel, mindent elrontanak amit csak lehet. Még egyszer mondom, dobta volna felfedező a kukába!
  Az ügy ragozása erősen emlékeztet engem a szocializmusra, amikor egy egy megnyilvánulásból hatalmas következtetéseket vontak le és büntettek. Az a rendszer is megbukott, a Fidesz is megbukik.
  "Hyppolit" a Fidesz sem európai az alkotásaiban, legalábbis nem a ma Európájában gondolkodnak!”
 • 87. Hyppolit 2012. január 21. 08:56
  „82.soproni: kösz.
  84.BJ.MÓVÁR! Csak abba gondolj bele, hogy esetleg ha valaki Veled nem ért egyet, akkor pl. egy levágott marha-fejet akasztana a bejárati ajtódra, talán még a kukacok is másznának rajta. Nem hinném, hogy szó nélkül hagynád! Nem arról szól a cikk,hogy bárki ne nyilvánítson véleményt, tegye meg, hőzöngjön, vagy bármi. De ez a "kecskefej" elég deviáns, otromba és primitív. Az már csak magánvéleményem, hogy nem hiszek az "elkövetőnek", szerintem mástól kapta a "cuccot", ugyanis egy átlag baromfiudvart látok a fotón, semmi egyéb háziállat. Talán nagy véletlenül keveredett oda az a kecske, és éppen ebben a vélemény-nyilvánításra okot adó gazdasági helyzetben még idejében felismert kóros betegsége miatt "felajánlotta" a kobakját politikai-donornak?”
 • 86. Túrabakancs 2012. január 20. 21:54
  „BJ.MÓVÁR! /84/
  Minek tárgyalni meg egyeztetni azokkal, akiknek a rosszindulatú politizálása a mai napokban és
  hetekben egyértelművé vált? Normális ember nagy ívben elkerüli ezeket a nemnormálisokat.
  zeta62!
  Szeritem nem grasszáltak a TEK-esek sehol a városban, de ha mégis, akkor honnan a fenéből
  tudhatták volna előre, hogy egy részeges emberke volt az elkövető? Akkor amikor Charles Gati
  izraeli vérvonallal bíró emberke a tegnapi napon nyíltan, akár belháború kirobbantásával is
  egyetértene csak hogy a Fideszt és Orbánt eltávolíthassák, abban az esetben minden fenyegetést komolyan
  kell venni! Remélem nem ússza meg ejnye-bejnyével az elkövető.”
 • 85. BJ.MÓVÁR 2012. január 20. 21:01
  „És a fidesz 2 éves működésére mi a legjobb szó??!! Kinek a véleményét hallgatták meg ? Mi értelme lenne elmenni a gyűlésükre,semmi!! Ez egy karakán vélemény nyilvánítás ,nem is érdemelnek mást!A tehetetlen MSZP 8 éve után,lett megint diktatúra,mert ez igenis a kisebbség akaratának rákényszerítése az ország lakosságára!!!”
 • 84. SZILAJ 2012. január 20. 20:27
  „A legtalálóbb szó : Primitív”
 • 83. soproni 2012. január 20. 20:09
  „80.Hyppolit! Mindent leírtál helyettem is :)”
 • 82. justitiácska 2012. január 20. 20:08
  „Az ilyen vélemény nyilvánitás nem egyedi dolog.Pär évvel ezelött egy (ha jól emlékszem )Német földmüves öntötte a városházára a rakomány trágyáját.Az elöljárok csak kukkoltak az ablakon át,de valahogy nem volt kedvük kimenni.A magyar tv is bemutatta.”
 • 81. Hyppolit 2012. január 20. 19:46
  „Akármelyik párt kilincsére tette volna, szerintem primitív vélemény-nyilvánítás. Ezen kívül izléstelen és barbár is, illetve egyáltalán nem európai. Ha pártatlanul gondja van, szerintem akármelyik pártgyűlésre kérhet bebocsátást, és elmondhatná a véleményét. Képzeljük el, hogy mindenki, akinek nem tetszik valami, egy dög-fejet (ÁNTSZ!) akasztana az ellenérdekelt ajókilincsére. Hal-, tyúk-, kacsa- és nyúl-sertés- marhafejek stb. körben a városban, mitöbb az országban! A jóizlés elleni merénylet. Szerintem szüksége lesz ügyvédre, nem is akármilyenre.”
 • 80. Patriot 2012. január 20. 19:34
  „rozinéni!

