Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Vastaps a soproni színitanodásoknak - fotók

Vastapsot kaptak a Petőfi Színház színitanodájának csoportjai a teátrumban tartott évadzáró gálájukon.

A soproni színitanoda szeptemberben kezdődött foglalkozásain mintegy 70-en vettek részt. A tanoda két évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. Beindításával a színháznak nem az volt a célja, hogy tovább növelje a munkanélküli színészek számát.

Vastaps a színitanodásoknak


Pataki András a teátrum igazgatója a foglalkozások elindítása előtt hangsúlyozta: korosztályok szerint csoportmunkában készségfejlesztő, kommunikációs, önismereti, színjátszó foglalkozásokat tartanak, amelyeknek elsődleges feladata az, hogy a drámajáték módszerére támaszkodva közösségi élményeket tudjanak nyújtani az érdeklődőknek, közel hozva őket a színház világához.

Nagyon fontos az, hogy ilyen formában is segítsenek a jelentkezőknek megismerkedni az irodalommal, a színházzal, önmagukkal. Biztosítják számukra azt, hogy olyan összetartó közösségbe tartozzanak, ahol kreativitásuk, gondolkodásmódjuk, képességeik fejlődhetnek. A programban való részvétel természetesen segítséget nyújt a pálya iránt érdeklődőknek is

A színitanoda vezetője Molnár Anikó a soproni teátrum színésznője, drámatanár elmondta: jó hangulatban zajlottak a hétvégi foglalkozások, kicsik és nagyok örömmel vettek részt a közös munkában, sokat fejlődtek.

A kicsikkel, az 1-3. osztályosokkal Szlúka Brigitta és Csernus Anita foglalkozott. Ez a csoport Az ördög három aranyhajszála című mesét adta elő, a színpadra lépéshez szükséges oldott játék élményével.

Nagy tapsot kaptak, csakúgy, mint a 4-8. osztályosok Molnár Anikó és Szőcs Erika vezetésével. A 4-6.osztályosok a gálán a Szebeni muzsikusok című produkciót mutatták be, amely a brémai muzsikusok című ismert mese feldolgozása volt.

A 7-8. osztályosok pedig Profilozók címmel adtak elő egy szerkesztett, elgondolkodtató játékot, a Facebook és a számítógépes világ középpontba helyezésével. A jelenethez koreográfusi segítséget nyújtott Szalai Dóra.

A 16 és 27 év közöttiek csoportjával Savanyu Gergely dolgozott ebben az évadban. A szereplők nagy sikerű, rögtönzésre épülő hírszínházat mutattak be a közönségnek arról, ők miként látják a világot az elmúlt fél év újsághírei alapján.

A soproni színház a tervek szerint jövőre is elindítja a színitanodáját.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódít a zöld-sárga - Gyártják az újabb GYSEV FLIRT-eket

Hamarosan újabb GYSEV-es vasútvonalakat vesznek birtokba a villamos FLIRT motorvonatok. Tovább olvasom