Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Városfejlesztési stratégia Fertőszentmiklóson

Elkészült Fertőszentmiklós városfejlesztési stratégiája. A kisvárosban lakó- és kereskedelmi övezetet alakítanának ki, a kitörési pontot a mezőgazdaság és a turizmus jelentheti.

A közelmúltban jelent meg Fertőszentmiklóson az Integrált városfejlesztési stratégia. A szerzők 120 oldalon foglalták össze a kisváros előtt álló legfontosabb feladatokat, valamint a kitörési pontokat.

– A stratégia új feladatokat nem fogalmaz meg, ezek a rövid és hosszú távú elképzeléseinkben, valamint a rendezési tervünkben szerepelnek – mondta Horváth Tibor polgármester. – Az általános iskola felújítása már elkezdődött, a másik fontos önkormányzati tervünk a városközpont kialakítása. A polgármesteri hivatal mögötti területen egy vegyes besorolású övezetet képzeltünk el. Itt helyet kapnának lakóházak, a földszinten pedig üzleteket, szolgáltatóhelyiségeket lehet kialakítani. Az ingatlanfejlesztés és a kisajátítás már tart. A tervek szerint ez a beruházás háromszázötvenmillió forintba kerül. Ebből háromszázmil-
lióra lehet pályázni, a fennmaradó összeg pedig az önrész.

A polgármester hozzátette, a kisváros kitörési pontja a mezőgazdaság és a turizmus lehet. Fertőszentmiklós térségében mintegy 14 ezer hektárnyi földet művelnek, így a fejlődés szempontjából az agrárium húzóerőnek számíthat.

– Az idegenforgalom esetében a borászatra szeretnénk alapozni – tette hozzá Horváth Tibor. – Lendületet adhat még a turizmusnak a tervezett tó- és élményfürdőprojekt megvalósítása is. Az elképzelések szerint az Ikva patak mellett szeretnénk egy jóléti tavat kialakítani. A fő célunk az, hogy olyan programokat szervezzünk, amelyek szervesen kapcsolódnak a Fertő menti eseményekhez, valamint az Esterházy-kastély szellemiségéhez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre kilátástalanabb helyzetben a tűzoltók

A ki nem fizetett túlmunkabérek, a kormányzati megvonások miatt egyre kilátástalanabb helyzetbe… Tovább olvasom