  gondoltam, hogy ez a soproni kecsketerminátor nem politikai meggyőződésből cselekedett. egyszerű kocsma vitéz, néhány agyament meg valami hőst akar fabrikálni ebből a szerencsétlenből.”
 • 79. amigo 2012. január 20. 19:32
  „zeta62.

  Ez fikció szerintem,amit írsz...kétlem hogy itt grasszáltak a TEK-esek .
  A tény az , hogy 2006 környékén ennél kevesebbért is "parádézott" a REBISZ ,tegyük fel elég volt egy magyar zászló lobogtatása az mszp közeli helyeken.
  Érdekes hogy ez az komcsiknál mintha nem is lett volna.Amnéziában szenvednek egyesek ha ez kerül szóba... XD
  Nem volt 56 sem tudom...”
 • 78. rozinéni 2012. január 20. 19:05
  „:))) ezekszerint mégis az akire gondoltam:)) akkor nem csak pálika kell neki hanem sör is, még akkor is ha már megse tud állni a lábán, ez ám a tökös pasi, csak a feje a tök:)))”
 • 77. zeta62 2012. január 20. 18:55
  „75. amigo 2012.01.20. 18:43

  Mielőtt komcsizol orbánhuszár, legalább olvass bele néhány hozzászólásomba! Szerinted az teljesen rendben van, hogy egy ilyen piszlicsáré ügyben több tízmilliós kiadásért hozzák ide a tek-legényeket Pestről, Győrből pedig a KÜLÖNLEGES NYOMOZÓ CSOPORTOT, ami véletlenül erre a szegény kecskére alakult. EGY soproni volt a csapatban.
  Van itt pénz!”
 • 76. amigo 2012. január 20. 18:43
  „zeta62.

  2006-ban hányan voltak a budapesti tüntetéseken rendőrök Sopronból,akkor miért nem kajabáltál ??
  Komcsi propaganda ez is,a szokásos amit nyomatsz.
  Nektek kussolni kellene ennek az idióta Gyurcsány fanatic Gálnak az ügyében.
  Az anyuci-apuci zöldséges az átkosban ,most meg a gyerek játsza a proletár igazságosztót.
  Talán inkább É-Korában kellene kecskét tenyésztenie... XD”
 • 75. knifemaster 2012. január 20. 17:57
  „71. LordByron 2012.01.20. 16:43
  Igazad van tökéletesen demokratikus kiárulni a hazát,és megnyomorítani a népét.
  Az sem baj ha visszamenőleges törvényeket alkotnak,ha megtévesztéssel,burkolt fenyegetéssel kicsalják az emberek nyugdíjra félretett pénzét,és még sorolhatnám..de nem baj, hisz mind ezt a demokrácia nevében teszik!
  Bízom benne,hogy majdani nyomorgásod anyagi ,szellemi , vagy lelki szinten büszkén és vidáman viseled,mert hát ez így demokratikus.
  A tudatlanság meg áldásos.(Mátrix)”
 • 74. zeta62 2012. január 20. 17:31
  „Azért azon gondolkozzatok el, hogy egy "garázdaság" felgöngyölítése céljából 6 civil nyomozó, hat rendőr, és 12 kommandós(TEK???) dúlta végig a város állattartóit. Ha három nem idén barnult egy 17 és 13 éves testvérpárt ver meg, köpköd le Sopronban, mint pár napja, rá sem mozdul a rend(?)őrség... MELYIK a társadalomra veszélyesebb cselekmény???”
 • 73. mekkmester 2012. január 20. 16:45
  „71. hát ebben van valami igazság!”
92 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Graffitis bűncselekmény-sorozat elkövetőit fogták el a soproni rendőrök

A tettesek között van mentős és szerződéses katona is, a graffitivel elkövetett rongálás összértéke… Tovább olvasom